be.sinergiasostenible.org
Nieuwe recepten

Maak kennis met de dierenartsen van de Special Forces die u mee willen nemen op een luxe golfvakantie... naar Beiroet

Maak kennis met de dierenartsen van de Special Forces die u mee willen nemen op een luxe golfvakantie... naar Beiroet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


Op zoek naar een echt avontuur tijdens je volgende golfvakantie? Misschien wil je Cavalry + Company en hun pakketten voor het Midden-Oosten bekijken. Met toegang tot enkele van de meest opwindende golfbanen ter wereld, zijn hun gidsen veteranen van de speciale troepen die mensen meenemen op echt unieke reizen die worden voorgesteld door luxe horecaprofessionals.

event_location=###contact_name=###contact_phone=###contact_email=

Het bedrijf biedt momenteel twee pakketten aan die beide een paar dagen beginnen te spelen op enkele van de beste banen die Dubai te bieden heeft, voordat ze aan boord gaan van een privéjet naar Kabul, Afghanistan of Beiroet, Libanon. De cursussen omvatten: Emirates Golf Club; De Montgomerie, Dubai; Dubai Creek golf- en jachtclub; Woestijncursus; Jumeirah-golflandgoederen; en Al-Ghazal. Gasten verblijven tijdens de reis naar Kabul ook in The Four Seasons, Beirut of The One & Only Palm, Dubai.

De Kabul Golf Club is een van de meest exclusieve golfclubs ter wereld. Er zijn zelfs minder mensen op deze baan begonnen dan de Mount Everest hebben beklommen. Gasten krijgen ook de kans om een ​​officieel levenslang lid te worden en, zoals Cavalry + Company het stelt, "officieel het beste golfverhaal hebben van iedereen thuis."

Voor de andere optie betekent een bezoek aan de Beiroet Golf Club dat je deel uitmaakt van de Libanese elite, samen met diplomaten en overheidsfunctionarissen. Buiten de baan zijn de straten bedekt met posters van Hezbollah terwijl golfers een rondje spelen tussen oude ceders, terwijl ze genieten van geïmporteerde Cubaanse sigaren. Geniet daarna van Beiroet en zijn legendarische nachtleven terwijl je zo lang in de stad blijft als je wilt. Je kunt dan rechtstreeks vanuit Beiroet naar huis gaan of teruggaan naar Dubai om nog meer van de bloeiende stad te genieten.

Cavalry + Company biedt ook reizen op maat en bedrijfsevenementen aan. Bezoek hun website voor meer informatie en om uw golfavontuur door de VAE, Libanon en Afghanistan te plannen. Tarieven beschikbaar op aanvraag.


Word een betere ondernemer

Hulp nodig om uw bedrijf nieuw leven in te blazen? Geen creatieve ideeën om uw zakelijke doelen te bereiken? We hebben een lijst samengesteld met de 100 beste tips om uw bedrijf te verbeteren. Beschouw het als uw checklist voor het onderhouden van een succesvol bedrijf.

Breid uw bedrijf uit

1. Neem het op tegen de wereld
Wilt u dat uw bedrijf wereldwijd gaat? Houd deze 9 tips in gedachten bij het bekijken van buitenlandse kusten:

 1. Onderzoek en breng uw exportreis in kaart.
 2. Weet waar je heen wilt en ga daarheen.
 3. Neem die beslissende stap en volg het met een verstandig oordeel. Spring er met beide voeten eerst in, maar houd ze stevig op de grond.
 4. Houd je ego onder controle. Laat het vooruitzicht om "wereldwijd te gaan" je ego niet opblazen en verkeerde inschattingen veroorzaken.
 5. Als het ruikt, eruitziet of slecht aanvoelt, probeer dan niet anders te rationaliseren. Vertrouw je instinct.
 6. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.
 7. Maak persoonlijk contact met aandacht, hoffelijkheid, professionaliteit en consistentie.
 8. Rekening houden met een doorlooptijd van drie jaar voor penetratie op de wereldmarkt. Het kost tijd en geduld.
 9. Verwelkom het onbekende op een wereldwijde markt.

2. Waar vindt u uitbreidingsfinanciering?
U hebt misschien persoonlijke spaargelden of geld geleend van vrienden en familie gebruikt om aan de slag te gaan, maar waar gaat u heen als het tijd is om uw bedrijf te laten groeien? Als u nog geen drie jaar actief bent of niets als onderpand te bieden heeft, is het mogelijk dat traditionele kredietinstellingen uw bedrijf niet willen financieren. Er zijn echter opties - als u weet waar u moet zoeken. Probeer deze drie financieringsbronnen om uw uitbreidingsplannen te financieren:

 • Ga terug naar diezelfde vrienden en familie. Als je eerste lening niet geformaliseerd was, doe het dan deze keer door documenten op te stellen met een vast afbetalingsplan en rente.
 • Volg de route van de overheid. Veel ondernemers krijgen financiering, inclusief microleningen, van door SBA gesteunde geldschieters.
 • Praat met uw leveranciers. Een andere methode om financiering voor benodigdheden of materialen te verkrijgen, is door leveranciers van die producten te benaderen over het openen van een kredietlijn bij hen, zodat u uw voorraad kunt opslaan of grondstoffen voor uw product kunt kopen zonder dat u vooraf contant geld hoeft te betalen.

3. Moet u een andere locatie openen?
Dit is misschien niet uw beste keuze voor bedrijfsuitbreiding, maar het is wat vaak als eerste in u opkomt bij zoveel ondernemers die uitbreiding overwegen. Bekijk de volgende zes tips om te zien of het openen van een tweede locatie de juiste zet is voor uw bedrijf:

 • Zorg ervoor dat u een consistente winst behoudt en dat u de afgelopen jaren een gestage groei heeft laten zien.
 • Kijk naar de trends, zowel economisch als voor consumenten, voor indicaties over het doorzettingsvermogen van uw bedrijf.
 • Zorg ervoor dat uw administratieve systemen en managementteam buitengewoon zijn - u hebt ze nodig om een ​​nieuwe locatie in gebruik te nemen.
 • Maak een compleet businessplan voor een nieuwe locatie.
 • Bepaal waar en hoe u financiering krijgt.
 • Kies uw locatie op basis van wat het beste is voor uw bedrijf, niet op uw portemonnee.

4. Franchising en licentieverlening
Heeft u er ooit over nagedacht om van uw bedrijf een franchise of zakelijke kans te maken? De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen, is of uw bedrijf kan worden omgezet in een bedrijfsvorm die iemand anders zou kunnen exploiteren (een franchise) of dat u een gestandaardiseerd product of dienst heeft die iemand meerdere keren zou kunnen doorverkopen (een zakelijke kans). Hoewel u misschien denkt dat voor het uitbreiden van uw bedrijf kapitaal moet worden aangetrokken, werknemers moeten worden aangenomen, apparatuur moet worden gekocht en kantoor- of magazijnruimte moet worden gehuurd, is het vaak winstgevender – en minder riskant – om uw product in licentie te geven aan een groot bedrijf met productiemogelijkheden en een bestaande verkooporganisatie. kracht om het werk voor je te doen.5. Hoe andere markten te targeten?
Als je aan tieners verkoopt, begin dan met marketing aan studenten. Als u aan werkende moeders verkoopt, werkt uw product misschien met een paar aanpassingen voor thuisblijvende moeders. Een andere strategie is om een ​​op de detailhandel gericht product of dienst te nemen en deze in het groot te verkopen. Zo kan een horecabedrijf dat gespecialiseerd is in taarten, taarten en andere lekkere desserts, contact opnemen met lokale bakkerijen om zijn goederen op groothandelsbasis te verkopen. Hoewel de prijs die u van de bakkerijen krijgt lager zal zijn (omdat de bakkerijen het aan hun klanten moeten prijzen om winst te maken), zult u meer producten verkopen en een consistente cashflow genereren waarop u kunt rekenen.

Voortzetting van uw persoonlijke ontwikkeling

6. Ga op vakantie!
Veel eigenaren van kleine bedrijven scheppen op over hoe onmisbaar ze zijn en dat ze nooit op vakantie gaan. Maar als u geen tijd neemt om te ontspannen, bent u een verschrikkelijk voorbeeld voor uw medewerkers. Geen vakantie nemen is geen teken van een onmisbare bedrijfseigenaar, het is een bewijs van een ineffectieve leider. Het is het kenmerk van een prikkelbare baas met een hoog personeelsverloop.

Je moet je voorbereiden op die eerste vakantie, zodat je het echt rustig aan kunt doen terwijl je piña colada's nipt op je Caribische loungestoel. Als u bang bent om vakantie te nemen, bent u misschien te actief in de alledaagse taken van uw bedrijf en laat u het niet toe. Als u dezelfde taken uitvoert als uw werknemers, stop er dan onmiddellijk mee - u bent de baas, de leider, de visionair.

U moet beginnen door ervoor te zorgen dat u uw medewerkers voldoende hebt opgeleid om hun werk te doen. Laat ze die verantwoordelijkheden dan uitvoeren zonder dat je altijd over hun schouders meekijkt. Naarmate uw werknemers meer succes hebben en minder mislukkingen, zullen ze genieten van de meer veeleisende uitdagingen die voor hen liggen, zodat u tijd heeft om uw bedrijf op te bouwen en u tijd overhoudt voor een vakantie.

7. Ontwikkel uw sociaal kapitaal
Sociaal kapitaal lijkt erg op zijn monetaire broer of zus. Het wordt, net als monetair kapitaal, verzameld door een persoon of een bedrijf en gebruikt voor de productie van rijkdom. Simpel gezegd, het is de accumulatie van middelen die zijn ontwikkeld via persoonlijke en professionele netwerken. Deze bronnen omvatten ideeën, kennis, informatie, kansen, contacten en natuurlijk verwijzingen.

Het effectief ontwikkelen van uw sociaal kapitaal kan een ontmoedigende taak zijn. Als u dit echter doet binnen een gestructureerd, georganiseerd netwerkkader, profiteert u van uw inspanningen en kunt u beginnen met het opbouwen van uw kapitaalbalans om uw bedrijfsresultaten positief te beïnvloeden. Een belangrijke manier waarop sociaal kapitaal wordt verworven, is door te netwerken, omdat succesvol netwerken draait om het opbouwen en onderhouden van solide, professionele relaties. Plan uw mond-tot-mondreclame op dezelfde manier als elke andere marketinginspanning. Geef constant doorverwijzingen. Het helpt bij het opbouwen van uw contactnetwerk en ook bij goed zakelijk karma. En toon te allen tijde professionaliteit. Door betrouwbaar te zijn, een product op tijd af te leveren, afspraken consequent na te komen en anderen met hoffelijkheid te behandelen, krijgt u een professionele reputatie en wordt u herinnerd door degenen die u een bijdrage wilt leveren aan uw sociale kapitaal.

8. Een denktank voor uw bedrijf creëren
Als business professional heb je een constante toevoer van informatie nodig om succes te behalen. Je moet op de hoogte blijven van trends en problemen en gelijke tred houden met snelle economische en technologische veranderingen om concurrerend te worden en te blijven.

Je hebt misschien al ontdekt dat het bijna onmogelijk is om al deze informatie alleen bij te houden. Er is gewoon te veel van. Gelukkig is de kennis die je mist altijd de specialiteit van iemand anders, dus je kunt bij anderen terecht voor hulp. Er zijn meestal op zijn minst een paar mensen die u kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde problemen of speciale problemen die u kunt tegenkomen in het bedrijf of beroep waarin u zich bevindt of waarin u geïnteresseerd bent. In plaats van specifieke kennis, moet u van tevoren weten met wie u contact moet opnemen en waar u de informatie kunt krijgen die u nodig heeft.

Wanneer je je belangrijkste contacten hebt geïdentificeerd, begin dan met deze mensen in contact te komen om je kennisnetwerk te vergroten en te verbeteren. Terwijl u dit doet, zullen uw netwerk en de informatie die u nodig heeft om uw bedrijf op te bouwen, uitbreiden en groeien.

9. Hoe een persoonlijk leerprogramma te volgen?
Wat moet u doen om op de lange termijn te genieten van de voordelen van een persoonlijk leerprogramma? Abonneer u op zakelijke tijdschriften en e-mailnieuwsbrieven en lees ze consequent. Als je een Palm of Pocket PC hebt, gebruik dan e-booksoftware om zakelijke artikelen en e-books te lezen. Luister naar geluidsbanden in uw auto. Leg jezelf erop toe om elke maand minstens één of twee zakelijke boeken te lezen (of ernaar te luisteren). Schrijf u in voor seminars en korte lessen die praktische vaardigheden aanleren, zoals marketing, verkoop, boekhouding, juridische kwesties, enz. - hoe meer u over elk van deze onderwerpen weet, hoe beter u toezicht kunt houden op mensen die deze taken uitvoeren voor jij. Over het algemeen moet u van uw opleiding een prioriteit maken en er aanzienlijke hoeveelheden tijd voor inplannen. Hoewel een deel hiervan in je dag kan worden geperst (zoals lezen terwijl je in de rij staat te wachten), zal je voor veel ervan iets anders moeten opgeven dat waarschijnlijk niet zo belangrijk is (zoals televisie kijken). 10. Waarom je nooit zou moeten stoppen met leren
Zakelijk succes op lange termijn is afhankelijk van voortdurende persoonlijke groei. Dat bereiken betekent vandaag beter zijn dan gisteren en morgen beter zijn dan vandaag. Een veelgemaakte fout van veel ondernemers is dat ze "gewoon geen tijd hebben" om te werken aan de dingen die hen beter maken in wat ze doen. Ze raken verstrikt in de dagelijkse activiteiten van hun bedrijf en kunnen daar niet voorbij kijken. Je hebt misschien wel eens gehoord dat sommige dingen dringend zijn en andere belangrijk, maar weinig dingen zijn beide. Veel ondernemers besteden hun tijd aan urgente zaken omdat hun gebrek aan planning en langetermijnperspectief voortdurend voor extra urgente zaken zorgt. Zelfstudie is een goed voorbeeld van iets dat extreem belangrijk is, maar helemaal niet urgent.

Wat u moet doen, is uzelf onderdompelen in gegevens en het uw doel maken om die informatie op te nemen en te begrijpen, deze om te zetten in kennis en die kennis vervolgens te gebruiken om ervaring op te doen. Dit is natuurlijk een taak voor de lange termijn, en de belangrijkste reden waarom de meeste mensen er niet in slagen om het vol te houden, is omdat de feedbacklus zo lang is. Het duurt vaak maanden van hard werken voordat je positieve veranderingen begint te zien - je zult de veranderingen niet zien op het moment dat ze zich voordoen, maar je zult op een dag terugkijken en verbaasd zijn over hoeveel je oordeelsvermogen en zakelijke vaardigheden zijn gegroeid. Je zult merken dat je helderder gaat denken, je begrijpt meer van wat je ziet en hoort en je ondernemersvisie wordt helderder.

