be.sinergiasostenible.org
Nieuwe recepten

De risico's van reizen tijdens een sneeuwstorm

De risico's van reizen tijdens een sneeuwstorm


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


Met harde wind, slecht zicht en zware sneeuwval kunnen sneeuwstormen erg gevaarlijk zijn voor reizigers. Tijdens de sneeuwstorm van 2016, 38 mensen stierven aan oorzaken zoals koolmonoxidevergiftiging, hartaanvallen door sneeuwschuiven en vallende bomen die door de wind op hun voertuigen werden gestoten. Wees voorzichtig met deze dingen:

bevriezing

Als u in een stad woont waar veel wordt gelopen, kan langdurig buiten reizen een risico op bevriezing vormen. Het kan in minder dan 30 minuten gebeuren, afhankelijk van de gevoelstemperatuur en de temperatuur, dus als u uw huis moet verlaten, zorg er dan voor dat u zich goed inpakt en al uw ledematen warm houdt.

Klik hier voor een overlevingsgids voor koud weer.

Zware sneeuw

Niet alleen kan zware sneeuw gevaarlijk zijn om te scheppen, wat hartaanvallen kan veroorzaken, maar het is ook gevaarlijk voor chauffeurs. Het gewicht van de sneeuw kan hoogspanningskabels, daken en bomen naar beneden halen, waardoor voertuigen op de weg stranden. Als u moet rijden, zorg er dan voor dat uw uitlaatpijp vrij is, uw tank vol is en dat uw ruitenwissers en banden in goede staat zijn.

Klik hier voor prachtige besneeuwde restaurants.

Wind

Harde wind kan het zicht tijdens het reizen verminderen door rond de sneeuw te blazen, waardoor het tijdens het rijden moeilijk te zien is en gevaarlijke wegomstandigheden ontstaan. Wind kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken als je buiten bent door de snelheid waarmee je lichaam warmte verliest bij koude temperaturen te versnellen, waardoor het gemakkelijker wordt om bevriezing of onderkoeling te krijgen.

Voor de beste voedselveiligheidstips tijdens een sneeuwstorm, klik hier.

Ijs

Een van de gevaarlijkste omstandigheden om te reizen tijdens een sneeuwstorm is ijzel. Het is moeilijk te zien tijdens het rijden en kan een recept voor rampen creëren. De meest voorkomende tijd om ijzel op de weg te ervaren is 's avonds of' s nachts wanneer de temperaturen koeler zijn, dus wees extra voorzichtig als u op dat moment van de dag reist. Onthoud: hoe contra-intuïtief het ook is, als u merkt dat uw auto zijwaarts op het ijs glijdt, stuur dan in de richting waarin u glijdt, niet weg ervan.

Klik hier voor ons verhaal over de pizzabezorger die tijdens een sneeuwstorm eten afleverde bij een gestrande chauffeur.


Vrees geuit over risico's van waterverontreiniging als gevolg van HS2-werkzaamheden

Uit de documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (boven) en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Foto: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Uit de documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (boven) en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Foto: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Laatst gewijzigd op di 1 jun 2021 04.37 BST

Milieuactivisten hebben hun bezorgdheid geuit over mogelijke verontreiniging van de drinkwatervoorziening tijdens de aanleg van de HS2-hogesnelheidslijn, nadat het bedrijf was bevolen interne documenten vrij te geven die eerlijke beoordelingen van de risico's bieden.

De documenten werden onthuld na een strijd van meer dan twee jaar. Een lid van de Groene Partij, Sarah Green, probeerde tevergeefs verzoeken om vrijheid van informatie en de informatiecommissaris om toegang te krijgen tot de interne analyse van de risico's voor de watervoorziening van het HS2-project voordat een tribunaal haar in het gelijk stelde en de spoorwegmaatschappij opdroeg drie niet-geredigeerde water risicobeoordelingen aan haar.

Uit deze documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Sommige moeten mogelijk sluiten tijdens de bouw en andere wachten op geplande sluitingen.

HS2 zei dat het de potentiële risico's voor de watervoorziening erkende en passende mitigerende maatregelen nam.

De actievoerders zeiden dat dit ertoe zou kunnen leiden dat het publiek zwaarder behandeld of verwerkt water via hun kranen ontvangt, of dat water uit aquifers dat naar de huizen van miljoenen mensen wordt geleid, wordt vervangen door gezuiverd oppervlaktewater.

Uit de documenten blijkt ook dat er onzekerheid bestaat over de precieze impact van een deel van de bouwwerkzaamheden op sommige delen van de watervoorziening.

Een van de documenten – een grondwaterbeoordeling met betrekking tot de bouw en exploitatie van de Chiltern-tunnel, een tunnel van 10 mijl die HS2 onder de M25 zal voeren – stelt vast dat er een risico bestaat op migratie van mortel of cement dat de waterkwaliteit kan beïnvloeden en dat een deel van de werkzaamheden zou mogelijk de opbrengsten van openbare en particuliere watervoorzieningen kunnen verminderen.

In het rapport naar de mogelijkheden om de effecten van heivorming op het grondwater te mitigeren wordt gesteld dat de aard en omvang van de bouwactiviteiten waarbij water wordt onttrokken het ontstaan ​​van kalktroebelheid “onvermijdelijk” maakt.

"Vanwege het hoge risico en de grote onzekerheid zal daarom mitigatie nodig zijn om het potentiële effect van krijttroebelheid op de openbare watervoorziening te beheersen", stelt het rapport.

Het voegt eraan toe dat een van de waterbedrijven in het gebied waar bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd, Affinity Water, "zorgen heeft dat zelfs kleine veranderingen in de instroom van meer- of grindwater naar het onttrekkingsgat aanzienlijke effecten kunnen hebben op de waterkwaliteit". ” Het bedrijf onttrekt 69 miljoen liter water per dag.

Het Milieuagentschap keurde op 23 april de milieuaspecten van de plannen van HS2 met betrekking tot de bouw van de Chiltern-tunnel goed.

Een woordvoerder zei: “Het Milieuagentschap verleent geen bouwvergunning voor HS2-werken. Dit is de verantwoordelijkheid van de bevoegde lokale planningsautoriteit. Wij zijn echter verantwoordelijk voor het verlenen van toestemming met betrekking tot zaken op het gebied van landafvoer, waterkering, watervoorraden en visserij. We nemen deze verantwoordelijkheid zeer serieus, evenals de bescherming van de natuur en ecosystemen rond HS2.”

Carolyne Culver, de groene kandidaat voor de parlementaire tussentijdse verkiezing van Chesham en Amersham, zei: “Eerst kwam HS2 voor de oude bossen, boerenland en huizen van mensen en nu komt het voor ons drinkwater. De overheid zet de volksgezondheid op het spel voor deze ijdelheidstrein waarvan de flinterdunne businesscase verdampte toen Covid opkwam."