Slimme geldbesparende tactieken

11. Brainpower kopen
Soms is het niet wat je koopt, maar hoe je koopt dat je geld bespaart. Bekijk deze slimme winkeltips:

 • Vergroot uw budget met ruilhandel. Het ene product of dienst ruilen voor een ander is een goede manier om contante uitgaven te voorkomen en langzaam bewegende voorraad te ontladen. Als u liever niet rechtstreeks met andere bedrijven onderhandelt, huur dan een ruilmakelaar in (vermeld in de Gouden Gids onder "Ruilhandel"), of sluit u aan bij een commerciële ruilclub of -ruil.
 • Tijd voor uw betalingen. Vraag leveranciers of ze kortingen geven voor vervroegde betaling. Als dat niet het geval is, is het in uw voordeel om uw rekeningen - inclusief nutsvoorzieningen, belastingen en leveranciers - zo laat mogelijk te betalen zonder kosten. Hoe langer geld op uw rekening staat, hoe langer het rente voor u oplevert.
 • Sluit je aan bij een vereniging. Veel handels- en bedrijfsverenigingen hebben redelijke lidmaatschapskosten en bieden kortingen op alles, van verzekeringen, reizen en autoverhuur tot interlokale telefoondiensten, recepten en zelfs golfbaankosten.
 • Vraag minimaal drie biedingen op alles. Zelfs alledaagse aankopen verdienen het om rond te shoppen. Als u de lagere prijs van een concurrent citeert, zal een leverancier of verkoper die prijs vaak evenaren om uw bedrijf binnen te halen.
 • 12. Werknemerseconomie
  Werknemers kunnen uw duurste investering zijn. Als u niet zeker weet of u klaar bent om de sprong te wagen om een ​​fulltime werknemer in dienst te nemen - en hun voordelen te betalen en de HR-hoofdpijn op te lossen - zijn er alternatieven. Leasing van werknemers - waarbij u uw personeel overdraagt ​​aan een professionele werkgeversorganisatie die uw werknemers terug aan u verhuurt - kan u aanzienlijk geld besparen op personeelsbeloningen, zegt Bruce Steinberg van de American Staffing Association (ASA).

Of, in plaats van te betalen voor werknemers die inactief zijn als de zaken traag zijn, kunt u overwegen tijdelijke werknemers in te huren om pieken in het bedrijfsleven op te vangen. Een andere manier om gratis of goedkope hulp te krijgen - en studenten de kans te geven de kneepjes van het vak te leren - is door stagiaires in te huren. Neem contact op met uw plaatselijke universiteit voor meer informatie.

13. Verzekeringsinformatie
Het kopen van een verzekering is een van die noodzakelijke kwaden die alle slimme ondernemers verdragen. Maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Hier zijn enkele kostenbesparende ideeën:

 • Opslaan door associatie. Neem bij het zoeken naar verzekeringen contact op met uw brancheorganisatie. Veel verenigingen bieden competitieve groepsverzekeringen aan.
 • Verhoog uw eigen risico. Door het eigen risico van uw verzekering te verhogen, verlaagt u meestal uw premie. Zelfs als u uiteindelijk het eigen risico moet betalen, is het waarschijnlijk minder dan het bedrag dat u bespaart.
 • Maak een vriend bij slecht weer. Door een alternatieve vestigingsplaats te regelen bij een grote calamiteit, kunt u wellicht besparen op een bedrijfsschadeverzekering, adviseert het Verzekerings Informatie Instituut. U kunt bijvoorbeeld met een bedrijf in dezelfde branche afspreken om bij schade gebruik te maken van hun faciliteiten en vice versa.
 • 14. Kantooroverhead
  Kleine kantoorbenodigdheden kunnen u de nek omdraaien, tenzij u slim koopt. Koop gerecyclede printercartridges. Controleer Google of uw Gouden Gids voor een lokale leverancier van gerecyclede printercartridges. U kunt ook gratis formulieren online vinden die u kunt downloaden, aanpassen en afdrukken. Begin met onze formulieren op Formnet. Een andere manier om geld te besparen is het kopen van gebruikte apparatuur. U kunt tot 60 procent besparen met gebruikte computerapparatuur, kopieerapparaten en kantoormeubilair.

15. Penny-Pinching-promoties
Wilt u uw bedrijf met een beperkt budget op de markt brengen? De mensen die je kent kunnen helpen. Hier zijn drie manieren waarop de mensen in uw netwerk uw marketinginspanningen kunnen ondersteunen: 1. Verdeel de advertentie- en promotiekosten met naburige bedrijven. Promoot gezamenlijk een trottoirverkoop of ga verder met uw marketingalliantie door mailinglijsten, distributiekanalen en leveranciers te delen met bedrijven die aanvullende goederen of diensten verkopen. 2. Vraag de mensen die je kent om hulp. Het soort ondersteuning dat u het liefst van uw contacten wilt krijgen, zijn verwijzingen: de namen van specifieke personen die uw producten en diensten nodig hebben. Dus ga je gang en vraag ernaar! Uw contacten kunnen prospects ook uw naam en nummer geven. Naarmate het aantal verwijzingen dat u ontvangt toeneemt, neemt ook uw potentieel toe om het percentage van uw bedrijf dat door verwijzingen wordt gegenereerd, te vergroten. 3. Heb je een tevreden klant? Door anderen te vertellen wat ze hebben gewonnen door uw producten of diensten te gebruiken in presentaties of informele gesprekken, kunnen uw bronnen anderen aanmoedigen om uw producten of diensten te gebruiken.


Word een betere ondernemer

Hulp nodig om uw bedrijf nieuw leven in te blazen? Geen creatieve ideeën om uw zakelijke doelen te bereiken? We hebben een lijst samengesteld met de 100 beste tips om uw bedrijf te verbeteren. Beschouw het als uw checklist voor het onderhouden van een succesvol bedrijf.

Breid uw bedrijf uit

1. Neem het op tegen de wereld
Wilt u dat uw bedrijf wereldwijd gaat? Houd deze 9 tips in gedachten bij het bekijken van buitenlandse kusten:

 1. Onderzoek en breng uw exportreis in kaart.
 2. Weet waar je heen wilt en ga daarheen.
 3. Neem die beslissende stap en volg het met een verstandig oordeel. Spring er met beide voeten eerst in, maar houd ze stevig op de grond.
 4. Houd je ego onder controle. Laat het vooruitzicht om "wereldwijd te gaan" je ego niet opblazen en verkeerde inschattingen veroorzaken.
 5. Als het ruikt, eruitziet of slecht aanvoelt, probeer het dan niet te rationaliseren. Vertrouw je instinct.
 6. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.
 7. Maak persoonlijk contact met aandacht, hoffelijkheid, professionaliteit en consistentie.
 8. Rekening houden met een doorlooptijd van drie jaar voor penetratie op de wereldmarkt. Het kost tijd en geduld.
 9. Verwelkom het onbekende op een wereldwijde markt.

2. Waar vindt u uitbreidingsfinanciering?
U hebt misschien persoonlijke spaargelden of geld geleend van vrienden en familie gebruikt om aan de slag te gaan, maar waar gaat u heen als het tijd is om uw bedrijf te laten groeien? Als u nog geen drie jaar actief bent of niets als onderpand te bieden heeft, is het mogelijk dat traditionele kredietinstellingen uw bedrijf niet willen financieren. Er zijn echter opties - als u weet waar u moet zoeken. Probeer deze drie financieringsbronnen om uw uitbreidingsplannen te financieren:

 • Ga terug naar diezelfde vrienden en familie. Als je eerste lening niet geformaliseerd was, doe het dan deze keer door documenten op te stellen met een vast afbetalingsplan en rente.
 • Volg de route van de overheid. Veel ondernemers krijgen financiering, inclusief microleningen, van door SBA gesteunde geldschieters.
 • Praat met uw leveranciers. Een andere methode om financiering voor benodigdheden of materialen te verkrijgen, is door leveranciers van die producten te benaderen over het openen van een kredietlijn bij hen, zodat u uw voorraad kunt opslaan of grondstoffen voor uw product kunt kopen zonder dat u vooraf contant geld hoeft te betalen.

3.Moet u een andere locatie openen?
Dit is misschien niet uw beste keuze voor bedrijfsuitbreiding, maar het is wat vaak als eerste in u opkomt bij zoveel ondernemers die uitbreiding overwegen. Bekijk de volgende zes tips om te zien of het openen van een tweede locatie de juiste zet is voor uw bedrijf:

 • Zorg ervoor dat u een consistente winst behoudt en dat u de afgelopen jaren een gestage groei heeft laten zien.
 • Kijk naar de trends, zowel economisch als voor consumenten, voor indicaties over het doorzettingsvermogen van uw bedrijf.
 • Zorg ervoor dat uw administratieve systemen en managementteam buitengewoon zijn - u hebt ze nodig om een ​​nieuwe locatie in gebruik te nemen.
 • Maak een compleet businessplan voor een nieuwe locatie.
 • Bepaal waar en hoe u financiering krijgt.
 • Kies uw locatie op basis van wat het beste is voor uw bedrijf, niet op uw portemonnee.

4. Franchising en licentieverlening
Heeft u er ooit over nagedacht om van uw bedrijf een franchise of zakelijke kans te maken? De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen, is of uw bedrijf kan worden omgezet in een bedrijfsvorm die iemand anders zou kunnen exploiteren (een franchise) of dat u een gestandaardiseerd product of dienst heeft die iemand meerdere keren zou kunnen doorverkopen (een zakelijke kans). Hoewel u misschien denkt dat voor het uitbreiden van uw bedrijf kapitaal moet worden aangetrokken, werknemers moeten worden aangenomen, apparatuur moet worden gekocht en kantoor- of magazijnruimte moet worden gehuurd, is het vaak winstgevender – en minder riskant – om uw product in licentie te geven aan een groot bedrijf met productiemogelijkheden en een bestaande verkooporganisatie. kracht om het werk voor je te doen.5. Hoe andere markten te targeten?
Als je aan tieners verkoopt, begin dan met marketing aan studenten. Als u aan werkende moeders verkoopt, werkt uw product misschien met een paar aanpassingen voor thuisblijvende moeders. Een andere strategie is om een ​​op de detailhandel gericht product of dienst te nemen en deze in het groot te verkopen. Zo kan een horecabedrijf dat gespecialiseerd is in taarten, taarten en andere lekkere desserts, contact opnemen met lokale bakkerijen om zijn goederen op groothandelsbasis te verkopen. Hoewel de prijs die u van de bakkerijen krijgt lager zal zijn (omdat de bakkerijen het aan hun klanten moeten prijzen om winst te maken), zult u meer producten verkopen en een consistente cashflow genereren waarop u kunt rekenen.

Voortzetting van uw persoonlijke ontwikkeling

6. Ga op vakantie!
Veel eigenaren van kleine bedrijven scheppen op over hoe onmisbaar ze zijn en dat ze nooit op vakantie gaan. Maar als u geen tijd neemt om te ontspannen, bent u een verschrikkelijk voorbeeld voor uw medewerkers. Geen vakantie nemen is geen teken van een onmisbare bedrijfseigenaar, het is een bewijs van een ineffectieve leider. Het is het kenmerk van een prikkelbare baas met een hoog personeelsverloop.

Je moet je voorbereiden op die eerste vakantie, zodat je het echt rustig aan kunt doen terwijl je piña colada's nipt op je Caribische loungestoel. Als u bang bent om vakantie te nemen, bent u misschien te actief in de alledaagse taken van uw bedrijf en laat u het niet toe. Als u dezelfde taken uitvoert als uw werknemers, stop er dan onmiddellijk mee - u bent de baas, de leider, de visionair.

U moet beginnen door ervoor te zorgen dat u uw medewerkers voldoende hebt opgeleid om hun werk te doen. Laat ze die verantwoordelijkheden dan uitvoeren zonder dat je altijd over hun schouders meekijkt. Naarmate uw werknemers meer succes hebben en minder mislukkingen, zullen ze genieten van de meer veeleisende uitdagingen die voor hen liggen, zodat u tijd heeft om uw bedrijf op te bouwen en u tijd overhoudt voor een vakantie.

7. Ontwikkel uw sociaal kapitaal
Sociaal kapitaal lijkt erg op zijn monetaire broer of zus. Het wordt, net als monetair kapitaal, verzameld door een persoon of een bedrijf en gebruikt voor de productie van rijkdom. Simpel gezegd, het is de accumulatie van middelen die zijn ontwikkeld via persoonlijke en professionele netwerken. Deze bronnen omvatten ideeën, kennis, informatie, kansen, contacten en natuurlijk verwijzingen.

Het effectief ontwikkelen van uw sociaal kapitaal kan een ontmoedigende taak zijn. Als u dit echter doet binnen een gestructureerd, georganiseerd netwerkkader, profiteert u van uw inspanningen en kunt u beginnen met het opbouwen van uw kapitaalbalans om uw bedrijfsresultaten positief te beïnvloeden. Een belangrijke manier waarop sociaal kapitaal wordt verworven, is door te netwerken, omdat succesvol netwerken draait om het opbouwen en onderhouden van solide, professionele relaties. Plan uw mond-tot-mondreclame op dezelfde manier als elke andere marketinginspanning. Geef constant doorverwijzingen. Het helpt bij het opbouwen van uw contactnetwerk en ook bij goed zakelijk karma. En toon te allen tijde professionaliteit. Door betrouwbaar te zijn, een product op tijd af te leveren, afspraken consequent na te komen en anderen met hoffelijkheid te behandelen, krijgt u een professionele reputatie en wordt u herinnerd door degenen die u een bijdrage wilt leveren aan uw sociale kapitaal.

8. Een denktank voor uw bedrijf creëren
Als business professional heb je een constante toevoer van informatie nodig om succes te behalen. Je moet op de hoogte blijven van trends en problemen en gelijke tred houden met snelle economische en technologische veranderingen om concurrerend te worden en te blijven.

Je hebt misschien al ontdekt dat het bijna onmogelijk is om al deze informatie alleen bij te houden. Er is gewoon te veel van. Gelukkig is de kennis die je mist altijd de specialiteit van iemand anders, dus je kunt bij anderen terecht voor hulp. Er zijn meestal op zijn minst een paar mensen die u kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde problemen of speciale problemen die u kunt tegenkomen in het bedrijf of beroep waarin u zich bevindt of waarin u geïnteresseerd bent. In plaats van specifieke kennis, moet u van tevoren weten met wie u contact moet opnemen en waar u de informatie kunt krijgen die u nodig heeft.

Wanneer je je belangrijkste contacten hebt geïdentificeerd, begin dan met deze mensen in contact te komen om je kennisnetwerk te vergroten en te verbeteren. Terwijl u dit doet, zullen uw netwerk en de informatie die u nodig heeft om uw bedrijf op te bouwen, uitbreiden en groeien.

9. Hoe een persoonlijk leerprogramma te volgen?
Wat moet u doen om op de lange termijn te genieten van de voordelen van een persoonlijk leerprogramma? Abonneer u op zakelijke tijdschriften en e-mailnieuwsbrieven en lees ze consequent. Als je een Palm of Pocket PC hebt, gebruik dan e-booksoftware om zakelijke artikelen en e-books te lezen. Luister naar geluidsbanden in uw auto. Leg jezelf erop toe om elke maand minstens één of twee zakelijke boeken te lezen (of ernaar te luisteren). Schrijf u in voor seminars en korte lessen die praktische vaardigheden aanleren, zoals marketing, verkoop, boekhouding, juridische kwesties, enz. - hoe meer u over elk van deze onderwerpen weet, hoe beter u toezicht kunt houden op mensen die deze taken uitvoeren voor jij. Over het algemeen moet u van uw opleiding een prioriteit maken en er aanzienlijke hoeveelheden tijd voor inplannen. Hoewel een deel hiervan in je dag kan worden geperst (zoals lezen terwijl je in de rij staat te wachten), zal je voor veel ervan iets anders moeten opgeven dat waarschijnlijk niet zo belangrijk is (zoals televisie kijken). 10. Waarom je nooit zou moeten stoppen met leren
Zakelijk succes op lange termijn is afhankelijk van voortdurende persoonlijke groei. Dat bereiken betekent vandaag beter zijn dan gisteren en morgen beter zijn dan vandaag. Een veelgemaakte fout van veel ondernemers is dat ze "gewoon geen tijd hebben" om te werken aan de dingen die hen beter maken in wat ze doen. Ze raken verstrikt in de dagelijkse activiteiten van hun bedrijf en kunnen daar niet voorbij kijken. Je hebt misschien wel eens gehoord dat sommige dingen dringend zijn en andere belangrijk, maar weinig dingen zijn beide. Veel ondernemers besteden hun tijd aan urgente zaken omdat hun gebrek aan planning en langetermijnperspectief voortdurend voor extra urgente zaken zorgt. Zelfstudie is een goed voorbeeld van iets dat extreem belangrijk is, maar helemaal niet urgent.