Een woordvoerder van Affinity Water zei eerder dat het "belangrijke stappen" had genomen om waterbronnen in het gebied te beschermen tegen schade.

Een antwoord op vrijheid van informatie verkregen door de Guardian van Natural England onthult dat 38 verschillende licenties zijn verleend aan HS2 om activiteiten uit te voeren in onder meer Uxbridge, Northamptonshire, Solihull en Buckinghamshire. De meeste vergunningen hebben betrekking op vleermuizen, maar er zijn ook vergunningen verleend in gebieden waar dassen, kamsalamanders en de hazelaar of slaapmuis voorkomen. De vergunningen omvatten mitigatievergunningen in gebieden waar bomen die door vleermuizen worden gebruikt, worden gekapt.

Een woordvoerder van HS2 zei: “Al ons ecologiewerk wordt uitgevoerd in overeenstemming met de wet en is ontworpen om de verstoring van dieren in het wild, waaronder vleermuizen, dassen en kamsalamanders, tot een minimum te beperken. Waar nodig zorgen licenties van Natural England ervoor dat we over de juiste bescherming beschikken om diersoorten te beschermen, professioneel gekwalificeerd milieupersoneel aanwezig is tijdens operaties en dat alle werken over het hoofd worden gezien door een ecologische griffier.

“Zorgen voor de continue levering van drinkwater van hoge kwaliteit uit de krijtlaag is een absolute prioriteit voor HS2 en we blijven tijdens de bouw nauw samenwerken met Affinity Water en het Milieuagentschap om ervoor te zorgen dat eventuele risico's op de juiste manier worden beheerd. We hebben de potentiële risico's van ons werk altijd begrepen en erkend en we hebben meer dan £ 100 miljoen uitgegeven aan het bieden van preventieve bescherming aan openbare watervoorzieningen, tot tevredenheid van het Milieuagentschap en Affinity Water.

Los daarvan heeft Thames Water een boete van £ 4 miljoen gekregen nadat onbehandeld rioolwater uit riolen onder Londen ontsnapte in een park, bos en de Hogsmill River in New Malden, in het zuidwesten van Londen. Het Milieuagentschap beschreef het als een "catastrofaal incident".

Thames Water pleitte schuldig aan het storten van rioolafval bij het incident in februari 2016. Sinds 2017 heeft het waterbedrijf een boete van £ 28,4 miljoen gekregen voor 10 afzonderlijke gevallen van watervervuiling.


Vrees geuit over risico's van waterverontreiniging als gevolg van HS2-werkzaamheden

Uit de documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (boven) en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Foto: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Uit de documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (boven) en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Foto: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Laatst gewijzigd op di 1 jun 2021 04.37 BST

Milieuactivisten hebben hun bezorgdheid geuit over mogelijke verontreiniging van de drinkwatervoorziening tijdens de aanleg van de HS2-hogesnelheidslijn, nadat het bedrijf was bevolen interne documenten vrij te geven die eerlijke beoordelingen van de risico's bieden.

De documenten werden onthuld na een strijd van meer dan twee jaar. Een lid van de Groene Partij, Sarah Green, probeerde tevergeefs verzoeken om vrijheid van informatie en de informatiecommissaris om toegang te krijgen tot de interne analyse van de risico's voor de watervoorziening van het HS2-project voordat een tribunaal haar in het gelijk stelde en de spoorwegmaatschappij opdroeg drie niet-geredigeerde water risicobeoordelingen aan haar.

Uit deze documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Sommige moeten mogelijk sluiten tijdens de bouw en andere wachten op geplande sluitingen.

HS2 zei dat het de potentiële risico's voor de watervoorziening erkende en passende mitigerende maatregelen nam.

De actievoerders zeiden dat dit ertoe zou kunnen leiden dat het publiek zwaarder behandeld of verwerkt water via hun kranen ontvangt, of dat water uit aquifers dat naar de huizen van miljoenen mensen wordt geleid, wordt vervangen door gezuiverd oppervlaktewater.

Uit de documenten blijkt ook dat er onzekerheid bestaat over de precieze impact van een deel van de bouwwerkzaamheden op sommige delen van de watervoorziening.

Een van de documenten – een grondwaterbeoordeling met betrekking tot de bouw en exploitatie van de Chiltern-tunnel, een tunnel van 10 mijl die HS2 onder de M25 zal voeren – stelt vast dat er een risico bestaat op migratie van mortel of cement dat de waterkwaliteit kan beïnvloeden en dat een deel van de werkzaamheden zou mogelijk de opbrengsten van openbare en particuliere watervoorzieningen kunnen verminderen.

In het rapport naar de mogelijkheden om de effecten van heivorming op het grondwater te mitigeren wordt gesteld dat de aard en omvang van de bouwactiviteiten waarbij water wordt onttrokken het ontstaan ​​van kalktroebelheid “onvermijdelijk” maakt.

"Vanwege het hoge risico en de grote onzekerheid zal daarom mitigatie nodig zijn om het potentiële effect van krijttroebelheid op de openbare watervoorziening te beheersen", stelt het rapport.

Het voegt eraan toe dat een van de waterbedrijven in het gebied waar bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd, Affinity Water, "zorgen heeft dat zelfs kleine veranderingen in de instroom van meer- of grindwater naar het onttrekkingsgat aanzienlijke effecten kunnen hebben op de waterkwaliteit". ” Het bedrijf onttrekt 69 miljoen liter water per dag.

Het Milieuagentschap keurde op 23 april de milieuaspecten van de plannen van HS2 met betrekking tot de bouw van de Chiltern-tunnel goed.

Een woordvoerder zei: “Het Milieuagentschap verleent geen bouwvergunning voor HS2-werken. Dit is de verantwoordelijkheid van de bevoegde lokale planningsautoriteit. Wij zijn echter verantwoordelijk voor het verlenen van toestemming met betrekking tot zaken op het gebied van landafvoer, waterkering, watervoorraden en visserij. We nemen deze verantwoordelijkheid zeer serieus, evenals de bescherming van de natuur en ecosystemen rond HS2.”

Carolyne Culver, de groene kandidaat voor de parlementaire tussentijdse verkiezing van Chesham en Amersham, zei: “Eerst kwam HS2 voor de oude bossen, boerenland en huizen van mensen en nu komt het voor ons drinkwater. De overheid zet de volksgezondheid op het spel voor deze ijdelheidstrein waarvan de flinterdunne businesscase verdampte toen Covid opkwam."

Een woordvoerder van Affinity Water zei eerder dat het "belangrijke stappen" had genomen om waterbronnen in het gebied te beschermen tegen schade.

Een antwoord op vrijheid van informatie verkregen door de Guardian van Natural England onthult dat 38 verschillende licenties zijn verleend aan HS2 om activiteiten uit te voeren in onder meer Uxbridge, Northamptonshire, Solihull en Buckinghamshire. De meeste vergunningen hebben betrekking op vleermuizen, maar er zijn ook vergunningen verleend in gebieden waar dassen, kamsalamanders en de hazelaar of slaapmuis voorkomen. De vergunningen omvatten mitigatievergunningen in gebieden waar door vleermuizen gebruikte bomen worden gekapt.