Wat u moet doen, is uzelf onderdompelen in gegevens en het uw doel maken om die informatie op te nemen en te begrijpen, deze om te zetten in kennis en die kennis vervolgens te gebruiken om ervaring op te doen. Dit is natuurlijk een taak voor de lange termijn, en de belangrijkste reden waarom de meeste mensen er niet in slagen om het vol te houden, is omdat de feedbacklus zo lang is. Het duurt vaak maanden van hard werken voordat je positieve veranderingen begint te zien - je zult de veranderingen niet zien op het moment dat ze zich voordoen, maar je zult op een dag terugkijken en verbaasd zijn over hoeveel je oordeelsvermogen en zakelijke vaardigheden zijn gegroeid. Je zult merken dat je helderder gaat denken, je begrijpt meer van wat je ziet en hoort en je ondernemersvisie wordt helderder.

Slimme geldbesparende tactieken

11. Brainpower kopen
Soms is het niet wat je koopt, maar hoe je koopt dat je geld bespaart. Bekijk deze slimme winkeltips:

 • Vergroot uw budget met ruilhandel. Het ene product of dienst ruilen voor een ander is een goede manier om contante uitgaven te voorkomen en langzaam bewegende voorraad te ontladen. Als u liever niet rechtstreeks met andere bedrijven onderhandelt, huur dan een ruilmakelaar in (vermeld in de Gouden Gids onder "Ruilhandel"), of sluit u aan bij een commerciële ruilclub of -ruil.
 • Tijd voor uw betalingen. Vraag leveranciers of ze kortingen geven voor vervroegde betaling. Als dat niet het geval is, is het in uw voordeel om uw rekeningen - inclusief nutsvoorzieningen, belastingen en leveranciers - zo laat mogelijk te betalen zonder kosten. Hoe langer geld op uw rekening staat, hoe langer het rente voor u oplevert.
 • Sluit je aan bij een vereniging. Veel handels- en bedrijfsverenigingen hebben redelijke lidmaatschapskosten en bieden kortingen op alles, van verzekeringen, reizen en autoverhuur tot interlokale telefoondiensten, recepten en zelfs golfbaankosten.
 • Vraag minimaal drie biedingen op alles. Zelfs alledaagse aankopen verdienen het om rond te shoppen. Als u de lagere prijs van een concurrent citeert, zal een leverancier of verkoper die prijs vaak evenaren om uw bedrijf binnen te halen.
 • 12. Werknemerseconomie
  Werknemers kunnen uw duurste investering zijn. Als u niet zeker weet of u klaar bent om de sprong te wagen om een ​​fulltime werknemer in dienst te nemen - en hun voordelen te betalen en de HR-hoofdpijn op te lossen - zijn er alternatieven. Leasing van werknemers - waarbij u uw personeel overdraagt ​​aan een professionele werkgeversorganisatie die uw werknemers terug aan u verhuurt - kan u aanzienlijk geld besparen op personeelsbeloningen, zegt Bruce Steinberg van de American Staffing Association (ASA).

Of, in plaats van te betalen voor werknemers die inactief zijn als de zaken traag zijn, kunt u overwegen tijdelijke werknemers in te huren om pieken in het bedrijfsleven op te vangen. Een andere manier om gratis of goedkope hulp te krijgen - en studenten de kans te geven de kneepjes van het vak te leren - is door stagiaires in te huren. Neem contact op met uw plaatselijke universiteit voor meer informatie.

13. Verzekeringsinformatie
Het kopen van een verzekering is een van die noodzakelijke kwaden die alle slimme ondernemers verdragen. Maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Hier zijn enkele kostenbesparende ideeën:

 • Opslaan door associatie. Neem bij het zoeken naar verzekeringen contact op met uw brancheorganisatie. Veel verenigingen bieden competitieve groepsverzekeringen aan.
 • Verhoog uw eigen risico. Door het eigen risico van uw verzekering te verhogen, verlaagt u meestal uw premie. Zelfs als u uiteindelijk het eigen risico moet betalen, is het waarschijnlijk minder dan het bedrag dat u bespaart.
 • Maak een vriend bij slecht weer. Door een alternatieve vestigingsplaats te regelen bij een grote calamiteit, kunt u wellicht besparen op een bedrijfsschadeverzekering, adviseert het Verzekerings Informatie Instituut. U kunt bijvoorbeeld met een bedrijf in dezelfde branche afspreken om bij schade gebruik te maken van hun faciliteiten en vice versa.
 • 14. Kantooroverhead
  Kleine kantoorbenodigdheden kunnen u de nek omdraaien, tenzij u slim koopt. Koop gerecyclede printercartridges. Controleer Google of uw Gouden Gids voor een lokale leverancier van gerecyclede printercartridges. U kunt ook gratis formulieren online vinden die u kunt downloaden, aanpassen en afdrukken. Begin met onze formulieren op Formnet. Een andere manier om geld te besparen is het kopen van gebruikte apparatuur. U kunt tot 60 procent besparen met gebruikte computerapparatuur, kopieerapparaten en kantoormeubilair.

15. Penny-Pinching-promoties
Wilt u uw bedrijf met een beperkt budget op de markt brengen? De mensen die je kent kunnen helpen. Hier zijn drie manieren waarop de mensen in uw netwerk uw marketinginspanningen kunnen ondersteunen: 1. Verdeel de advertentie- en promotiekosten met naburige bedrijven. Promoot gezamenlijk een trottoirverkoop of ga verder met uw marketingalliantie door mailinglijsten, distributiekanalen en leveranciers te delen met bedrijven die aanvullende goederen of diensten verkopen. 2. Vraag de mensen die je kent om hulp. Het soort ondersteuning dat u het liefst van uw contacten wilt krijgen, zijn verwijzingen: de namen van specifieke personen die uw producten en diensten nodig hebben. Dus ga je gang en vraag ernaar! Uw contacten kunnen prospects ook uw naam en nummer geven. Naarmate het aantal verwijzingen dat u ontvangt toeneemt, neemt ook uw potentieel toe om het percentage van uw bedrijf dat door verwijzingen wordt gegenereerd, te vergroten. 3. Heb je een tevreden klant? Door anderen te vertellen wat ze hebben gewonnen door uw producten of diensten te gebruiken in presentaties of informele gesprekken, kunnen uw bronnen anderen aanmoedigen om uw producten of diensten te gebruiken.


Word een betere ondernemer

Hulp nodig om uw bedrijf nieuw leven in te blazen? Geen creatieve ideeën om uw zakelijke doelen te bereiken? We hebben een lijst samengesteld met de 100 beste tips om uw bedrijf te verbeteren. Beschouw het als uw checklist voor het onderhouden van een succesvol bedrijf.

Breid uw bedrijf uit

1. Neem het op tegen de wereld
Wilt u dat uw bedrijf wereldwijd gaat? Houd deze 9 tips in gedachten bij het bekijken van buitenlandse kusten:

 1. Onderzoek en breng uw exportreis in kaart.
 2. Weet waar je heen wilt en ga daarheen.
 3. Neem die beslissende stap en volg het met een verstandig oordeel. Spring er met beide voeten eerst in, maar houd ze stevig op de grond.
 4. Houd je ego onder controle. Laat het vooruitzicht om "wereldwijd te gaan" je ego niet opblazen en verkeerde inschattingen veroorzaken.
 5. Als het ruikt, eruitziet of slecht aanvoelt, probeer het dan niet te rationaliseren. Vertrouw je instinct.
 6. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.
 7. Maak persoonlijk contact met aandacht, hoffelijkheid, professionaliteit en consistentie.
 8. Rekening houden met een doorlooptijd van drie jaar voor penetratie op de wereldmarkt. Het kost tijd en geduld.
 9. Verwelkom het onbekende op een wereldwijde markt.

2. Waar vindt u uitbreidingsfinanciering?
U hebt misschien persoonlijke spaargelden of geld geleend van vrienden en familie gebruikt om aan de slag te gaan, maar waar gaat u heen als het tijd is om uw bedrijf te laten groeien? Als u nog geen drie jaar actief bent of niets als onderpand te bieden heeft, is het mogelijk dat traditionele kredietinstellingen uw bedrijf niet willen financieren. Er zijn echter opties - als u weet waar u moet zoeken. Probeer deze drie financieringsbronnen om uw uitbreidingsplannen te financieren:

 • Ga terug naar diezelfde vrienden en familie. Als je eerste lening niet geformaliseerd was, doe het dan deze keer door documenten op te stellen met een vast afbetalingsplan en rente.
 • Volg de route van de overheid. Veel ondernemers krijgen financiering, inclusief microleningen, van door SBA gesteunde geldschieters.
 • Praat met uw leveranciers. Een andere methode om financiering voor benodigdheden of materialen te verkrijgen, is door leveranciers van die producten te benaderen over het openen van een kredietlijn bij hen, zodat u uw voorraad kunt opslaan of grondstoffen voor uw product kunt kopen zonder dat u vooraf contant geld hoeft te betalen.

3. Moet u een andere locatie openen?
Dit is misschien niet uw beste keuze voor bedrijfsuitbreiding, maar het is wat vaak als eerste in u opkomt bij zoveel ondernemers die uitbreiding overwegen. Bekijk de volgende zes tips om te zien of het openen van een tweede locatie de juiste zet is voor uw bedrijf:

 • Zorg ervoor dat u een consistente winst behoudt en dat u de afgelopen jaren een gestage groei heeft laten zien.
 • Kijk naar de trends, zowel economisch als voor consumenten, voor indicaties over het doorzettingsvermogen van uw bedrijf.
 • Zorg ervoor dat uw administratieve systemen en managementteam buitengewoon zijn - u hebt ze nodig om een ​​nieuwe locatie in gebruik te nemen.
 • Maak een compleet businessplan voor een nieuwe locatie.
 • Bepaal waar en hoe u financiering krijgt.
 • Kies uw locatie op basis van wat het beste is voor uw bedrijf, niet op uw portemonnee.

4. Franchising en licentieverlening
Heeft u er ooit over nagedacht om van uw bedrijf een franchise of zakelijke kans te maken? De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen, is of uw bedrijf kan worden omgezet in een bedrijfsvorm die iemand anders zou kunnen exploiteren (een franchise) of dat u een gestandaardiseerd product of dienst heeft die iemand meerdere keren zou kunnen doorverkopen (een zakelijke kans). Hoewel u misschien denkt dat voor het uitbreiden van uw bedrijf kapitaal moet worden aangetrokken, werknemers moeten worden aangenomen, apparatuur moet worden gekocht en kantoor- of magazijnruimte moet worden gehuurd, is het vaak winstgevender – en minder riskant – om uw product in licentie te geven aan een groot bedrijf met productiemogelijkheden en een bestaande verkooporganisatie. kracht om het werk voor je te doen.5. Hoe andere markten te targeten?
Als je aan tieners verkoopt, begin dan met marketing aan studenten. Als u aan werkende moeders verkoopt, werkt uw product misschien met een paar aanpassingen voor thuisblijvende moeders. Een andere strategie is om een ​​op de detailhandel gericht product of dienst te nemen en deze in het groot te verkopen. Zo kan een horecabedrijf dat gespecialiseerd is in taarten, taarten en andere lekkere desserts, contact opnemen met lokale bakkerijen om zijn goederen op groothandelsbasis te verkopen. Hoewel de prijs die u van de bakkerijen krijgt lager zal zijn (omdat de bakkerijen het aan hun klanten moeten prijzen om winst te maken), zult u meer producten verkopen en een consistente cashflow genereren waarop u kunt rekenen.

Voortzetting van uw persoonlijke ontwikkeling

6. Ga op vakantie!
Veel eigenaren van kleine bedrijven scheppen op over hoe onmisbaar ze zijn en dat ze nooit op vakantie gaan. Maar als u geen tijd neemt om te ontspannen, bent u een verschrikkelijk voorbeeld voor uw medewerkers. Geen vakantie nemen is geen teken van een onmisbare bedrijfseigenaar, het is een bewijs van een ineffectieve leider. Het is het kenmerk van een prikkelbare baas met een hoog personeelsverloop.

Je moet je voorbereiden op die eerste vakantie, zodat je het echt rustig aan kunt doen terwijl je piña colada's nipt op je Caribische loungestoel. Als u bang bent om vakantie te nemen, bent u misschien te actief in de alledaagse taken van uw bedrijf en laat u het niet toe. Als u dezelfde taken uitvoert als uw werknemers, stop er dan onmiddellijk mee - u bent de baas, de leider, de visionair.

U moet beginnen door ervoor te zorgen dat u uw medewerkers voldoende hebt opgeleid om hun werk te doen. Laat ze die verantwoordelijkheden dan uitvoeren zonder dat je altijd over hun schouders meekijkt. Naarmate uw werknemers meer succes hebben en minder mislukkingen, zullen ze genieten van de meer veeleisende uitdagingen die voor hen liggen, zodat u tijd heeft om uw bedrijf op te bouwen en u tijd overhoudt voor een vakantie.

7. Ontwikkel uw sociaal kapitaal
Sociaal kapitaal lijkt erg op zijn monetaire broer of zus. Het wordt, net als monetair kapitaal, verzameld door een persoon of een bedrijf en gebruikt voor de productie van rijkdom. Simpel gezegd, het is de accumulatie van middelen die zijn ontwikkeld via persoonlijke en professionele netwerken. Deze bronnen omvatten ideeën, kennis, informatie, kansen, contacten en natuurlijk verwijzingen.

Het effectief ontwikkelen van uw sociaal kapitaal kan een ontmoedigende taak zijn. Als u dit echter doet binnen een gestructureerd, georganiseerd netwerkkader, profiteert u van uw inspanningen en kunt u beginnen met het opbouwen van uw kapitaalbalans om uw bedrijfsresultaten positief te beïnvloeden. Een belangrijke manier waarop sociaal kapitaal wordt verworven, is door te netwerken, omdat succesvol netwerken draait om het opbouwen en onderhouden van solide, professionele relaties. Plan uw mond-tot-mondreclame op dezelfde manier als elke andere marketinginspanning. Geef constant doorverwijzingen.Het helpt bij het opbouwen van uw contactnetwerk en ook bij goed zakelijk karma. En toon te allen tijde professionaliteit. Door betrouwbaar te zijn, een product op tijd af te leveren, afspraken consequent na te komen en anderen met hoffelijkheid te behandelen, krijgt u een professionele reputatie en wordt u herinnerd door degenen die u een bijdrage wilt leveren aan uw sociale kapitaal.

8. Een denktank voor uw bedrijf creëren
Als business professional heb je een constante toevoer van informatie nodig om succes te behalen. Je moet op de hoogte blijven van trends en problemen en gelijke tred houden met snelle economische en technologische veranderingen om concurrerend te worden en te blijven.

Je hebt misschien al ontdekt dat het bijna onmogelijk is om al deze informatie alleen bij te houden. Er is gewoon te veel van. Gelukkig is de kennis die je mist altijd de specialiteit van iemand anders, dus je kunt bij anderen terecht voor hulp. Er zijn meestal op zijn minst een paar mensen die u kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde problemen of speciale problemen die u kunt tegenkomen in het bedrijf of beroep waarin u zich bevindt of waarin u geïnteresseerd bent. In plaats van specifieke kennis, moet u van tevoren weten met wie u contact moet opnemen en waar u de informatie kunt krijgen die u nodig heeft.

Wanneer je je belangrijkste contacten hebt geïdentificeerd, begin dan met deze mensen in contact te komen om je kennisnetwerk te vergroten en te verbeteren. Terwijl u dit doet, zullen uw netwerk en de informatie die u nodig heeft om uw bedrijf op te bouwen, uitbreiden en groeien.

9. Hoe een persoonlijk leerprogramma te volgen?
Wat moet u doen om op de lange termijn te genieten van de voordelen van een persoonlijk leerprogramma? Abonneer u op zakelijke tijdschriften en e-mailnieuwsbrieven en lees ze consequent. Als je een Palm of Pocket PC hebt, gebruik dan e-booksoftware om zakelijke artikelen en e-books te lezen. Luister naar geluidsbanden in uw auto. Leg jezelf erop toe om elke maand minstens één of twee zakelijke boeken te lezen (of ernaar te luisteren). Schrijf u in voor seminars en korte lessen die praktische vaardigheden aanleren, zoals marketing, verkoop, boekhouding, juridische kwesties, enz. - hoe meer u over elk van deze onderwerpen weet, hoe beter u toezicht kunt houden op mensen die deze taken uitvoeren voor jij. Over het algemeen moet u van uw opleiding een prioriteit maken en er aanzienlijke hoeveelheden tijd voor inplannen. Hoewel een deel hiervan in je dag kan worden geperst (zoals lezen terwijl je in de rij staat te wachten), zal je voor veel ervan iets anders moeten opgeven dat waarschijnlijk niet zo belangrijk is (zoals televisie kijken). 10. Waarom je nooit zou moeten stoppen met leren
Zakelijk succes op lange termijn is afhankelijk van voortdurende persoonlijke groei. Dat bereiken betekent vandaag beter zijn dan gisteren en morgen beter zijn dan vandaag. Een veelgemaakte fout van veel ondernemers is dat ze "gewoon geen tijd hebben" om te werken aan de dingen die hen beter maken in wat ze doen. Ze raken verstrikt in de dagelijkse activiteiten van hun bedrijf en kunnen daar niet voorbij kijken. Je hebt misschien wel eens gehoord dat sommige dingen dringend zijn en andere belangrijk, maar weinig dingen zijn beide. Veel ondernemers besteden hun tijd aan urgente zaken omdat hun gebrek aan planning en langetermijnperspectief voortdurend voor extra urgente zaken zorgt. Zelfstudie is een goed voorbeeld van iets dat extreem belangrijk is, maar helemaal niet urgent.

Wat u moet doen, is uzelf onderdompelen in gegevens en het uw doel maken om die informatie op te nemen en te begrijpen, deze om te zetten in kennis en die kennis vervolgens te gebruiken om ervaring op te doen. Dit is natuurlijk een taak voor de lange termijn, en de belangrijkste reden waarom de meeste mensen er niet in slagen om het vol te houden, is omdat de feedbacklus zo lang is. Het duurt vaak maanden van hard werken voordat je positieve veranderingen begint te zien - je zult de veranderingen niet zien op het moment dat ze zich voordoen, maar je zult op een dag terugkijken en verbaasd zijn over hoeveel je oordeelsvermogen en zakelijke vaardigheden zijn gegroeid. Je zult merken dat je helderder gaat denken, je begrijpt meer van wat je ziet en hoort en je ondernemersvisie wordt helderder.

Slimme geldbesparende tactieken

11. Brainpower kopen
Soms is het niet wat je koopt, maar hoe je koopt dat je geld bespaart. Bekijk deze slimme winkeltips:

 • Vergroot uw budget met ruilhandel. Het ene product of dienst ruilen voor een ander is een goede manier om contante uitgaven te voorkomen en langzaam bewegende voorraad te ontladen. Als u liever niet rechtstreeks met andere bedrijven onderhandelt, huur dan een ruilmakelaar in (vermeld in de Gouden Gids onder "Ruilhandel"), of sluit u aan bij een commerciële ruilclub of -ruil.
 • Tijd voor uw betalingen. Vraag leveranciers of ze kortingen geven voor vervroegde betaling. Als dat niet het geval is, is het in uw voordeel om uw rekeningen - inclusief nutsvoorzieningen, belastingen en leveranciers - zo laat mogelijk te betalen zonder kosten. Hoe langer geld op uw rekening staat, hoe langer het rente voor u oplevert.
 • Sluit je aan bij een vereniging. Veel handels- en bedrijfsverenigingen hebben redelijke lidmaatschapskosten en bieden kortingen op alles, van verzekeringen, reizen en autoverhuur tot interlokale telefoondiensten, recepten en zelfs golfbaankosten.
 • Vraag minimaal drie biedingen op alles. Zelfs alledaagse aankopen verdienen het om rond te shoppen. Als u de lagere prijs van een concurrent citeert, zal een leverancier of verkoper die prijs vaak evenaren om uw bedrijf binnen te halen.
 • 12. Werknemerseconomie
  Werknemers kunnen uw duurste investering zijn. Als u niet zeker weet of u klaar bent om de sprong te wagen om een ​​fulltime werknemer in dienst te nemen - en hun voordelen te betalen en de HR-hoofdpijn op te lossen - zijn er alternatieven. Leasing van werknemers - waarbij u uw personeel overdraagt ​​aan een professionele werkgeversorganisatie die uw werknemers terug aan u verhuurt - kan u aanzienlijk geld besparen op personeelsbeloningen, zegt Bruce Steinberg van de American Staffing Association (ASA).

Of, in plaats van te betalen voor werknemers die inactief zijn als de zaken traag zijn, kunt u overwegen tijdelijke werknemers in te huren om pieken in het bedrijfsleven op te vangen. Een andere manier om gratis of goedkope hulp te krijgen - en studenten de kans te geven de kneepjes van het vak te leren - is door stagiaires in te huren. Neem contact op met uw plaatselijke universiteit voor meer informatie.

13. Verzekeringsinformatie
Het kopen van een verzekering is een van die noodzakelijke kwaden die alle slimme ondernemers verdragen. Maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Hier zijn enkele kostenbesparende ideeën:

 • Opslaan door associatie. Neem bij het zoeken naar verzekeringen contact op met uw brancheorganisatie. Veel verenigingen bieden competitieve groepsverzekeringen aan.
 • Verhoog uw eigen risico. Door het eigen risico van uw verzekering te verhogen, verlaagt u meestal uw premie. Zelfs als u uiteindelijk het eigen risico moet betalen, is het waarschijnlijk minder dan het bedrag dat u bespaart.
 • Maak een vriend bij slecht weer. Door een alternatieve vestigingsplaats te regelen bij een grote calamiteit, kunt u wellicht besparen op een bedrijfsschadeverzekering, adviseert het Verzekerings Informatie Instituut. U kunt bijvoorbeeld met een bedrijf in dezelfde branche afspreken om bij schade gebruik te maken van hun faciliteiten en vice versa.
 • 14. Kantooroverhead
  Kleine kantoorbenodigdheden kunnen u de nek omdraaien, tenzij u slim koopt. Koop gerecyclede printercartridges. Controleer Google of uw Gouden Gids voor een lokale leverancier van gerecyclede printercartridges. U kunt ook gratis formulieren online vinden die u kunt downloaden, aanpassen en afdrukken. Begin met onze formulieren op Formnet. Een andere manier om geld te besparen is het kopen van gebruikte apparatuur. U kunt tot 60 procent besparen met gebruikte computerapparatuur, kopieerapparaten en kantoormeubilair.

15. Penny-Pinching-promoties
Wilt u uw bedrijf met een beperkt budget op de markt brengen? De mensen die je kent kunnen helpen. Hier zijn drie manieren waarop de mensen in uw netwerk uw marketinginspanningen kunnen ondersteunen: 1. Verdeel de advertentie- en promotiekosten met naburige bedrijven. Promoot gezamenlijk een trottoirverkoop of ga verder met uw marketingalliantie door mailinglijsten, distributiekanalen en leveranciers te delen met bedrijven die aanvullende goederen of diensten verkopen. 2. Vraag de mensen die je kent om hulp. Het soort ondersteuning dat u het liefst van uw contacten wilt krijgen, zijn verwijzingen: de namen van specifieke personen die uw producten en diensten nodig hebben. Dus ga je gang en vraag ernaar! Uw contacten kunnen prospects ook uw naam en nummer geven. Naarmate het aantal verwijzingen dat u ontvangt toeneemt, neemt ook uw potentieel toe om het percentage van uw bedrijf dat door verwijzingen wordt gegenereerd, te vergroten. 3. Heb je een tevreden klant? Door anderen te vertellen wat ze hebben gewonnen door uw producten of diensten te gebruiken in presentaties of informele gesprekken, kunnen uw bronnen anderen aanmoedigen om uw producten of diensten te gebruiken.


Word een betere ondernemer

Hulp nodig om uw bedrijf nieuw leven in te blazen? Geen creatieve ideeën om uw zakelijke doelen te bereiken? We hebben een lijst samengesteld met de 100 beste tips om uw bedrijf te verbeteren. Beschouw het als uw checklist voor het onderhouden van een succesvol bedrijf.

Breid uw bedrijf uit

1. Neem het op tegen de wereld
Wilt u dat uw bedrijf wereldwijd gaat? Houd deze 9 tips in gedachten bij het bekijken van buitenlandse kusten:

 1. Onderzoek en breng uw exportreis in kaart.
 2. Weet waar je heen wilt en ga daarheen.
 3. Neem die beslissende stap en volg het met een verstandig oordeel. Spring er met beide voeten eerst in, maar houd ze stevig op de grond.
 4. Houd je ego onder controle. Laat het vooruitzicht om "wereldwijd te gaan" je ego niet opblazen en verkeerde inschattingen veroorzaken.
 5. Als het ruikt, eruitziet of slecht aanvoelt, probeer het dan niet te rationaliseren. Vertrouw je instinct.
 6. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.
 7. Maak persoonlijk contact met aandacht, hoffelijkheid, professionaliteit en consistentie.
 8. Rekening houden met een doorlooptijd van drie jaar voor penetratie op de wereldmarkt. Het kost tijd en geduld.
 9. Verwelkom het onbekende op een wereldwijde markt.

2. Waar vindt u uitbreidingsfinanciering?
U hebt misschien persoonlijke spaargelden of geld geleend van vrienden en familie gebruikt om aan de slag te gaan, maar waar gaat u heen als het tijd is om uw bedrijf te laten groeien? Als u nog geen drie jaar actief bent of niets als onderpand te bieden heeft, is het mogelijk dat traditionele kredietinstellingen uw bedrijf niet willen financieren. Er zijn echter opties - als u weet waar u moet zoeken. Probeer deze drie financieringsbronnen om uw uitbreidingsplannen te financieren:

 • Ga terug naar diezelfde vrienden en familie. Als je eerste lening niet geformaliseerd was, doe het dan deze keer door documenten op te stellen met een vast afbetalingsplan en rente.
 • Volg de route van de overheid. Veel ondernemers krijgen financiering, inclusief microleningen, van door SBA gesteunde geldschieters.
 • Praat met uw leveranciers. Een andere methode om financiering voor benodigdheden of materialen te verkrijgen, is door leveranciers van die producten te benaderen over het openen van een kredietlijn bij hen, zodat u uw voorraad kunt opslaan of grondstoffen voor uw product kunt kopen zonder dat u vooraf contant geld hoeft te betalen.

3. Moet u een andere locatie openen?
Dit is misschien niet uw beste keuze voor bedrijfsuitbreiding, maar het is wat vaak als eerste in u opkomt bij zoveel ondernemers die uitbreiding overwegen. Bekijk de volgende zes tips om te zien of het openen van een tweede locatie de juiste zet is voor uw bedrijf:

 • Zorg ervoor dat u een consistente winst behoudt en dat u de afgelopen jaren een gestage groei heeft laten zien.
 • Kijk naar de trends, zowel economisch als voor consumenten, voor indicaties over het doorzettingsvermogen van uw bedrijf.
 • Zorg ervoor dat uw administratieve systemen en managementteam buitengewoon zijn - u hebt ze nodig om een ​​nieuwe locatie in gebruik te nemen.
 • Maak een compleet businessplan voor een nieuwe locatie.
 • Bepaal waar en hoe u financiering krijgt.
 • Kies uw locatie op basis van wat het beste is voor uw bedrijf, niet op uw portemonnee.

4. Franchising en licentieverlening
Heeft u er ooit over nagedacht om van uw bedrijf een franchise of zakelijke kans te maken? De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen, is of uw bedrijf kan worden omgezet in een bedrijfsvorm die iemand anders zou kunnen exploiteren (een franchise) of dat u een gestandaardiseerd product of dienst heeft die iemand meerdere keren zou kunnen doorverkopen (een zakelijke kans). Hoewel u misschien denkt dat voor het uitbreiden van uw bedrijf kapitaal moet worden aangetrokken, werknemers moeten worden aangenomen, apparatuur moet worden gekocht en kantoor- of magazijnruimte moet worden gehuurd, is het vaak winstgevender – en minder riskant – om uw product in licentie te geven aan een groot bedrijf met productiemogelijkheden en een bestaande verkooporganisatie. kracht om het werk voor je te doen.5. Hoe andere markten te targeten?
Als je aan tieners verkoopt, begin dan met marketing aan studenten. Als u aan werkende moeders verkoopt, werkt uw product misschien met een paar aanpassingen voor thuisblijvende moeders. Een andere strategie is om een ​​op de detailhandel gericht product of dienst te nemen en deze in het groot te verkopen. Zo kan een horecabedrijf dat gespecialiseerd is in taarten, taarten en andere lekkere desserts, contact opnemen met lokale bakkerijen om zijn goederen op groothandelsbasis te verkopen. Hoewel de prijs die u van de bakkerijen krijgt lager zal zijn (omdat de bakkerijen het aan hun klanten moeten prijzen om winst te maken), zult u meer producten verkopen en een consistente cashflow genereren waarop u kunt rekenen.

Voortzetting van uw persoonlijke ontwikkeling

6. Ga op vakantie!
Veel eigenaren van kleine bedrijven scheppen op over hoe onmisbaar ze zijn en dat ze nooit op vakantie gaan. Maar als u geen tijd neemt om te ontspannen, bent u een verschrikkelijk voorbeeld voor uw medewerkers. Geen vakantie nemen is geen teken van een onmisbare bedrijfseigenaar, het is een bewijs van een ineffectieve leider. Het is het kenmerk van een prikkelbare baas met een hoog personeelsverloop.

Je moet je voorbereiden op die eerste vakantie, zodat je het echt rustig aan kunt doen terwijl je piña colada's nipt op je Caribische loungestoel. Als u bang bent om vakantie te nemen, bent u misschien te actief in de alledaagse taken van uw bedrijf en laat u het niet toe. Als u dezelfde taken uitvoert als uw werknemers, stop er dan onmiddellijk mee - u bent de baas, de leider, de visionair.

U moet beginnen door ervoor te zorgen dat u uw medewerkers voldoende hebt opgeleid om hun werk te doen. Laat ze die verantwoordelijkheden dan uitvoeren zonder dat je altijd over hun schouders meekijkt. Naarmate uw werknemers meer succes hebben en minder mislukkingen, zullen ze genieten van de meer veeleisende uitdagingen die voor hen liggen, zodat u tijd heeft om uw bedrijf op te bouwen en u tijd overhoudt voor een vakantie.