Een woordvoerder van HS2 zei: “Al ons ecologiewerk wordt uitgevoerd in overeenstemming met de wet en is ontworpen om de verstoring van dieren in het wild, waaronder vleermuizen, dassen en kamsalamanders, tot een minimum te beperken. Waar nodig zorgen licenties van Natural England ervoor dat we over de juiste bescherming beschikken om diersoorten te beschermen, professioneel gekwalificeerd milieupersoneel ter plaatse is tijdens operaties en dat alle werken over het hoofd worden gezien door een ecologische griffier.

“Zorgen voor de continue levering van drinkwater van hoge kwaliteit uit de krijtlaag is een absolute prioriteit voor HS2 en we blijven tijdens de bouw nauw samenwerken met Affinity Water en het Milieuagentschap om ervoor te zorgen dat eventuele risico's op de juiste manier worden beheerd. We hebben de potentiële risico's van ons werk altijd begrepen en erkend en we hebben meer dan £ 100 miljoen uitgegeven aan het bieden van preventieve bescherming aan openbare watervoorzieningen, tot tevredenheid van het Milieuagentschap en Affinity Water.

Los daarvan heeft Thames Water een boete van £ 4 miljoen gekregen nadat onbehandeld rioolwater uit riolen onder Londen ontsnapte in een park, bos en de Hogsmill River in New Malden, in het zuidwesten van Londen. Het Milieuagentschap beschreef het als een "catastrofaal incident".

Thames Water pleitte schuldig aan het storten van rioolafval bij het incident in februari 2016. Sinds 2017 heeft het waterbedrijf een boete van £ 28,4 miljoen gekregen voor 10 afzonderlijke gevallen van watervervuiling.


Vrees geuit over risico's van waterverontreiniging als gevolg van HS2-werkzaamheden

Uit de documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (boven) en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Foto: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Uit de documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (boven) en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Foto: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Laatst gewijzigd op di 1 jun 2021 04.37 BST

Milieuactivisten hebben hun bezorgdheid geuit over mogelijke verontreiniging van de drinkwatervoorziening tijdens de aanleg van de HS2-hogesnelheidslijn, nadat het bedrijf was bevolen interne documenten vrij te geven die eerlijke beoordelingen van de risico's bieden.

De documenten werden onthuld na een strijd van meer dan twee jaar. Een lid van de Groene Partij, Sarah Green, probeerde tevergeefs verzoeken om vrijheid van informatie en de informatiecommissaris om toegang te krijgen tot de interne analyse van de risico's voor de watervoorziening van het HS2-project voordat een tribunaal haar in het gelijk stelde en de spoorwegmaatschappij opdroeg drie niet-geredigeerde water risicobeoordelingen aan haar.

Uit deze documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Sommige moeten mogelijk sluiten tijdens de bouw en andere wachten op geplande sluitingen.

HS2 zei dat het de potentiële risico's voor de watervoorziening erkende en passende mitigerende maatregelen nam.

De actievoerders zeiden dat dit ertoe zou kunnen leiden dat het publiek zwaarder behandeld of verwerkt water via hun kranen ontvangt, of dat water uit een watervoerende laag dat naar de huizen van miljoenen mensen wordt geleid, wordt vervangen door gezuiverd oppervlaktewater.

Uit de documenten blijkt ook dat er onzekerheid bestaat over de precieze impact van een deel van de bouwwerkzaamheden op sommige delen van de watervoorziening.

Een van de documenten – een grondwaterbeoordeling met betrekking tot de bouw en exploitatie van de Chiltern-tunnel, een tunnel van 10 mijl die HS2 onder de M25 zal voeren – stelt vast dat er een risico bestaat op migratie van mortel of cement dat de waterkwaliteit kan beïnvloeden en dat een deel van de werkzaamheden zou mogelijk de opbrengsten van openbare en particuliere watervoorzieningen kunnen verminderen.

In het rapport naar de mogelijkheden om de effecten van heivorming op het grondwater te mitigeren wordt gesteld dat de aard en omvang van de bouwactiviteiten waarbij water wordt onttrokken het ontstaan ​​van kalktroebelheid “onvermijdelijk” maakt.

"Vanwege het hoge risico en de grote onzekerheid zal daarom mitigatie nodig zijn om het potentiële effect van krijttroebelheid op de openbare watervoorziening te beheersen", stelt het rapport.

Het voegt eraan toe dat een van de waterbedrijven in het gebied waar bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd, Affinity Water, "zorgen heeft dat zelfs kleine veranderingen in de instroom van meer- of grindwater naar het onttrekkingsgat aanzienlijke effecten kunnen hebben op de waterkwaliteit". ” Het bedrijf onttrekt 69 miljoen liter water per dag.

Het Milieuagentschap keurde op 23 april de milieuaspecten van de plannen van HS2 met betrekking tot de bouw van de Chiltern-tunnel goed.

Een woordvoerder zei: “Het Milieuagentschap verleent geen bouwvergunning voor HS2-werken. Dit is de verantwoordelijkheid van de bevoegde lokale planningsautoriteit. Wij zijn echter verantwoordelijk voor het verlenen van toestemming met betrekking tot zaken op het gebied van landafvoer, waterkering, watervoorraden en visserij. We nemen deze verantwoordelijkheid zeer serieus, evenals de bescherming van de natuur en ecosystemen rond HS2.”

Carolyne Culver, de groene kandidaat voor de parlementaire tussentijdse verkiezing van Chesham en Amersham, zei: “Eerst kwam HS2 voor de oude bossen, boerenland en huizen van mensen en nu komt het voor ons drinkwater. De overheid zet de volksgezondheid op het spel voor deze ijdelheidstrein waarvan de flinterdunne businesscase verdampte toen Covid opkwam."

Een woordvoerder van Affinity Water zei eerder dat het "belangrijke stappen" had genomen om waterbronnen in het gebied te beschermen tegen schade.

Een antwoord op vrijheid van informatie verkregen door de Guardian van Natural England onthult dat 38 verschillende licenties zijn verleend aan HS2 om activiteiten uit te voeren in onder meer Uxbridge, Northamptonshire, Solihull en Buckinghamshire. De meeste vergunningen hebben betrekking op vleermuizen, maar er zijn ook vergunningen verleend in gebieden waar dassen, kamsalamanders en de hazelaar of slaapmuis voorkomen. De vergunningen omvatten mitigatievergunningen in gebieden waar bomen die door vleermuizen worden gebruikt, worden gekapt.