7. Ontwikkel uw sociaal kapitaal
Sociaal kapitaal lijkt erg op zijn monetaire broer of zus. Het wordt, net als monetair kapitaal, verzameld door een persoon of een bedrijf en gebruikt voor de productie van rijkdom. Simpel gezegd, het is de accumulatie van middelen die zijn ontwikkeld via persoonlijke en professionele netwerken. Deze bronnen omvatten ideeën, kennis, informatie, kansen, contacten en natuurlijk verwijzingen.

Het effectief ontwikkelen van uw sociaal kapitaal kan een ontmoedigende taak zijn. Als u dit echter doet binnen een gestructureerd, georganiseerd netwerkkader, profiteert u van uw inspanningen en kunt u beginnen met het opbouwen van uw kapitaalbalans om uw bedrijfsresultaten positief te beïnvloeden. Een belangrijke manier waarop sociaal kapitaal wordt verworven, is door te netwerken, omdat succesvol netwerken draait om het opbouwen en onderhouden van solide, professionele relaties. Plan uw mond-tot-mondreclame op dezelfde manier als elke andere marketinginspanning. Geef constant doorverwijzingen. Het helpt bij het opbouwen van uw contactnetwerk en ook bij goed zakelijk karma. En toon te allen tijde professionaliteit. Door betrouwbaar te zijn, een product op tijd af te leveren, afspraken consequent na te komen en anderen met hoffelijkheid te behandelen, krijgt u een professionele reputatie en wordt u herinnerd door degenen die u een bijdrage wilt leveren aan uw sociale kapitaal.

8. Een denktank voor uw bedrijf creëren
Als business professional heb je een constante toevoer van informatie nodig om succes te behalen. Je moet op de hoogte blijven van trends en problemen en gelijke tred houden met snelle economische en technologische veranderingen om concurrerend te worden en te blijven.

Je hebt misschien al ontdekt dat het bijna onmogelijk is om al deze informatie alleen bij te houden. Er is gewoon te veel van. Gelukkig is de kennis die je mist altijd de specialiteit van iemand anders, dus je kunt bij anderen terecht voor hulp. Er zijn meestal op zijn minst een paar mensen die u kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde problemen of speciale problemen die u kunt tegenkomen in het bedrijf of beroep waarin u zich bevindt of waarin u geïnteresseerd bent. In plaats van specifieke kennis, moet u van tevoren weten met wie u contact moet opnemen en waar u de informatie kunt krijgen die u nodig heeft.

Wanneer je je belangrijkste contacten hebt geïdentificeerd, begin dan met deze mensen in contact te komen om je kennisnetwerk te vergroten en te verbeteren. Terwijl u dit doet, zullen uw netwerk en de informatie die u nodig heeft om uw bedrijf op te bouwen, uitbreiden en groeien.

9. Hoe een persoonlijk leerprogramma te volgen?
Wat moet u doen om op de lange termijn te genieten van de voordelen van een persoonlijk leerprogramma? Abonneer u op zakelijke tijdschriften en e-mailnieuwsbrieven en lees ze consequent. Als je een Palm of Pocket PC hebt, gebruik dan e-booksoftware om zakelijke artikelen en e-books te lezen. Luister naar geluidsbanden in uw auto. Leg jezelf erop toe om elke maand minstens één of twee zakelijke boeken te lezen (of ernaar te luisteren). Schrijf u in voor seminars en korte lessen die praktische vaardigheden aanleren, zoals marketing, verkoop, boekhouding, juridische kwesties, enz. - hoe meer u over elk van deze onderwerpen weet, hoe beter u toezicht kunt houden op mensen die deze taken uitvoeren voor jij. Over het algemeen moet u van uw opleiding een prioriteit maken en er aanzienlijke hoeveelheden tijd voor inplannen. Hoewel een deel hiervan in je dag kan worden geperst (zoals lezen terwijl je in de rij staat te wachten), zal je voor veel ervan iets anders moeten opgeven dat waarschijnlijk niet zo belangrijk is (zoals televisie kijken). 10. Waarom je nooit zou moeten stoppen met leren
Zakelijk succes op lange termijn is afhankelijk van voortdurende persoonlijke groei. Dat bereiken betekent vandaag beter zijn dan gisteren en morgen beter zijn dan vandaag. Een veelgemaakte fout van veel ondernemers is dat ze "gewoon geen tijd hebben" om te werken aan de dingen die hen beter maken in wat ze doen. Ze raken verstrikt in de dagelijkse activiteiten van hun bedrijf en kunnen daar niet voorbij kijken. Je hebt misschien wel eens gehoord dat sommige dingen dringend zijn en andere belangrijk, maar weinig dingen zijn beide. Veel ondernemers besteden hun tijd aan urgente zaken omdat hun gebrek aan planning en langetermijnperspectief voortdurend voor extra urgente zaken zorgt. Zelfstudie is een goed voorbeeld van iets dat extreem belangrijk is, maar helemaal niet urgent.

Wat u moet doen, is uzelf onderdompelen in gegevens en het uw doel maken om die informatie op te nemen en te begrijpen, deze om te zetten in kennis en die kennis vervolgens te gebruiken om ervaring op te doen. Dit is natuurlijk een taak voor de lange termijn, en de belangrijkste reden waarom de meeste mensen er niet in slagen om het vol te houden, is omdat de feedbacklus zo lang is. Het duurt vaak maanden van hard werken voordat je positieve veranderingen begint te zien - je zult de veranderingen niet zien op het moment dat ze zich voordoen, maar je zult op een dag terugkijken en verbaasd zijn over hoeveel je oordeelsvermogen en zakelijke vaardigheden zijn gegroeid. Je zult merken dat je helderder gaat denken, je begrijpt meer van wat je ziet en hoort en je ondernemersvisie wordt helderder.

Slimme geldbesparende tactieken

11. Brainpower kopen
Soms is het niet wat je koopt, maar hoe je koopt dat je geld bespaart. Bekijk deze slimme winkeltips:

 • Vergroot uw budget met ruilhandel. Het ene product of dienst ruilen voor een ander is een goede manier om contante uitgaven te voorkomen en langzaam bewegende voorraad te ontladen.Als u liever niet rechtstreeks met andere bedrijven onderhandelt, huur dan een ruilmakelaar in (vermeld in de Gouden Gids onder "Ruilhandel"), of sluit u aan bij een commerciële ruilclub of -ruil.
 • Tijd voor uw betalingen. Vraag leveranciers of ze kortingen geven voor vervroegde betaling. Als dat niet het geval is, is het in uw voordeel om uw rekeningen - inclusief nutsvoorzieningen, belastingen en leveranciers - zo laat mogelijk te betalen zonder kosten. Hoe langer geld op uw rekening staat, hoe langer het rente voor u oplevert.
 • Sluit je aan bij een vereniging. Veel handels- en bedrijfsverenigingen hebben redelijke lidmaatschapskosten en bieden kortingen op alles, van verzekeringen, reizen en autoverhuur tot interlokale telefoondiensten, recepten en zelfs golfbaankosten.
 • Vraag minimaal drie biedingen op alles. Zelfs alledaagse aankopen verdienen het om rond te shoppen. Als u de lagere prijs van een concurrent citeert, zal een leverancier of verkoper die prijs vaak evenaren om uw bedrijf binnen te halen.
 • 12. Werknemerseconomie
  Werknemers kunnen uw duurste investering zijn. Als u niet zeker weet of u klaar bent om de sprong te wagen om een ​​fulltime werknemer in dienst te nemen - en hun voordelen te betalen en de HR-hoofdpijn op te lossen - zijn er alternatieven. Leasing van werknemers - waarbij u uw personeel overdraagt ​​aan een professionele werkgeversorganisatie die uw werknemers terug aan u verhuurt - kan u aanzienlijk geld besparen op personeelsbeloningen, zegt Bruce Steinberg van de American Staffing Association (ASA).

Of, in plaats van te betalen voor werknemers die inactief zijn als de zaken traag zijn, kunt u overwegen tijdelijke werknemers in te huren om pieken in het bedrijfsleven op te vangen. Een andere manier om gratis of goedkope hulp te krijgen - en studenten de kans te geven de kneepjes van het vak te leren - is door stagiaires in te huren. Neem contact op met uw plaatselijke universiteit voor meer informatie.

13. Verzekeringsinformatie
Het kopen van een verzekering is een van die noodzakelijke kwaden die alle slimme ondernemers verdragen. Maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Hier zijn enkele kostenbesparende ideeën:

 • Opslaan door associatie. Neem bij het zoeken naar verzekeringen contact op met uw brancheorganisatie. Veel verenigingen bieden competitieve groepsverzekeringen aan.
 • Verhoog uw eigen risico. Door het eigen risico van uw verzekering te verhogen, verlaagt u meestal uw premie. Zelfs als u uiteindelijk het eigen risico moet betalen, is het waarschijnlijk minder dan het bedrag dat u bespaart.
 • Maak een vriend bij slecht weer. Door een alternatieve vestigingsplaats te regelen bij een grote calamiteit, kunt u wellicht besparen op een bedrijfsschadeverzekering, adviseert het Verzekerings Informatie Instituut. U kunt bijvoorbeeld met een bedrijf in dezelfde branche afspreken om bij schade gebruik te maken van hun faciliteiten en vice versa.
 • 14. Kantooroverhead
  Kleine kantoorbenodigdheden kunnen u de nek omdraaien, tenzij u slim koopt. Koop gerecyclede printercartridges. Controleer Google of uw Gouden Gids voor een lokale leverancier van gerecyclede printercartridges. U kunt ook gratis formulieren online vinden die u kunt downloaden, aanpassen en afdrukken. Begin met onze formulieren op Formnet. Een andere manier om geld te besparen is het kopen van gebruikte apparatuur. U kunt tot 60 procent besparen met gebruikte computerapparatuur, kopieerapparaten en kantoormeubilair.

15. Penny-Pinching-promoties
Wilt u uw bedrijf met een beperkt budget op de markt brengen? De mensen die je kent kunnen helpen. Hier zijn drie manieren waarop de mensen in uw netwerk uw marketinginspanningen kunnen ondersteunen: 1. Verdeel de advertentie- en promotiekosten met naburige bedrijven. Promoot gezamenlijk een trottoirverkoop of ga verder met uw marketingalliantie door mailinglijsten, distributiekanalen en leveranciers te delen met bedrijven die aanvullende goederen of diensten verkopen. 2. Vraag de mensen die je kent om hulp. Het soort ondersteuning dat u het liefst van uw contacten wilt krijgen, zijn verwijzingen: de namen van specifieke personen die uw producten en diensten nodig hebben. Dus ga je gang en vraag ernaar! Uw contacten kunnen prospects ook uw naam en nummer geven. Naarmate het aantal verwijzingen dat u ontvangt toeneemt, neemt ook uw potentieel toe om het percentage van uw bedrijf dat door verwijzingen wordt gegenereerd, te vergroten. 3. Heb je een tevreden klant? Door anderen te vertellen wat ze hebben gewonnen door uw producten of diensten te gebruiken in presentaties of informele gesprekken, kunnen uw bronnen anderen aanmoedigen om uw producten of diensten te gebruiken.


Word een betere ondernemer

Hulp nodig om uw bedrijf nieuw leven in te blazen? Geen creatieve ideeën om uw zakelijke doelen te bereiken? We hebben een lijst samengesteld met de 100 beste tips om uw bedrijf te verbeteren. Beschouw het als uw checklist voor het onderhouden van een succesvol bedrijf.

Breid uw bedrijf uit

1. Neem het op tegen de wereld
Wilt u dat uw bedrijf wereldwijd gaat? Houd deze 9 tips in gedachten bij het bekijken van buitenlandse kusten:

 1. Onderzoek en breng uw exportreis in kaart.
 2. Weet waar je heen wilt en ga daarheen.
 3. Neem die beslissende stap en volg het met een verstandig oordeel. Spring er met beide voeten eerst in, maar houd ze stevig op de grond.
 4. Houd je ego onder controle. Laat het vooruitzicht om "wereldwijd te gaan" je ego niet opblazen en verkeerde inschattingen veroorzaken.
 5. Als het ruikt, eruitziet of slecht aanvoelt, probeer het dan niet te rationaliseren. Vertrouw je instinct.
 6. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.
 7. Maak persoonlijk contact met aandacht, hoffelijkheid, professionaliteit en consistentie.
 8. Rekening houden met een doorlooptijd van drie jaar voor penetratie op de wereldmarkt. Het kost tijd en geduld.
 9. Verwelkom het onbekende op een wereldwijde markt.

2. Waar vindt u uitbreidingsfinanciering?
U hebt misschien persoonlijke spaargelden of geld geleend van vrienden en familie gebruikt om aan de slag te gaan, maar waar gaat u heen als het tijd is om uw bedrijf te laten groeien? Als u nog geen drie jaar actief bent of niets als onderpand te bieden heeft, is het mogelijk dat traditionele kredietinstellingen uw bedrijf niet willen financieren. Er zijn echter opties - als u weet waar u moet zoeken. Probeer deze drie financieringsbronnen om uw uitbreidingsplannen te financieren:

 • Ga terug naar diezelfde vrienden en familie. Als je eerste lening niet geformaliseerd was, doe het dan deze keer door documenten op te stellen met een vast afbetalingsplan en rente.
 • Volg de route van de overheid. Veel ondernemers krijgen financiering, inclusief microleningen, van door SBA gesteunde geldschieters.
 • Praat met uw leveranciers. Een andere methode om financiering voor benodigdheden of materialen te verkrijgen, is door leveranciers van die producten te benaderen over het openen van een kredietlijn bij hen, zodat u uw voorraad kunt opslaan of grondstoffen voor uw product kunt kopen zonder dat u vooraf contant geld hoeft te betalen.

3. Moet u een andere locatie openen?
Dit is misschien niet uw beste keuze voor bedrijfsuitbreiding, maar het is wat vaak als eerste in u opkomt bij zoveel ondernemers die uitbreiding overwegen. Bekijk de volgende zes tips om te zien of het openen van een tweede locatie de juiste zet is voor uw bedrijf:

 • Zorg ervoor dat u een consistente winst behoudt en dat u de afgelopen jaren een gestage groei heeft laten zien.
 • Kijk naar de trends, zowel economisch als voor consumenten, voor indicaties over het doorzettingsvermogen van uw bedrijf.
 • Zorg ervoor dat uw administratieve systemen en managementteam buitengewoon zijn - u hebt ze nodig om een ​​nieuwe locatie in gebruik te nemen.
 • Maak een compleet businessplan voor een nieuwe locatie.
 • Bepaal waar en hoe u financiering krijgt.
 • Kies uw locatie op basis van wat het beste is voor uw bedrijf, niet op uw portemonnee.

4. Franchising en licentieverlening
Heeft u er ooit over nagedacht om van uw bedrijf een franchise of zakelijke kans te maken? De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen, is of uw bedrijf kan worden omgezet in een bedrijfsvorm die iemand anders zou kunnen exploiteren (een franchise) of dat u een gestandaardiseerd product of dienst heeft die iemand meerdere keren zou kunnen doorverkopen (een zakelijke kans). Hoewel u misschien denkt dat voor het uitbreiden van uw bedrijf kapitaal moet worden aangetrokken, werknemers moeten worden aangenomen, apparatuur moet worden gekocht en kantoor- of magazijnruimte moet worden gehuurd, is het vaak winstgevender – en minder riskant – om uw product in licentie te geven aan een groot bedrijf met productiemogelijkheden en een bestaande verkooporganisatie. kracht om het werk voor je te doen.5. Hoe andere markten te targeten?
Als je aan tieners verkoopt, begin dan met marketing aan studenten. Als u aan werkende moeders verkoopt, werkt uw product misschien met een paar aanpassingen voor thuisblijvende moeders. Een andere strategie is om een ​​op de detailhandel gericht product of dienst te nemen en deze in het groot te verkopen. Zo kan een horecabedrijf dat gespecialiseerd is in taarten, taarten en andere lekkere desserts, contact opnemen met lokale bakkerijen om zijn goederen op groothandelsbasis te verkopen. Hoewel de prijs die u van de bakkerijen krijgt lager zal zijn (omdat de bakkerijen het aan hun klanten moeten prijzen om winst te maken), zult u meer producten verkopen en een consistente cashflow genereren waarop u kunt rekenen.