Een woordvoerder van HS2 zei: “Al ons ecologiewerk wordt uitgevoerd in overeenstemming met de wet en is ontworpen om de verstoring van dieren in het wild, waaronder vleermuizen, dassen en kamsalamanders, tot een minimum te beperken. Waar nodig zorgen licenties van Natural England ervoor dat we over de juiste bescherming beschikken om diersoorten te beschermen, professioneel gekwalificeerd milieupersoneel ter plaatse is tijdens operaties en dat alle werken over het hoofd worden gezien door een ecologische griffier.

“Zorgen voor de continue levering van drinkwater van hoge kwaliteit uit de krijtlaag is een absolute prioriteit voor HS2 en we blijven tijdens de bouw nauw samenwerken met Affinity Water en het Milieuagentschap om ervoor te zorgen dat eventuele risico's op de juiste manier worden beheerd. We hebben de potentiële risico's van ons werk altijd begrepen en erkend en we hebben meer dan £ 100 miljoen uitgegeven aan het bieden van preventieve bescherming aan openbare watervoorzieningen, tot tevredenheid van het Milieuagentschap en Affinity Water.

Los daarvan heeft Thames Water een boete van £ 4 miljoen gekregen nadat onbehandeld rioolwater uit riolen onder Londen ontsnapte in een park, bos en de Hogsmill River in New Malden, in het zuidwesten van Londen. Het Milieuagentschap beschreef het als een "catastrofaal incident".

Thames Water pleitte schuldig aan het storten van rioolafval bij het incident in februari 2016. Sinds 2017 heeft het waterbedrijf een boete van £ 28,4 miljoen gekregen voor 10 afzonderlijke gevallen van watervervuiling.


Vrees geuit over risico's van waterverontreiniging als gevolg van HS2-werkzaamheden

Uit de documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (boven) en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Foto: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Uit de documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (boven) en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Foto: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Laatst gewijzigd op di 1 jun 2021 04.37 BST

Milieuactivisten hebben hun bezorgdheid geuit over mogelijke verontreiniging van de drinkwatervoorziening tijdens de aanleg van de HS2-hogesnelheidslijn, nadat het bedrijf was bevolen interne documenten vrij te geven die eerlijke beoordelingen van de risico's bieden.

De documenten werden onthuld na een strijd van meer dan twee jaar. Een lid van de Groene Partij, Sarah Green, probeerde tevergeefs verzoeken om vrijheid van informatie en de informatiecommissaris om toegang te krijgen tot de interne analyse van de risico's voor de watervoorziening van het HS2-project voordat een tribunaal haar in het gelijk stelde en de spoorwegmaatschappij opdroeg drie niet-geredigeerde water risicobeoordelingen aan haar.

Uit deze documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Sommige moeten mogelijk sluiten tijdens de bouw en andere wachten op geplande sluitingen.

HS2 zei dat het de potentiële risico's voor de watervoorziening erkende en passende mitigerende maatregelen nam.

De actievoerders zeiden dat dit ertoe zou kunnen leiden dat het publiek zwaarder behandeld of verwerkt water via hun kranen ontvangt, of dat water uit een watervoerende laag dat naar de huizen van miljoenen mensen wordt geleid, wordt vervangen door gezuiverd oppervlaktewater.

Uit de documenten blijkt ook dat er onzekerheid bestaat over de precieze impact van een deel van de bouwwerkzaamheden op sommige delen van de watervoorziening.

Een van de documenten – een grondwaterbeoordeling met betrekking tot de bouw en exploitatie van de Chiltern-tunnel, een tunnel van 10 mijl die HS2 onder de M25 zal voeren – stelt vast dat er een risico bestaat op migratie van mortel of cement dat de waterkwaliteit kan beïnvloeden en dat een deel van de werkzaamheden zou mogelijk de opbrengsten van openbare en particuliere watervoorzieningen kunnen verminderen.

In het rapport naar de mogelijkheden om de effecten van heivorming op het grondwater te mitigeren wordt gesteld dat de aard en omvang van de bouwactiviteiten waarbij water wordt onttrokken het ontstaan ​​van kalktroebelheid “onvermijdelijk” maakt.

"Vanwege het hoge risico en de grote onzekerheid zal daarom mitigatie nodig zijn om het potentiële effect van krijttroebelheid op de openbare watervoorziening te beheersen", stelt het rapport.

Het voegt eraan toe dat een van de waterbedrijven in het gebied waar bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd, Affinity Water, "zorgen heeft dat zelfs kleine veranderingen in de instroom van meer- of grindwater naar het onttrekkingsgat aanzienlijke effecten kunnen hebben op de waterkwaliteit". ” Het bedrijf onttrekt 69 miljoen liter water per dag.

Het Milieuagentschap keurde op 23 april de milieuaspecten van de plannen van HS2 met betrekking tot de bouw van de Chiltern-tunnel goed.

Een woordvoerder zei: “Het Milieuagentschap verleent geen bouwvergunning voor HS2-werken. Dit is de verantwoordelijkheid van de bevoegde lokale planningsautoriteit. Wij zijn echter verantwoordelijk voor het verlenen van toestemming met betrekking tot zaken op het gebied van landafvoer, waterkering, watervoorraden en visserij. We nemen deze verantwoordelijkheid zeer serieus, evenals de bescherming van de natuur en ecosystemen rond HS2.”

Carolyne Culver, de groene kandidaat voor de parlementaire tussentijdse verkiezing van Chesham en Amersham, zei: “Eerst kwam HS2 voor de oude bossen, boerenland en huizen van mensen en nu komt het voor ons drinkwater. De overheid zet de volksgezondheid op het spel voor deze ijdelheidstrein waarvan de flinterdunne businesscase verdampte toen Covid opkwam."

Een woordvoerder van Affinity Water zei eerder dat het "belangrijke stappen" had genomen om waterbronnen in het gebied te beschermen tegen schade.

Een antwoord op vrijheid van informatie verkregen door de Guardian van Natural England onthult dat 38 verschillende licenties zijn verleend aan HS2 om activiteiten uit te voeren in onder meer Uxbridge, Northamptonshire, Solihull en Buckinghamshire. De meeste vergunningen hebben betrekking op vleermuizen, maar er zijn ook vergunningen verleend in gebieden waar dassen, kamsalamanders en de hazelaar of slaapmuis voorkomen. De vergunningen omvatten mitigatievergunningen in gebieden waar bomen die door vleermuizen worden gebruikt, worden gekapt.

Een woordvoerder van HS2 zei: “Al ons ecologiewerk wordt uitgevoerd in overeenstemming met de wet en is ontworpen om de verstoring van dieren in het wild, waaronder vleermuizen, dassen en kamsalamanders, tot een minimum te beperken. Waar nodig zorgen licenties van Natural England ervoor dat we over de juiste bescherming beschikken om diersoorten te beschermen, professioneel gekwalificeerd milieupersoneel aanwezig is tijdens operaties en dat alle werken over het hoofd worden gezien door een ecologische griffier.

“Zorgen voor de continue levering van drinkwater van hoge kwaliteit uit de krijtlaag is een absolute prioriteit voor HS2 en we blijven tijdens de bouw nauw samenwerken met Affinity Water en het Milieuagentschap om ervoor te zorgen dat eventuele risico's op de juiste manier worden beheerd. We hebben de potentiële risico's van ons werk altijd begrepen en erkend en we hebben meer dan £ 100 miljoen uitgegeven aan het bieden van preventieve bescherming aan openbare watervoorzieningen, tot tevredenheid van het Milieuagentschap en Affinity Water.

Los daarvan heeft Thames Water een boete van £ 4 miljoen gekregen nadat onbehandeld rioolwater uit riolen onder Londen ontsnapte in een park, bos en de Hogsmill River in New Malden, in het zuidwesten van Londen. Het Milieuagentschap beschreef het als een "catastrofaal incident".

Thames Water pleitte schuldig aan het storten van rioolafval bij het incident in februari 2016. Sinds 2017 heeft het waterbedrijf een boete van £ 28,4 miljoen gekregen voor 10 afzonderlijke gevallen van watervervuiling.


Vrees geuit over risico's van waterverontreiniging als gevolg van HS2-werkzaamheden

Uit de documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (boven) en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Foto: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Uit de documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (boven) en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Foto: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Laatst gewijzigd op di 1 jun 2021 04.37 BST

Milieuactivisten hebben hun bezorgdheid geuit over mogelijke verontreiniging van de drinkwatervoorziening tijdens de aanleg van de HS2-hogesnelheidslijn, nadat het bedrijf was bevolen interne documenten vrij te geven die eerlijke beoordelingen van de risico's bieden.

De documenten werden onthuld na een strijd van meer dan twee jaar. Een lid van de Groene Partij, Sarah Green, probeerde tevergeefs verzoeken om vrijheid van informatie en de informatiecommissaris om toegang te krijgen tot de interne analyse van de risico's voor de watervoorziening van het HS2-project voordat een tribunaal haar in het gelijk stelde en de spoorwegmaatschappij opdroeg drie niet-geredigeerde water risicobeoordelingen aan haar.

Uit deze documenten blijkt dat zes openbare waterbronnen, waaronder Blackford en Northmoor in Hillingdon en West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles en Little Missenden in Buckinghamshire, mogelijk aanvullende zuiveringswerkzaamheden nodig hebben. Sommige moeten mogelijk sluiten tijdens de bouw en andere wachten op geplande sluitingen.

HS2 zei dat het de potentiële risico's voor de watervoorziening erkende en passende mitigerende maatregelen nam.

De actievoerders zeiden dat dit ertoe zou kunnen leiden dat het publiek zwaarder behandeld of verwerkt water via hun kranen ontvangt, of dat water uit aquifers dat naar de huizen van miljoenen mensen wordt geleid, wordt vervangen door gezuiverd oppervlaktewater.

Uit de documenten blijkt ook dat er onzekerheid bestaat over de precieze impact van een deel van de bouwwerkzaamheden op sommige delen van de watervoorziening.

Een van de documenten – een grondwaterbeoordeling met betrekking tot de bouw en exploitatie van de Chiltern-tunnel, een tunnel van 10 mijl die HS2 onder de M25 zal voeren – stelt vast dat er een risico bestaat op migratie van mortel of cement dat de waterkwaliteit kan beïnvloeden en dat een deel van de werkzaamheden zou mogelijk de opbrengsten van openbare en particuliere watervoorzieningen kunnen verminderen.

In het rapport naar de mogelijkheden om de effecten van heivorming op het grondwater te mitigeren wordt gesteld dat de aard en omvang van de bouwactiviteiten waarbij water wordt onttrokken het ontstaan ​​van kalktroebelheid “onvermijdelijk” maakt.

"Vanwege het hoge risico en de grote onzekerheid zal daarom mitigatie nodig zijn om het potentiële effect van krijttroebelheid op de openbare watervoorziening te beheersen", stelt het rapport.

Het voegt eraan toe dat een van de waterbedrijven in het gebied waar bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd, Affinity Water, "zorgen heeft dat zelfs kleine veranderingen in de instroom van meer- of grindwater naar het onttrekkingsgat aanzienlijke effecten kunnen hebben op de waterkwaliteit". ” Het bedrijf onttrekt 69 miljoen liter water per dag.

Het Milieuagentschap keurde op 23 april de milieuaspecten van de plannen van HS2 met betrekking tot de bouw van de Chiltern-tunnel goed.

A spokesperson said: ”The Environment Agency does not grant planning permission for HS2 works. This is the responsibility of the relevant local planning authority. However, we are responsible for issuing consent relating to matters on land drainage, flood defence, water resources and fisheries. We take this responsibility very seriously, as well as the protection of the wildlife and ecosystems around HS2.”

Carolyne Culver, the Green party candidate for the Chesham and Amersham parliamentary byelection, said: “First HS2 came for the ancient woodlands, farmers’ land and people’s homes and now it’s coming for our drinking water. The government is risking public health for this vanity train set whose paper-thin business case evaporated when Covid came along.”

A spokesperson for Affinity Water previously said it had taken “significant steps” to protect water sources in the area from harm.

A freedom of information response obtained by the Guardian from Natural England reveals that 38 different licences have been granted to HS2 to carry out activities in areas including Uxbridge, Northamptonshire, Solihull and Buckinghamshire. The majority of licences relate to bats but permits have also been granted in areas where there are badgers, great crested newts and the hazel or common dormouse. The permits include mitigation licences in areas where trees used by bats will be felled.

A spokesperson for HS2 said: “All of our ecology work is carried out in accordance with the law and is designed to minimise disturbance to wildlife, including bats, badgers and great crested newts. Where required, licences from Natural England ensure that we have the right safeguarding in place to protect wildlife species, professionally qualified environmental staff are on site during operations, and all works are overlooked by an ecological clerk of works.

“Ensuring the continued supply of high quality of drinking water from the chalk aquifer is an absolute priority for HS2 and we continue to work closely with Affinity Water and the Environment Agency throughout construction to ensure any risks are managed appropriately. We have always understood and acknowledged the potential risks of our work and we have spent over £100m on providing precautionary protection to public water supplies, to the satisfaction of the Environment Agency and Affinity Water.”

Separately, Thames Water has been fined £4m after untreated sewage escaped from sewers below London into a park, woodland and the Hogsmill River in New Malden, south-west London. The Environment Agency described it as a “catastrophic incident”.

Thames Water pleaded guilty to depositing the sewage waste in the incident in February 2016. Since 2017, the water company has been fined £28.4m for 10 separate cases of water pollution.


Fears raised over risks of water contamination as result of HS2 works

The documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (above) and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Photograph: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

The documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (above) and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Photograph: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Last modified on Tue 1 Jun 2021 04.37 BST

Environmental campaigners have raised concerns about potential contamination of the drinking water supply during the construction of the HS2 high-speed rail link, after the company was ordered to disclose internal documents that provide frank assessments of the risks.