Voortzetting van uw persoonlijke ontwikkeling

6. Ga op vakantie!
Veel eigenaren van kleine bedrijven scheppen op over hoe onmisbaar ze zijn en dat ze nooit op vakantie gaan. Maar als u geen tijd neemt om te ontspannen, bent u een verschrikkelijk voorbeeld voor uw medewerkers. Geen vakantie nemen is geen teken van een onmisbare bedrijfseigenaar, het is een bewijs van een ineffectieve leider. Het is het kenmerk van een prikkelbare baas met een hoog personeelsverloop.

Je moet je voorbereiden op die eerste vakantie, zodat je het echt rustig aan kunt doen terwijl je piña colada's nipt op je Caribische loungestoel. Als u bang bent om vakantie te nemen, bent u misschien te actief in de alledaagse taken van uw bedrijf en laat u het niet toe. Als u dezelfde taken uitvoert als uw werknemers, stop er dan onmiddellijk mee - u bent de baas, de leider, de visionair.

U moet beginnen door ervoor te zorgen dat u uw medewerkers voldoende hebt opgeleid om hun werk te doen. Laat ze die verantwoordelijkheden dan uitvoeren zonder dat je altijd over hun schouders meekijkt. Naarmate uw werknemers meer succes hebben en minder mislukkingen, zullen ze genieten van de meer veeleisende uitdagingen die voor hen liggen, zodat u tijd heeft om uw bedrijf op te bouwen en u tijd overhoudt voor een vakantie.

7. Ontwikkel uw sociaal kapitaal
Sociaal kapitaal lijkt erg op zijn monetaire broer of zus. Het wordt, net als monetair kapitaal, verzameld door een persoon of een bedrijf en gebruikt voor de productie van rijkdom. Simpel gezegd, het is de accumulatie van middelen die zijn ontwikkeld via persoonlijke en professionele netwerken. Deze bronnen omvatten ideeën, kennis, informatie, kansen, contacten en natuurlijk verwijzingen.

Het effectief ontwikkelen van uw sociaal kapitaal kan een ontmoedigende taak zijn. Als u dit echter doet binnen een gestructureerd, georganiseerd netwerkkader, profiteert u van uw inspanningen en kunt u beginnen met het opbouwen van uw kapitaalbalans om uw bedrijfsresultaten positief te beïnvloeden. Een belangrijke manier waarop sociaal kapitaal wordt verworven, is door te netwerken, omdat succesvol netwerken draait om het opbouwen en onderhouden van solide, professionele relaties. Plan uw mond-tot-mondreclame op dezelfde manier als elke andere marketinginspanning. Geef constant doorverwijzingen. Het helpt bij het opbouwen van uw contactnetwerk en ook bij goed zakelijk karma. En toon te allen tijde professionaliteit. Door betrouwbaar te zijn, een product op tijd af te leveren, afspraken consequent na te komen en anderen met hoffelijkheid te behandelen, krijgt u een professionele reputatie en wordt u herinnerd door degenen die u een bijdrage wilt leveren aan uw sociale kapitaal.

8. Een denktank voor uw bedrijf creëren
Als business professional heb je een constante toevoer van informatie nodig om succes te behalen. Je moet op de hoogte blijven van trends en problemen en gelijke tred houden met snelle economische en technologische veranderingen om concurrerend te worden en te blijven.

Je hebt misschien al ontdekt dat het bijna onmogelijk is om al deze informatie alleen bij te houden. Er is gewoon te veel van. Gelukkig is de kennis die je mist altijd de specialiteit van iemand anders, dus je kunt bij anderen terecht voor hulp. Er zijn meestal op zijn minst een paar mensen die u kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde problemen of speciale problemen die u kunt tegenkomen in het bedrijf of beroep waarin u zich bevindt of waarin u geïnteresseerd bent. In plaats van specifieke kennis, moet u van tevoren weten met wie u contact moet opnemen en waar u de informatie kunt krijgen die u nodig heeft.

Wanneer je je belangrijkste contacten hebt geïdentificeerd, begin dan met deze mensen in contact te komen om je kennisnetwerk te vergroten en te verbeteren. Terwijl u dit doet, zullen uw netwerk en de informatie die u nodig heeft om uw bedrijf op te bouwen, uitbreiden en groeien.

9. Hoe een persoonlijk leerprogramma te volgen?
Wat moet u doen om op de lange termijn te genieten van de voordelen van een persoonlijk leerprogramma? Abonneer u op zakelijke tijdschriften en e-mailnieuwsbrieven en lees ze consequent. Als je een Palm of Pocket PC hebt, gebruik dan e-booksoftware om zakelijke artikelen en e-books te lezen. Luister naar geluidsbanden in uw auto. Leg jezelf erop toe om elke maand minstens één of twee zakelijke boeken te lezen (of ernaar te luisteren). Schrijf u in voor seminars en korte lessen die praktische vaardigheden aanleren, zoals marketing, verkoop, boekhouding, juridische kwesties, enz. - hoe meer u over elk van deze onderwerpen weet, hoe beter u toezicht kunt houden op mensen die deze taken uitvoeren voor jij. Over het algemeen moet u van uw opleiding een prioriteit maken en er aanzienlijke hoeveelheden tijd voor inplannen. Hoewel een deel hiervan in je dag kan worden geperst (zoals lezen terwijl je in de rij staat te wachten), zal je voor veel ervan iets anders moeten opgeven dat waarschijnlijk niet zo belangrijk is (zoals televisie kijken). 10. Waarom je nooit zou moeten stoppen met leren
Zakelijk succes op lange termijn is afhankelijk van voortdurende persoonlijke groei. Dat bereiken betekent vandaag beter zijn dan gisteren en morgen beter zijn dan vandaag. Een veelgemaakte fout van veel ondernemers is dat ze "gewoon geen tijd hebben" om te werken aan de dingen die hen beter maken in wat ze doen. Ze raken verstrikt in de dagelijkse activiteiten van hun bedrijf en kunnen daar niet voorbij kijken. Je hebt misschien wel eens gehoord dat sommige dingen dringend zijn en andere belangrijk, maar weinig dingen zijn beide. Veel ondernemers besteden hun tijd aan urgente zaken omdat hun gebrek aan planning en langetermijnperspectief voortdurend voor extra urgente zaken zorgt. Zelfstudie is een goed voorbeeld van iets dat extreem belangrijk is, maar helemaal niet urgent.

Wat u moet doen, is uzelf onderdompelen in gegevens en het uw doel maken om die informatie op te nemen en te begrijpen, deze om te zetten in kennis en die kennis vervolgens te gebruiken om ervaring op te doen. Dit is natuurlijk een taak voor de lange termijn, en de belangrijkste reden waarom de meeste mensen er niet in slagen om het vol te houden, is omdat de feedbacklus zo lang is. Het duurt vaak maanden van hard werken voordat je positieve veranderingen begint te zien - je zult de veranderingen niet zien op het moment dat ze zich voordoen, maar je zult op een dag terugkijken en verbaasd zijn over hoeveel je oordeelsvermogen en zakelijke vaardigheden zijn gegroeid. Je zult merken dat je helderder gaat denken, je begrijpt meer van wat je ziet en hoort en je ondernemersvisie wordt helderder.

Slimme geldbesparende tactieken

11. Brainpower kopen
Soms is het niet wat je koopt, maar hoe je koopt dat je geld bespaart. Bekijk deze slimme winkeltips:

 • Vergroot uw budget met ruilhandel. Het ene product of dienst ruilen voor een ander is een goede manier om contante uitgaven te voorkomen en langzaam bewegende voorraad te ontladen. Als u liever niet rechtstreeks met andere bedrijven onderhandelt, huur dan een ruilmakelaar in (vermeld in de Gouden Gids onder "Ruilhandel"), of sluit u aan bij een commerciële ruilclub of -ruil.
 • Tijd voor uw betalingen. Vraag leveranciers of ze kortingen geven voor vervroegde betaling. Als dat niet het geval is, is het in uw voordeel om uw rekeningen - inclusief nutsvoorzieningen, belastingen en leveranciers - zo laat mogelijk te betalen zonder kosten. Hoe langer geld op uw rekening staat, hoe langer het rente voor u oplevert.
 • Sluit je aan bij een vereniging. Veel handels- en bedrijfsverenigingen hebben redelijke lidmaatschapskosten en bieden kortingen op alles, van verzekeringen, reizen en autoverhuur tot interlokale telefoondiensten, recepten en zelfs golfbaankosten.
 • Vraag minimaal drie biedingen op alles. Zelfs alledaagse aankopen verdienen het om rond te shoppen. Als u de lagere prijs van een concurrent citeert, zal een leverancier of verkoper die prijs vaak evenaren om uw bedrijf binnen te halen.
 • 12. Werknemerseconomie
  Werknemers kunnen uw duurste investering zijn. Als u niet zeker weet of u klaar bent om de sprong te wagen om een ​​fulltime werknemer in dienst te nemen - en hun voordelen te betalen en de HR-hoofdpijn op te lossen - zijn er alternatieven. Leasing van werknemers - waarbij u uw personeel overdraagt ​​aan een professionele werkgeversorganisatie die uw werknemers terug aan u verhuurt - kan u aanzienlijk geld besparen op personeelsbeloningen, zegt Bruce Steinberg van de American Staffing Association (ASA).

Of, in plaats van te betalen voor werknemers die inactief zijn als de zaken traag zijn, kunt u overwegen tijdelijke werknemers in te huren om pieken in het bedrijfsleven op te vangen. Een andere manier om gratis of goedkope hulp te krijgen - en studenten de kans te geven de kneepjes van het vak te leren - is door stagiaires in te huren. Neem contact op met uw plaatselijke universiteit voor meer informatie.

13. Verzekeringsinformatie
Het kopen van een verzekering is een van die noodzakelijke kwaden die alle slimme ondernemers verdragen. Maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Hier zijn enkele kostenbesparende ideeën:

 • Opslaan door associatie. Neem bij het zoeken naar verzekeringen contact op met uw brancheorganisatie. Veel verenigingen bieden competitieve groepsverzekeringen aan.
 • Verhoog uw eigen risico. Door het eigen risico van uw verzekering te verhogen, verlaagt u meestal uw premie. Zelfs als u uiteindelijk het eigen risico moet betalen, is het waarschijnlijk minder dan het bedrag dat u bespaart.
 • Maak een vriend bij slecht weer. Door een alternatieve vestigingsplaats te regelen bij een grote calamiteit, kunt u wellicht besparen op een bedrijfsschadeverzekering, adviseert het Verzekerings Informatie Instituut. U kunt bijvoorbeeld met een bedrijf in dezelfde branche afspreken om bij schade gebruik te maken van hun faciliteiten en vice versa.
 • 14. Kantooroverhead
  Kleine kantoorbenodigdheden kunnen u de nek omdraaien, tenzij u slim koopt. Koop gerecyclede printercartridges. Controleer Google of uw Gouden Gids voor een lokale leverancier van gerecyclede printercartridges. U kunt ook gratis formulieren online vinden die u kunt downloaden, aanpassen en afdrukken. Begin met onze formulieren op Formnet. Een andere manier om geld te besparen is het kopen van gebruikte apparatuur. U kunt tot 60 procent besparen met gebruikte computerapparatuur, kopieerapparaten en kantoormeubilair.

15. Penny-Pinching-promoties
Wilt u uw bedrijf met een beperkt budget op de markt brengen? De mensen die je kent kunnen helpen. Hier zijn drie manieren waarop de mensen in uw netwerk uw marketinginspanningen kunnen ondersteunen: 1. Verdeel de advertentie- en promotiekosten met naburige bedrijven. Promoot gezamenlijk een trottoirverkoop of ga verder met uw marketingalliantie door mailinglijsten, distributiekanalen en leveranciers te delen met bedrijven die aanvullende goederen of diensten verkopen. 2. Vraag de mensen die je kent om hulp. Het soort ondersteuning dat u het liefst van uw contacten wilt krijgen, zijn verwijzingen: de namen van specifieke personen die uw producten en diensten nodig hebben. Dus ga je gang en vraag ernaar! Uw contacten kunnen prospects ook uw naam en nummer geven. Naarmate het aantal verwijzingen dat u ontvangt toeneemt, neemt ook uw potentieel toe om het percentage van uw bedrijf dat door verwijzingen wordt gegenereerd, te vergroten. 3. Heb je een tevreden klant? Door anderen te vertellen wat ze hebben gewonnen door uw producten of diensten te gebruiken in presentaties of informele gesprekken, kunnen uw bronnen anderen aanmoedigen om uw producten of diensten te gebruiken.


Word een betere ondernemer

Hulp nodig om uw bedrijf nieuw leven in te blazen? Geen creatieve ideeën om uw zakelijke doelen te bereiken? We hebben een lijst samengesteld met de 100 beste tips om uw bedrijf te verbeteren. Beschouw het als uw checklist voor het onderhouden van een succesvol bedrijf.

Breid uw bedrijf uit

1. Neem het op tegen de wereld
Wilt u dat uw bedrijf wereldwijd gaat? Houd deze 9 tips in gedachten bij het bekijken van buitenlandse kusten:

 1. Onderzoek en breng uw exportreis in kaart.
 2. Weet waar je heen wilt en ga daarheen.
 3. Neem die beslissende stap en volg het met een verstandig oordeel. Spring er met beide voeten eerst in, maar houd ze stevig op de grond.
 4. Houd je ego onder controle. Laat het vooruitzicht om "wereldwijd te gaan" je ego niet opblazen en verkeerde inschattingen veroorzaken.
 5. Als het ruikt, eruitziet of slecht aanvoelt, probeer het dan niet te rationaliseren. Vertrouw je instinct.
 6. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.
 7. Maak persoonlijk contact met aandacht, hoffelijkheid, professionaliteit en consistentie.
 8. Rekening houden met een doorlooptijd van drie jaar voor penetratie op de wereldmarkt. Het kost tijd en geduld.
 9. Verwelkom het onbekende op een wereldwijde markt.

2. Waar vindt u uitbreidingsfinanciering?
U hebt misschien persoonlijke spaargelden of geld geleend van vrienden en familie gebruikt om aan de slag te gaan, maar waar gaat u heen als het tijd is om uw bedrijf te laten groeien? Als u nog geen drie jaar actief bent of niets als onderpand te bieden heeft, is het mogelijk dat traditionele kredietinstellingen uw bedrijf niet willen financieren. Er zijn echter opties - als u weet waar u moet zoeken. Probeer deze drie financieringsbronnen om uw uitbreidingsplannen te financieren:

 • Ga terug naar diezelfde vrienden en familie. Als je eerste lening niet geformaliseerd was, doe het dan deze keer door documenten op te stellen met een vast afbetalingsplan en rente.
 • Volg de route van de overheid. Veel ondernemers krijgen financiering, inclusief microleningen, van door SBA gesteunde geldschieters.
 • Praat met uw leveranciers. Een andere methode om financiering voor benodigdheden of materialen te verkrijgen, is door leveranciers van die producten te benaderen over het openen van een kredietlijn bij hen, zodat u uw voorraad kunt opslaan of grondstoffen voor uw product kunt kopen zonder dat u vooraf contant geld hoeft te betalen.

3. Moet u een andere locatie openen?
Dit is misschien niet uw beste keuze voor bedrijfsuitbreiding, maar het is wat vaak als eerste in u opkomt bij zoveel ondernemers die uitbreiding overwegen. Bekijk de volgende zes tips om te zien of het openen van een tweede locatie de juiste zet is voor uw bedrijf:

 • Zorg ervoor dat u een consistente winst behoudt en dat u de afgelopen jaren een gestage groei heeft laten zien.
 • Kijk naar de trends, zowel economisch als voor consumenten, voor indicaties over het doorzettingsvermogen van uw bedrijf.
 • Zorg ervoor dat uw administratieve systemen en managementteam buitengewoon zijn - u hebt ze nodig om een ​​nieuwe locatie in gebruik te nemen.
 • Maak een compleet businessplan voor een nieuwe locatie.
 • Bepaal waar en hoe u financiering krijgt.
 • Kies uw locatie op basis van wat het beste is voor uw bedrijf, niet op uw portemonnee.

4. Franchising en licentieverlening
Heeft u er ooit over nagedacht om van uw bedrijf een franchise of zakelijke kans te maken? De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen, is of uw bedrijf kan worden omgezet in een bedrijfsvorm die iemand anders zou kunnen exploiteren (een franchise) of dat u een gestandaardiseerd product of dienst heeft die iemand meerdere keren zou kunnen doorverkopen (een zakelijke kans). Hoewel u misschien denkt dat voor het uitbreiden van uw bedrijf kapitaal moet worden aangetrokken, werknemers moeten worden aangenomen, apparatuur moet worden gekocht en kantoor- of magazijnruimte moet worden gehuurd, is het vaak winstgevender – en minder riskant – om uw product in licentie te geven aan een groot bedrijf met productiemogelijkheden en een bestaande verkooporganisatie. kracht om het werk voor je te doen.5. Hoe andere markten te targeten?
Als je aan tieners verkoopt, begin dan met marketing aan studenten. Als u aan werkende moeders verkoopt, werkt uw product misschien met een paar aanpassingen voor thuisblijvende moeders. Een andere strategie is om een ​​op de detailhandel gericht product of dienst te nemen en deze in het groot te verkopen. Zo kan een horecabedrijf dat gespecialiseerd is in taarten, taarten en andere lekkere desserts, contact opnemen met lokale bakkerijen om zijn goederen op groothandelsbasis te verkopen. Hoewel de prijs die u van de bakkerijen krijgt lager zal zijn (omdat de bakkerijen het aan hun klanten moeten prijzen om winst te maken), zult u meer producten verkopen en een consistente cashflow genereren waarop u kunt rekenen.

Voortzetting van uw persoonlijke ontwikkeling

6. Ga op vakantie!
Veel eigenaren van kleine bedrijven scheppen op over hoe onmisbaar ze zijn en dat ze nooit op vakantie gaan. Maar als u geen tijd neemt om te ontspannen, bent u een verschrikkelijk voorbeeld voor uw medewerkers. Geen vakantie nemen is geen teken van een onmisbare bedrijfseigenaar, het is een bewijs van een ineffectieve leider. Het is het kenmerk van een prikkelbare baas met een hoog personeelsverloop.

Je moet je voorbereiden op die eerste vakantie, zodat je het echt rustig aan kunt doen terwijl je piña colada's nipt op je Caribische loungestoel. Als u bang bent om vakantie te nemen, bent u misschien te actief in de alledaagse taken van uw bedrijf en laat u het niet toe. Als u dezelfde taken uitvoert als uw werknemers, stop er dan onmiddellijk mee - u bent de baas, de leider, de visionair.

U moet beginnen door ervoor te zorgen dat u uw medewerkers voldoende hebt opgeleid om hun werk te doen. Laat ze die verantwoordelijkheden dan uitvoeren zonder dat je altijd over hun schouders meekijkt. Naarmate uw werknemers meer succes hebben en minder mislukkingen, zullen ze genieten van de meer veeleisende uitdagingen die voor hen liggen, zodat u tijd heeft om uw bedrijf op te bouwen en u tijd overhoudt voor een vakantie.

7. Ontwikkel uw sociaal kapitaal
Sociaal kapitaal lijkt erg op zijn monetaire broer of zus. Het wordt, net als monetair kapitaal, verzameld door een persoon of een bedrijf en gebruikt voor de productie van rijkdom. Simpel gezegd, het is de accumulatie van middelen die zijn ontwikkeld via persoonlijke en professionele netwerken. Deze bronnen omvatten ideeën, kennis, informatie, kansen, contacten en natuurlijk verwijzingen.

Het effectief ontwikkelen van uw sociaal kapitaal kan een ontmoedigende taak zijn. Als u dit echter doet binnen een gestructureerd, georganiseerd netwerkkader, profiteert u van uw inspanningen en kunt u beginnen met het opbouwen van uw kapitaalbalans om uw bedrijfsresultaten positief te beïnvloeden. Een belangrijke manier waarop sociaal kapitaal wordt verworven, is door te netwerken, omdat succesvol netwerken draait om het opbouwen en onderhouden van solide, professionele relaties. Plan uw mond-tot-mondreclame op dezelfde manier als elke andere marketinginspanning. Geef constant doorverwijzingen. Het helpt bij het opbouwen van uw contactnetwerk en ook bij goed zakelijk karma. En toon te allen tijde professionaliteit. Door betrouwbaar te zijn, een product op tijd af te leveren, afspraken consequent na te komen en anderen met hoffelijkheid te behandelen, krijgt u een professionele reputatie en wordt u herinnerd door degenen die u een bijdrage wilt leveren aan uw sociale kapitaal.

8. Een denktank voor uw bedrijf creëren
Als business professional heb je een constante toevoer van informatie nodig om succes te behalen. Je moet op de hoogte blijven van trends en problemen en gelijke tred houden met snelle economische en technologische veranderingen om concurrerend te worden en te blijven.

Je hebt misschien al ontdekt dat het bijna onmogelijk is om al deze informatie alleen bij te houden. Er is gewoon te veel van. Gelukkig is de kennis die je mist altijd de specialiteit van iemand anders, dus je kunt bij anderen terecht voor hulp. Er zijn meestal op zijn minst een paar mensen die u kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde problemen of speciale problemen die u kunt tegenkomen in het bedrijf of beroep waarin u zich bevindt of waarin u geïnteresseerd bent. In plaats van specifieke kennis, moet u van tevoren weten met wie u contact moet opnemen en waar u de informatie kunt krijgen die u nodig heeft.

Wanneer je je belangrijkste contacten hebt geïdentificeerd, begin dan met deze mensen in contact te komen om je kennisnetwerk te vergroten en te verbeteren. Terwijl u dit doet, zullen uw netwerk en de informatie die u nodig heeft om uw bedrijf op te bouwen, uitbreiden en groeien.

9. Hoe een persoonlijk leerprogramma te volgen?
Wat moet u doen om op de lange termijn te genieten van de voordelen van een persoonlijk leerprogramma? Abonneer u op zakelijke tijdschriften en e-mailnieuwsbrieven en lees ze consequent. Als je een Palm of Pocket PC hebt, gebruik dan e-booksoftware om zakelijke artikelen en e-books te lezen. Luister naar geluidsbanden in uw auto. Leg jezelf erop toe om elke maand minstens één of twee zakelijke boeken te lezen (of ernaar te luisteren). Schrijf u in voor seminars en korte lessen die praktische vaardigheden aanleren, zoals marketing, verkoop, boekhouding, juridische kwesties, enz. - hoe meer u over elk van deze onderwerpen weet, hoe beter u toezicht kunt houden op mensen die deze taken uitvoeren voor jij. Over het algemeen moet u van uw opleiding een prioriteit maken en er aanzienlijke hoeveelheden tijd voor inplannen. Hoewel een deel hiervan in je dag kan worden geperst (zoals lezen terwijl je in de rij staat te wachten), zal je voor veel ervan iets anders moeten opgeven dat waarschijnlijk niet zo belangrijk is (zoals televisie kijken). 10. Waarom je nooit zou moeten stoppen met leren
Zakelijk succes op lange termijn is afhankelijk van voortdurende persoonlijke groei. Dat bereiken betekent vandaag beter zijn dan gisteren en morgen beter zijn dan vandaag. Een veelgemaakte fout van veel ondernemers is dat ze "gewoon geen tijd hebben" om te werken aan de dingen die hen beter maken in wat ze doen. Ze raken verstrikt in de dagelijkse activiteiten van hun bedrijf en kunnen daar niet voorbij kijken. Je hebt misschien wel eens gehoord dat sommige dingen dringend zijn en andere belangrijk, maar weinig dingen zijn beide. Veel ondernemers besteden hun tijd aan urgente zaken omdat hun gebrek aan planning en langetermijnperspectief voortdurend voor extra urgente zaken zorgt. Zelfstudie is een goed voorbeeld van iets dat extreem belangrijk is, maar helemaal niet urgent.

Wat u moet doen, is uzelf onderdompelen in gegevens en het uw doel maken om die informatie op te nemen en te begrijpen, deze om te zetten in kennis en die kennis vervolgens te gebruiken om ervaring op te doen. Dit is natuurlijk een taak voor de lange termijn, en de belangrijkste reden waarom de meeste mensen er niet in slagen om het vol te houden, is omdat de feedbacklus zo lang is. Het duurt vaak maanden van hard werken voordat je positieve veranderingen begint te zien - je zult de veranderingen niet zien op het moment dat ze zich voordoen, maar je zult op een dag terugkijken en verbaasd zijn over hoeveel je oordeelsvermogen en zakelijke vaardigheden zijn gegroeid. Je zult merken dat je helderder gaat denken, je begrijpt meer van wat je ziet en hoort en je ondernemersvisie wordt helderder.

Slimme geldbesparende tactieken

11. Brainpower kopen
Soms is het niet wat je koopt, maar hoe je koopt dat je geld bespaart. Bekijk deze slimme winkeltips:

 • Vergroot uw budget met ruilhandel. Het ene product of dienst ruilen voor een ander is een goede manier om contante uitgaven te voorkomen en langzaam bewegende voorraad te ontladen. Als u liever niet rechtstreeks met andere bedrijven onderhandelt, huur dan een ruilmakelaar in (vermeld in de Gouden Gids onder "Ruilhandel"), of sluit u aan bij een commerciële ruilclub of -ruil.
 • Tijd voor uw betalingen. Vraag leveranciers of ze kortingen geven voor vervroegde betaling. Als dat niet het geval is, is het in uw voordeel om uw rekeningen - inclusief nutsvoorzieningen, belastingen en leveranciers - zo laat mogelijk te betalen zonder kosten. Hoe langer geld op uw rekening staat, hoe langer het rente voor u oplevert.
 • Sluit je aan bij een vereniging. Veel handels- en bedrijfsverenigingen hebben redelijke lidmaatschapskosten en bieden kortingen op alles, van verzekeringen, reizen en autoverhuur tot interlokale telefoondiensten, recepten en zelfs golfbaankosten.
 • Vraag minimaal drie biedingen op alles. Zelfs alledaagse aankopen verdienen het om rond te shoppen. Als u de lagere prijs van een concurrent citeert, zal een leverancier of verkoper die prijs vaak evenaren om uw bedrijf binnen te halen.
 • 12. Werknemerseconomie
  Werknemers kunnen uw duurste investering zijn. Als u niet zeker weet of u klaar bent om de sprong te wagen om een ​​fulltime werknemer in dienst te nemen - en hun voordelen te betalen en de HR-hoofdpijn op te lossen - zijn er alternatieven. Leasing van werknemers - waarbij u uw personeel overdraagt ​​aan een professionele werkgeversorganisatie die uw werknemers terug aan u verhuurt - kan u aanzienlijk geld besparen op personeelsbeloningen, zegt Bruce Steinberg van de American Staffing Association (ASA).

Of, in plaats van te betalen voor werknemers die inactief zijn als de zaken traag zijn, kunt u overwegen tijdelijke werknemers in te huren om pieken in het bedrijfsleven op te vangen. Een andere manier om gratis of goedkope hulp te krijgen - en studenten de kans te geven de kneepjes van het vak te leren - is door stagiaires in te huren. Neem contact op met uw plaatselijke universiteit voor meer informatie.

13. Verzekeringsinformatie
Het kopen van een verzekering is een van die noodzakelijke kwaden die alle slimme ondernemers verdragen. Maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Hier zijn enkele kostenbesparende ideeën:

 • Opslaan door associatie. Neem bij het zoeken naar verzekeringen contact op met uw brancheorganisatie. Veel verenigingen bieden competitieve groepsverzekeringen aan.
 • Verhoog uw eigen risico. Door het eigen risico van uw verzekering te verhogen, verlaagt u meestal uw premie. Zelfs als u uiteindelijk het eigen risico moet betalen, is het waarschijnlijk minder dan het bedrag dat u bespaart.
 • Maak een vriend bij slecht weer. Door een alternatieve vestigingsplaats te regelen bij een grote calamiteit, kunt u wellicht besparen op een bedrijfsschadeverzekering, adviseert het Verzekerings Informatie Instituut. U kunt bijvoorbeeld met een bedrijf in dezelfde branche afspreken om bij schade gebruik te maken van hun faciliteiten en vice versa.
 • 14. Kantooroverhead
  Kleine kantoorbenodigdheden kunnen u de nek omdraaien, tenzij u slim koopt. Koop gerecyclede printercartridges. Controleer Google of uw Gouden Gids voor een lokale leverancier van gerecyclede printercartridges. U kunt ook gratis formulieren online vinden die u kunt downloaden, aanpassen en afdrukken. Begin met onze formulieren op Formnet. Een andere manier om geld te besparen is het kopen van gebruikte apparatuur. U kunt tot 60 procent besparen met gebruikte computerapparatuur, kopieerapparaten en kantoormeubilair.

15. Penny-Pinching-promoties
Wilt u uw bedrijf met een beperkt budget op de markt brengen? De mensen die je kent kunnen helpen. Hier zijn drie manieren waarop de mensen in uw netwerk uw marketinginspanningen kunnen ondersteunen: 1. Verdeel de advertentie- en promotiekosten met naburige bedrijven. Promoot gezamenlijk een trottoirverkoop of ga verder met uw marketingalliantie door mailinglijsten, distributiekanalen en leveranciers te delen met bedrijven die aanvullende goederen of diensten verkopen. 2. Vraag de mensen die je kent om hulp. Het soort ondersteuning dat u het liefst van uw contacten wilt krijgen, zijn verwijzingen: de namen van specifieke personen die uw producten en diensten nodig hebben. Dus ga je gang en vraag ernaar! Uw contacten kunnen prospects ook uw naam en nummer geven. Naarmate het aantal verwijzingen dat u ontvangt toeneemt, neemt ook uw potentieel toe om het percentage van uw bedrijf dat door verwijzingen wordt gegenereerd, te vergroten. 3. Heb je een tevreden klant? Door anderen te vertellen wat ze hebben gewonnen door uw producten of diensten te gebruiken in presentaties of informele gesprekken, kunnen uw bronnen anderen aanmoedigen om uw producten of diensten te gebruiken.


Word een betere ondernemer

Hulp nodig om uw bedrijf nieuw leven in te blazen? Geen creatieve ideeën om uw zakelijke doelen te bereiken? We hebben een lijst samengesteld met de 100 beste tips om uw bedrijf te verbeteren. Beschouw het als uw checklist voor het onderhouden van een succesvol bedrijf.