The documents were revealed following a battle lasting more than two years. A Green party member, Sarah Green, unsuccessfully tried freedom of information requests and the information commissioner to gain access to the internal analysis of risk to water supplies from the HS2 project before a tribunal ruled in her favour, ordering the rail company to disclose three unredacted water risk assessments to her.

These documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Some may need to close during construction and others are awaiting planned closures.

HS2 said it acknowledged the potential risks to the water supply and was putting appropriate mitigation measures in place.

The campaigners said this could result in the public receiving more heavily treated or processed water through their taps, or of aquifer water that is piped into the homes of millions of people being replaced by treated surface water.

The documents also show there is uncertainty about precisely what the impact of some of the construction work will be on some parts of the water supply.

One of the documents – a groundwater assessment relating to the construction and operation of the Chiltern tunnel, a 10-mile tunnel that will carry HS2 beneath the M25 – finds there is a risk of migration of grout or cement that could affect water quality and that some of the work could potentially reduce yields of public and private water supplies.

The report into options for mitigation of the effects of piling on ground water states that the nature and extent of construction activities where water is abstracted makes the creation of chalk turbidity “inevitable”.

“Due to the high risk and high uncertainty mitigation will therefore be required to manage the potential effect of chalk turbidity on public water supplies,” the report states.

It adds that one of the water companies in the area where construction work is being carried out, Affinity Water, “has concerns that even small changes in the influx of lake or gravel water to the abstraction borehole could have significant effects on water quality”.” The company abstracts 69m litres of water per day.

The Environment Agency approved environmental aspects of HS2’s plans relating to construction of the Chiltern tunnel on 23 April.

A spokesperson said: ”The Environment Agency does not grant planning permission for HS2 works. This is the responsibility of the relevant local planning authority. However, we are responsible for issuing consent relating to matters on land drainage, flood defence, water resources and fisheries. We take this responsibility very seriously, as well as the protection of the wildlife and ecosystems around HS2.”

Carolyne Culver, the Green party candidate for the Chesham and Amersham parliamentary byelection, said: “First HS2 came for the ancient woodlands, farmers’ land and people’s homes and now it’s coming for our drinking water. The government is risking public health for this vanity train set whose paper-thin business case evaporated when Covid came along.”

A spokesperson for Affinity Water previously said it had taken “significant steps” to protect water sources in the area from harm.

A freedom of information response obtained by the Guardian from Natural England reveals that 38 different licences have been granted to HS2 to carry out activities in areas including Uxbridge, Northamptonshire, Solihull and Buckinghamshire. The majority of licences relate to bats but permits have also been granted in areas where there are badgers, great crested newts and the hazel or common dormouse. The permits include mitigation licences in areas where trees used by bats will be felled.

A spokesperson for HS2 said: “All of our ecology work is carried out in accordance with the law and is designed to minimise disturbance to wildlife, including bats, badgers and great crested newts. Where required, licences from Natural England ensure that we have the right safeguarding in place to protect wildlife species, professionally qualified environmental staff are on site during operations, and all works are overlooked by an ecological clerk of works.

“Ensuring the continued supply of high quality of drinking water from the chalk aquifer is an absolute priority for HS2 and we continue to work closely with Affinity Water and the Environment Agency throughout construction to ensure any risks are managed appropriately. We have always understood and acknowledged the potential risks of our work and we have spent over £100m on providing precautionary protection to public water supplies, to the satisfaction of the Environment Agency and Affinity Water.”

Separately, Thames Water has been fined £4m after untreated sewage escaped from sewers below London into a park, woodland and the Hogsmill River in New Malden, south-west London. The Environment Agency described it as a “catastrophic incident”.

Thames Water pleaded guilty to depositing the sewage waste in the incident in February 2016. Since 2017, the water company has been fined £28.4m for 10 separate cases of water pollution.


Fears raised over risks of water contamination as result of HS2 works

The documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (above) and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Photograph: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

The documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (above) and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Photograph: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Last modified on Tue 1 Jun 2021 04.37 BST

Environmental campaigners have raised concerns about potential contamination of the drinking water supply during the construction of the HS2 high-speed rail link, after the company was ordered to disclose internal documents that provide frank assessments of the risks.

The documents were revealed following a battle lasting more than two years. A Green party member, Sarah Green, unsuccessfully tried freedom of information requests and the information commissioner to gain access to the internal analysis of risk to water supplies from the HS2 project before a tribunal ruled in her favour, ordering the rail company to disclose three unredacted water risk assessments to her.

These documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Some may need to close during construction and others are awaiting planned closures.

HS2 said it acknowledged the potential risks to the water supply and was putting appropriate mitigation measures in place.

The campaigners said this could result in the public receiving more heavily treated or processed water through their taps, or of aquifer water that is piped into the homes of millions of people being replaced by treated surface water.

The documents also show there is uncertainty about precisely what the impact of some of the construction work will be on some parts of the water supply.

One of the documents – a groundwater assessment relating to the construction and operation of the Chiltern tunnel, a 10-mile tunnel that will carry HS2 beneath the M25 – finds there is a risk of migration of grout or cement that could affect water quality and that some of the work could potentially reduce yields of public and private water supplies.

The report into options for mitigation of the effects of piling on ground water states that the nature and extent of construction activities where water is abstracted makes the creation of chalk turbidity “inevitable”.

“Due to the high risk and high uncertainty mitigation will therefore be required to manage the potential effect of chalk turbidity on public water supplies,” the report states.

It adds that one of the water companies in the area where construction work is being carried out, Affinity Water, “has concerns that even small changes in the influx of lake or gravel water to the abstraction borehole could have significant effects on water quality”.” The company abstracts 69m litres of water per day.

The Environment Agency approved environmental aspects of HS2’s plans relating to construction of the Chiltern tunnel on 23 April.

A spokesperson said: ”The Environment Agency does not grant planning permission for HS2 works. This is the responsibility of the relevant local planning authority. However, we are responsible for issuing consent relating to matters on land drainage, flood defence, water resources and fisheries. We take this responsibility very seriously, as well as the protection of the wildlife and ecosystems around HS2.”

Carolyne Culver, the Green party candidate for the Chesham and Amersham parliamentary byelection, said: “First HS2 came for the ancient woodlands, farmers’ land and people’s homes and now it’s coming for our drinking water. The government is risking public health for this vanity train set whose paper-thin business case evaporated when Covid came along.”

A spokesperson for Affinity Water previously said it had taken “significant steps” to protect water sources in the area from harm.

A freedom of information response obtained by the Guardian from Natural England reveals that 38 different licences have been granted to HS2 to carry out activities in areas including Uxbridge, Northamptonshire, Solihull and Buckinghamshire. The majority of licences relate to bats but permits have also been granted in areas where there are badgers, great crested newts and the hazel or common dormouse. The permits include mitigation licences in areas where trees used by bats will be felled.

A spokesperson for HS2 said: “All of our ecology work is carried out in accordance with the law and is designed to minimise disturbance to wildlife, including bats, badgers and great crested newts. Where required, licences from Natural England ensure that we have the right safeguarding in place to protect wildlife species, professionally qualified environmental staff are on site during operations, and all works are overlooked by an ecological clerk of works.

“Ensuring the continued supply of high quality of drinking water from the chalk aquifer is an absolute priority for HS2 and we continue to work closely with Affinity Water and the Environment Agency throughout construction to ensure any risks are managed appropriately. We have always understood and acknowledged the potential risks of our work and we have spent over £100m on providing precautionary protection to public water supplies, to the satisfaction of the Environment Agency and Affinity Water.”

Separately, Thames Water has been fined £4m after untreated sewage escaped from sewers below London into a park, woodland and the Hogsmill River in New Malden, south-west London. The Environment Agency described it as a “catastrophic incident”.

Thames Water pleaded guilty to depositing the sewage waste in the incident in February 2016. Since 2017, the water company has been fined £28.4m for 10 separate cases of water pollution.


Fears raised over risks of water contamination as result of HS2 works

The documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (above) and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Photograph: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

The documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (above) and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Photograph: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Last modified on Tue 1 Jun 2021 04.37 BST

Environmental campaigners have raised concerns about potential contamination of the drinking water supply during the construction of the HS2 high-speed rail link, after the company was ordered to disclose internal documents that provide frank assessments of the risks.

The documents were revealed following a battle lasting more than two years. A Green party member, Sarah Green, unsuccessfully tried freedom of information requests and the information commissioner to gain access to the internal analysis of risk to water supplies from the HS2 project before a tribunal ruled in her favour, ordering the rail company to disclose three unredacted water risk assessments to her.

These documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Some may need to close during construction and others are awaiting planned closures.

HS2 said it acknowledged the potential risks to the water supply and was putting appropriate mitigation measures in place.

The campaigners said this could result in the public receiving more heavily treated or processed water through their taps, or of aquifer water that is piped into the homes of millions of people being replaced by treated surface water.

The documents also show there is uncertainty about precisely what the impact of some of the construction work will be on some parts of the water supply.

One of the documents – a groundwater assessment relating to the construction and operation of the Chiltern tunnel, a 10-mile tunnel that will carry HS2 beneath the M25 – finds there is a risk of migration of grout or cement that could affect water quality and that some of the work could potentially reduce yields of public and private water supplies.

The report into options for mitigation of the effects of piling on ground water states that the nature and extent of construction activities where water is abstracted makes the creation of chalk turbidity “inevitable”.

“Due to the high risk and high uncertainty mitigation will therefore be required to manage the potential effect of chalk turbidity on public water supplies,” the report states.

It adds that one of the water companies in the area where construction work is being carried out, Affinity Water, “has concerns that even small changes in the influx of lake or gravel water to the abstraction borehole could have significant effects on water quality”.” The company abstracts 69m litres of water per day.

The Environment Agency approved environmental aspects of HS2’s plans relating to construction of the Chiltern tunnel on 23 April.

A spokesperson said: ”The Environment Agency does not grant planning permission for HS2 works. This is the responsibility of the relevant local planning authority. However, we are responsible for issuing consent relating to matters on land drainage, flood defence, water resources and fisheries. We take this responsibility very seriously, as well as the protection of the wildlife and ecosystems around HS2.”

Carolyne Culver, the Green party candidate for the Chesham and Amersham parliamentary byelection, said: “First HS2 came for the ancient woodlands, farmers’ land and people’s homes and now it’s coming for our drinking water. The government is risking public health for this vanity train set whose paper-thin business case evaporated when Covid came along.”

A spokesperson for Affinity Water previously said it had taken “significant steps” to protect water sources in the area from harm.

A freedom of information response obtained by the Guardian from Natural England reveals that 38 different licences have been granted to HS2 to carry out activities in areas including Uxbridge, Northamptonshire, Solihull and Buckinghamshire. The majority of licences relate to bats but permits have also been granted in areas where there are badgers, great crested newts and the hazel or common dormouse. The permits include mitigation licences in areas where trees used by bats will be felled.

A spokesperson for HS2 said: “All of our ecology work is carried out in accordance with the law and is designed to minimise disturbance to wildlife, including bats, badgers and great crested newts. Where required, licences from Natural England ensure that we have the right safeguarding in place to protect wildlife species, professionally qualified environmental staff are on site during operations, and all works are overlooked by an ecological clerk of works.

“Ensuring the continued supply of high quality of drinking water from the chalk aquifer is an absolute priority for HS2 and we continue to work closely with Affinity Water and the Environment Agency throughout construction to ensure any risks are managed appropriately. We have always understood and acknowledged the potential risks of our work and we have spent over £100m on providing precautionary protection to public water supplies, to the satisfaction of the Environment Agency and Affinity Water.”

Separately, Thames Water has been fined £4m after untreated sewage escaped from sewers below London into a park, woodland and the Hogsmill River in New Malden, south-west London. The Environment Agency described it as a “catastrophic incident”.

Thames Water pleaded guilty to depositing the sewage waste in the incident in February 2016. Since 2017, the water company has been fined £28.4m for 10 separate cases of water pollution.


Fears raised over risks of water contamination as result of HS2 works

The documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (above) and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Photograph: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

The documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (above) and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Photograph: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Last modified on Tue 1 Jun 2021 04.37 BST

Environmental campaigners have raised concerns about potential contamination of the drinking water supply during the construction of the HS2 high-speed rail link, after the company was ordered to disclose internal documents that provide frank assessments of the risks.

The documents were revealed following a battle lasting more than two years. A Green party member, Sarah Green, unsuccessfully tried freedom of information requests and the information commissioner to gain access to the internal analysis of risk to water supplies from the HS2 project before a tribunal ruled in her favour, ordering the rail company to disclose three unredacted water risk assessments to her.

These documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Some may need to close during construction and others are awaiting planned closures.

HS2 said it acknowledged the potential risks to the water supply and was putting appropriate mitigation measures in place.

The campaigners said this could result in the public receiving more heavily treated or processed water through their taps, or of aquifer water that is piped into the homes of millions of people being replaced by treated surface water.

The documents also show there is uncertainty about precisely what the impact of some of the construction work will be on some parts of the water supply.

One of the documents – a groundwater assessment relating to the construction and operation of the Chiltern tunnel, a 10-mile tunnel that will carry HS2 beneath the M25 – finds there is a risk of migration of grout or cement that could affect water quality and that some of the work could potentially reduce yields of public and private water supplies.

The report into options for mitigation of the effects of piling on ground water states that the nature and extent of construction activities where water is abstracted makes the creation of chalk turbidity “inevitable”.

“Due to the high risk and high uncertainty mitigation will therefore be required to manage the potential effect of chalk turbidity on public water supplies,” the report states.

It adds that one of the water companies in the area where construction work is being carried out, Affinity Water, “has concerns that even small changes in the influx of lake or gravel water to the abstraction borehole could have significant effects on water quality”.” The company abstracts 69m litres of water per day.

The Environment Agency approved environmental aspects of HS2’s plans relating to construction of the Chiltern tunnel on 23 April.

A spokesperson said: ”The Environment Agency does not grant planning permission for HS2 works. This is the responsibility of the relevant local planning authority. However, we are responsible for issuing consent relating to matters on land drainage, flood defence, water resources and fisheries. We take this responsibility very seriously, as well as the protection of the wildlife and ecosystems around HS2.”

Carolyne Culver, the Green party candidate for the Chesham and Amersham parliamentary byelection, said: “First HS2 came for the ancient woodlands, farmers’ land and people’s homes and now it’s coming for our drinking water. The government is risking public health for this vanity train set whose paper-thin business case evaporated when Covid came along.”

A spokesperson for Affinity Water previously said it had taken “significant steps” to protect water sources in the area from harm.

A freedom of information response obtained by the Guardian from Natural England reveals that 38 different licences have been granted to HS2 to carry out activities in areas including Uxbridge, Northamptonshire, Solihull and Buckinghamshire. The majority of licences relate to bats but permits have also been granted in areas where there are badgers, great crested newts and the hazel or common dormouse. The permits include mitigation licences in areas where trees used by bats will be felled.

A spokesperson for HS2 said: “All of our ecology work is carried out in accordance with the law and is designed to minimise disturbance to wildlife, including bats, badgers and great crested newts. Where required, licences from Natural England ensure that we have the right safeguarding in place to protect wildlife species, professionally qualified environmental staff are on site during operations, and all works are overlooked by an ecological clerk of works.

“Ensuring the continued supply of high quality of drinking water from the chalk aquifer is an absolute priority for HS2 and we continue to work closely with Affinity Water and the Environment Agency throughout construction to ensure any risks are managed appropriately. We have always understood and acknowledged the potential risks of our work and we have spent over £100m on providing precautionary protection to public water supplies, to the satisfaction of the Environment Agency and Affinity Water.”

Separately, Thames Water has been fined £4m after untreated sewage escaped from sewers below London into a park, woodland and the Hogsmill River in New Malden, south-west London. The Environment Agency described it as a “catastrophic incident”.

Thames Water pleaded guilty to depositing the sewage waste in the incident in February 2016. Since 2017, the water company has been fined £28.4m for 10 separate cases of water pollution.


Fears raised over risks of water contamination as result of HS2 works

The documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (above) and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Photograph: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

The documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles (above) and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Photograph: Maureen McLean/Rex/Shutterstock

Last modified on Tue 1 Jun 2021 04.37 BST

Environmental campaigners have raised concerns about potential contamination of the drinking water supply during the construction of the HS2 high-speed rail link, after the company was ordered to disclose internal documents that provide frank assessments of the risks.

The documents were revealed following a battle lasting more than two years. A Green party member, Sarah Green, unsuccessfully tried freedom of information requests and the information commissioner to gain access to the internal analysis of risk to water supplies from the HS2 project before a tribunal ruled in her favour, ordering the rail company to disclose three unredacted water risk assessments to her.

These documents reveal that six public water sources, including at Blackford and Northmoor in Hillingdon and West Hyde, Amersham, Chalfont St Giles and Little Missenden in Buckinghamshire, may need additional treatment works. Some may need to close during construction and others are awaiting planned closures.

HS2 said it acknowledged the potential risks to the water supply and was putting appropriate mitigation measures in place.

The campaigners said this could result in the public receiving more heavily treated or processed water through their taps, or of aquifer water that is piped into the homes of millions of people being replaced by treated surface water.

The documents also show there is uncertainty about precisely what the impact of some of the construction work will be on some parts of the water supply.

One of the documents – a groundwater assessment relating to the construction and operation of the Chiltern tunnel, a 10-mile tunnel that will carry HS2 beneath the M25 – finds there is a risk of migration of grout or cement that could affect water quality and that some of the work could potentially reduce yields of public and private water supplies.

The report into options for mitigation of the effects of piling on ground water states that the nature and extent of construction activities where water is abstracted makes the creation of chalk turbidity “inevitable”.

“Due to the high risk and high uncertainty mitigation will therefore be required to manage the potential effect of chalk turbidity on public water supplies,” the report states.

It adds that one of the water companies in the area where construction work is being carried out, Affinity Water, “has concerns that even small changes in the influx of lake or gravel water to the abstraction borehole could have significant effects on water quality”.” The company abstracts 69m litres of water per day.

The Environment Agency approved environmental aspects of HS2’s plans relating to construction of the Chiltern tunnel on 23 April.

A spokesperson said: ”The Environment Agency does not grant planning permission for HS2 works. This is the responsibility of the relevant local planning authority. However, we are responsible for issuing consent relating to matters on land drainage, flood defence, water resources and fisheries. We take this responsibility very seriously, as well as the protection of the wildlife and ecosystems around HS2.”

Carolyne Culver, the Green party candidate for the Chesham and Amersham parliamentary byelection, said: “First HS2 came for the ancient woodlands, farmers’ land and people’s homes and now it’s coming for our drinking water. The government is risking public health for this vanity train set whose paper-thin business case evaporated when Covid came along.”

A spokesperson for Affinity Water previously said it had taken “significant steps” to protect water sources in the area from harm.

A freedom of information response obtained by the Guardian from Natural England reveals that 38 different licences have been granted to HS2 to carry out activities in areas including Uxbridge, Northamptonshire, Solihull and Buckinghamshire. The majority of licences relate to bats but permits have also been granted in areas where there are badgers, great crested newts and the hazel or common dormouse. The permits include mitigation licences in areas where trees used by bats will be felled.

A spokesperson for HS2 said: “All of our ecology work is carried out in accordance with the law and is designed to minimise disturbance to wildlife, including bats, badgers and great crested newts. Where required, licences from Natural England ensure that we have the right safeguarding in place to protect wildlife species, professionally qualified environmental staff are on site during operations, and all works are overlooked by an ecological clerk of works.

“Ensuring the continued supply of high quality of drinking water from the chalk aquifer is an absolute priority for HS2 and we continue to work closely with Affinity Water and the Environment Agency throughout construction to ensure any risks are managed appropriately. We have always understood and acknowledged the potential risks of our work and we have spent over £100m on providing precautionary protection to public water supplies, to the satisfaction of the Environment Agency and Affinity Water.”

Separately, Thames Water has been fined £4m after untreated sewage escaped from sewers below London into a park, woodland and the Hogsmill River in New Malden, south-west London. The Environment Agency described it as a “catastrophic incident”.

Thames Water pleaded guilty to depositing the sewage waste in the incident in February 2016. Since 2017, the water company has been fined £28.4m for 10 separate cases of water pollution.


Bekijk de video: Een prettige stad maar niet zonder risicos: Jeroen Akkermans over de gevaren in Berlijn