Breid uw bedrijf uit

1. Neem het op tegen de wereld
Wilt u dat uw bedrijf wereldwijd gaat? Houd deze 9 tips in gedachten bij het bekijken van buitenlandse kusten:

 1. Onderzoek en breng uw exportreis in kaart.
 2. Weet waar je heen wilt en ga daarheen.
 3. Neem die beslissende stap en volg het met een verstandig oordeel. Spring er met beide voeten eerst in, maar houd ze stevig op de grond.
 4. Houd je ego onder controle. Laat het vooruitzicht om "wereldwijd te gaan" je ego niet opblazen en verkeerde inschattingen veroorzaken.
 5. Als het ruikt, eruitziet of slecht aanvoelt, probeer het dan niet te rationaliseren. Vertrouw je instinct.
 6. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.
 7. Maak persoonlijk contact met aandacht, hoffelijkheid, professionaliteit en consistentie.
 8. Rekening houden met een doorlooptijd van drie jaar voor penetratie op de wereldmarkt. Het kost tijd en geduld.
 9. Verwelkom het onbekende op een wereldwijde markt.

2. Waar vindt u uitbreidingsfinanciering?
U hebt misschien persoonlijke spaargelden of geld geleend van vrienden en familie gebruikt om aan de slag te gaan, maar waar gaat u heen als het tijd is om uw bedrijf te laten groeien? Als u nog geen drie jaar actief bent of niets als onderpand te bieden heeft, is het mogelijk dat traditionele kredietinstellingen uw bedrijf niet willen financieren. Er zijn echter opties - als u weet waar u moet zoeken. Probeer deze drie financieringsbronnen om uw uitbreidingsplannen te financieren:

 • Ga terug naar diezelfde vrienden en familie. Als je eerste lening niet geformaliseerd was, doe het dan deze keer door documenten op te stellen met een vast afbetalingsplan en rente.
 • Volg de route van de overheid. Veel ondernemers krijgen financiering, inclusief microleningen, van door SBA gesteunde geldschieters.
 • Praat met uw leveranciers. Een andere methode om financiering voor benodigdheden of materialen te verkrijgen, is door leveranciers van die producten te benaderen over het openen van een kredietlijn bij hen, zodat u uw voorraad kunt opslaan of grondstoffen voor uw product kunt kopen zonder dat u vooraf contant geld hoeft te betalen.

3. Moet u een andere locatie openen?
Dit is misschien niet uw beste keuze voor bedrijfsuitbreiding, maar het is wat vaak als eerste in u opkomt bij zoveel ondernemers die uitbreiding overwegen. Bekijk de volgende zes tips om te zien of het openen van een tweede locatie de juiste zet is voor uw bedrijf:

 • Zorg ervoor dat u een consistente winst behoudt en dat u de afgelopen jaren een gestage groei heeft laten zien.
 • Kijk naar de trends, zowel economisch als voor consumenten, voor indicaties over het doorzettingsvermogen van uw bedrijf.
 • Zorg ervoor dat uw administratieve systemen en managementteam buitengewoon zijn - u hebt ze nodig om een ​​nieuwe locatie in gebruik te nemen.
 • Maak een compleet businessplan voor een nieuwe locatie.
 • Bepaal waar en hoe u financiering krijgt.
 • Kies uw locatie op basis van wat het beste is voor uw bedrijf, niet op uw portemonnee.

4. Franchising en licentieverlening
Heeft u er ooit over nagedacht om van uw bedrijf een franchise of zakelijke kans te maken? De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen, is of uw bedrijf kan worden omgezet in een bedrijfsvorm die iemand anders zou kunnen exploiteren (een franchise) of dat u een gestandaardiseerd product of dienst heeft die iemand meerdere keren zou kunnen doorverkopen (een zakelijke kans). Hoewel u misschien denkt dat voor het uitbreiden van uw bedrijf kapitaal moet worden aangetrokken, werknemers moeten worden aangenomen, apparatuur moet worden gekocht en kantoor- of magazijnruimte moet worden gehuurd, is het vaak winstgevender – en minder riskant – om uw product in licentie te geven aan een groot bedrijf met productiemogelijkheden en een bestaande verkooporganisatie. kracht om het werk voor je te doen.5. Hoe andere markten te targeten?
Als je aan tieners verkoopt, begin dan met marketing aan studenten. Als u aan werkende moeders verkoopt, werkt uw product misschien met een paar aanpassingen voor thuisblijvende moeders. Een andere strategie is om een ​​op de detailhandel gericht product of dienst te nemen en deze in het groot te verkopen. Zo kan een horecabedrijf dat gespecialiseerd is in taarten, taarten en andere lekkere desserts, contact opnemen met lokale bakkerijen om zijn goederen op groothandelsbasis te verkopen. Hoewel de prijs die u van de bakkerijen krijgt lager zal zijn (omdat de bakkerijen het aan hun klanten moeten prijzen om winst te maken), zult u meer producten verkopen en een consistente cashflow genereren waarop u kunt rekenen.

Voortzetting van uw persoonlijke ontwikkeling

6. Ga op vakantie!
Veel eigenaren van kleine bedrijven scheppen op over hoe onmisbaar ze zijn en dat ze nooit op vakantie gaan. Maar als u geen tijd neemt om te ontspannen, bent u een verschrikkelijk voorbeeld voor uw medewerkers. Geen vakantie nemen is geen teken van een onmisbare bedrijfseigenaar, het is een bewijs van een ineffectieve leider. Het is het kenmerk van een prikkelbare baas met een hoog personeelsverloop.

Je moet je voorbereiden op die eerste vakantie, zodat je het echt rustig aan kunt doen terwijl je piña colada's nipt op je Caribische loungestoel. Als u bang bent om vakantie te nemen, bent u misschien te actief in de alledaagse taken van uw bedrijf en laat u het niet toe. Als u dezelfde taken uitvoert als uw werknemers, stop er dan onmiddellijk mee - u bent de baas, de leider, de visionair.

U moet beginnen door ervoor te zorgen dat u uw medewerkers voldoende hebt opgeleid om hun werk te doen. Laat ze die verantwoordelijkheden dan uitvoeren zonder dat je altijd over hun schouders meekijkt. Naarmate uw werknemers meer succes hebben en minder mislukkingen, zullen ze genieten van de meer veeleisende uitdagingen die voor hen liggen, zodat u tijd heeft om uw bedrijf op te bouwen en u tijd overhoudt voor een vakantie.

7. Ontwikkel uw sociaal kapitaal
Sociaal kapitaal lijkt erg op zijn monetaire broer of zus. Het wordt, net als monetair kapitaal, verzameld door een persoon of een bedrijf en gebruikt voor de productie van rijkdom. Simpel gezegd, het is de accumulatie van middelen die zijn ontwikkeld via persoonlijke en professionele netwerken. Deze bronnen omvatten ideeën, kennis, informatie, kansen, contacten en natuurlijk verwijzingen.

Het effectief ontwikkelen van uw sociaal kapitaal kan een ontmoedigende taak zijn. Als u dit echter doet binnen een gestructureerd, georganiseerd netwerkkader, profiteert u van uw inspanningen en kunt u beginnen met het opbouwen van uw kapitaalbalans om uw bedrijfsresultaten positief te beïnvloeden. Een belangrijke manier waarop sociaal kapitaal wordt verworven, is door te netwerken, omdat succesvol netwerken draait om het opbouwen en onderhouden van solide, professionele relaties. Plan uw mond-tot-mondreclame op dezelfde manier als elke andere marketinginspanning. Geef constant doorverwijzingen. Het helpt bij het opbouwen van uw contactnetwerk en ook bij goed zakelijk karma. En toon te allen tijde professionaliteit. Door betrouwbaar te zijn, een product op tijd af te leveren, afspraken consequent na te komen en anderen met hoffelijkheid te behandelen, krijgt u een professionele reputatie en wordt u herinnerd door degenen die u een bijdrage wilt leveren aan uw sociale kapitaal.

8. Een denktank voor uw bedrijf creëren
Als business professional heb je een constante toevoer van informatie nodig om succes te behalen. Je moet op de hoogte blijven van trends en problemen en gelijke tred houden met snelle economische en technologische veranderingen om concurrerend te worden en te blijven.

Je hebt misschien al ontdekt dat het bijna onmogelijk is om al deze informatie alleen bij te houden. Er is gewoon te veel van. Gelukkig is de kennis die je mist altijd de specialiteit van iemand anders, dus je kunt bij anderen terecht voor hulp. Er zijn meestal op zijn minst een paar mensen die u kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde problemen of speciale problemen die u kunt tegenkomen in het bedrijf of beroep waarin u zich bevindt of waarin u geïnteresseerd bent. In plaats van specifieke kennis, moet u van tevoren weten met wie u contact moet opnemen en waar u de informatie kunt krijgen die u nodig heeft.

Wanneer je je belangrijkste contacten hebt geïdentificeerd, begin dan met deze mensen in contact te komen om je kennisnetwerk te vergroten en te verbeteren. Terwijl u dit doet, zullen uw netwerk en de informatie die u nodig heeft om uw bedrijf op te bouwen, uitbreiden en groeien.

9. Hoe een persoonlijk leerprogramma te volgen?
Wat moet u doen om op de lange termijn te genieten van de voordelen van een persoonlijk leerprogramma? Abonneer u op zakelijke tijdschriften en e-mailnieuwsbrieven en lees ze consequent. Als je een Palm of Pocket PC hebt, gebruik dan e-booksoftware om zakelijke artikelen en e-books te lezen. Luister naar geluidsbanden in uw auto. Leg jezelf erop toe om elke maand minstens één of twee zakelijke boeken te lezen (of ernaar te luisteren). Schrijf u in voor seminars en korte lessen die praktische vaardigheden aanleren, zoals marketing, verkoop, boekhouding, juridische kwesties, enz. - hoe meer u over elk van deze onderwerpen weet, hoe beter u toezicht kunt houden op mensen die deze taken uitvoeren voor jij. Over het algemeen moet u van uw opleiding een prioriteit maken en er aanzienlijke hoeveelheden tijd voor inplannen. Hoewel een deel hiervan in je dag kan worden geperst (zoals lezen terwijl je in de rij staat te wachten), zal je voor veel ervan iets anders moeten opgeven dat waarschijnlijk niet zo belangrijk is (zoals televisie kijken). 10. Waarom je nooit zou moeten stoppen met leren
Zakelijk succes op lange termijn is afhankelijk van voortdurende persoonlijke groei. Dat bereiken betekent vandaag beter zijn dan gisteren en morgen beter zijn dan vandaag. Een veelgemaakte fout van veel ondernemers is dat ze "gewoon geen tijd hebben" om te werken aan de dingen die hen beter maken in wat ze doen. Ze raken verstrikt in de dagelijkse activiteiten van hun bedrijf en kunnen daar niet voorbij kijken. Je hebt misschien wel eens gehoord dat sommige dingen dringend zijn en andere belangrijk, maar weinig dingen zijn beide. Veel ondernemers besteden hun tijd aan urgente zaken omdat hun gebrek aan planning en langetermijnperspectief voortdurend voor extra urgente zaken zorgt. Zelfstudie is een goed voorbeeld van iets dat extreem belangrijk is, maar helemaal niet urgent.

Wat u moet doen, is uzelf onderdompelen in gegevens en het uw doel maken om die informatie op te nemen en te begrijpen, deze om te zetten in kennis en die kennis vervolgens te gebruiken om ervaring op te doen. Dit is natuurlijk een taak voor de lange termijn, en de belangrijkste reden waarom de meeste mensen er niet in slagen om het vol te houden, is omdat de feedbacklus zo lang is. Het duurt vaak maanden van hard werken voordat je positieve veranderingen begint te zien - je zult de veranderingen niet zien op het moment dat ze zich voordoen, maar je zult op een dag terugkijken en verbaasd zijn over hoeveel je oordeelsvermogen en zakelijke vaardigheden zijn gegroeid. Je zult merken dat je helderder gaat denken, je begrijpt meer van wat je ziet en hoort en je ondernemersvisie wordt helderder.

Slimme geldbesparende tactieken

11. Brainpower kopen
Soms is het niet wat je koopt, maar hoe je koopt dat je geld bespaart. Bekijk deze slimme winkeltips:

 • Vergroot uw budget met ruilhandel. Het ene product of dienst ruilen voor een ander is een goede manier om contante uitgaven te voorkomen en langzaam bewegende voorraad te ontladen. Als u liever niet rechtstreeks met andere bedrijven onderhandelt, huur dan een ruilmakelaar in (vermeld in de Gouden Gids onder "Ruilhandel"), of sluit u aan bij een commerciële ruilclub of -ruil.
 • Tijd voor uw betalingen. Vraag leveranciers of ze kortingen geven voor vervroegde betaling. Als dat niet het geval is, is het in uw voordeel om uw rekeningen - inclusief nutsvoorzieningen, belastingen en leveranciers - zo laat mogelijk te betalen zonder kosten. Hoe langer geld op uw rekening staat, hoe langer het rente voor u oplevert.
 • Sluit je aan bij een vereniging. Veel handels- en bedrijfsverenigingen hebben redelijke lidmaatschapskosten en bieden kortingen op alles, van verzekeringen, reizen en autoverhuur tot interlokale telefoondiensten, recepten en zelfs golfbaankosten.
 • Vraag minimaal drie biedingen op alles. Zelfs alledaagse aankopen verdienen het om rond te shoppen. Als u de lagere prijs van een concurrent citeert, zal een leverancier of verkoper die prijs vaak evenaren om uw bedrijf binnen te halen.
 • 12. Werknemerseconomie
  Werknemers kunnen uw duurste investering zijn. Als u niet zeker weet of u klaar bent om de sprong te wagen om een ​​fulltime werknemer in dienst te nemen - en hun voordelen te betalen en de HR-hoofdpijn op te lossen - zijn er alternatieven. Leasing van werknemers - waarbij u uw personeel overdraagt ​​aan een professionele werkgeversorganisatie die uw werknemers terug aan u verhuurt - kan u aanzienlijk geld besparen op personeelsbeloningen, zegt Bruce Steinberg van de American Staffing Association (ASA).

Of, in plaats van te betalen voor werknemers die inactief zijn als de zaken traag zijn, kunt u overwegen tijdelijke werknemers in te huren om pieken in het bedrijfsleven op te vangen. Een andere manier om gratis of goedkope hulp te krijgen - en studenten de kans te geven de kneepjes van het vak te leren - is door stagiaires in te huren. Neem contact op met uw plaatselijke universiteit voor meer informatie.

13. Verzekeringsinformatie
Het kopen van een verzekering is een van die noodzakelijke kwaden die alle slimme ondernemers verdragen. Maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Hier zijn enkele kostenbesparende ideeën:

 • Opslaan door associatie. Neem bij het zoeken naar verzekeringen contact op met uw brancheorganisatie. Veel verenigingen bieden competitieve groepsverzekeringen aan.
 • Verhoog uw eigen risico. Door het eigen risico van uw verzekering te verhogen, verlaagt u meestal uw premie. Zelfs als u uiteindelijk het eigen risico moet betalen, is het waarschijnlijk minder dan het bedrag dat u bespaart.
 • Maak een vriend bij slecht weer. Door een alternatieve vestigingsplaats te regelen bij een grote calamiteit, kunt u wellicht besparen op een bedrijfsschadeverzekering, adviseert het Verzekerings Informatie Instituut. U kunt bijvoorbeeld met een bedrijf in dezelfde branche afspreken om bij schade gebruik te maken van hun faciliteiten en vice versa.
 • 14. Kantooroverhead
  Kleine kantoorbenodigdheden kunnen u de nek omdraaien, tenzij u slim koopt. Koop gerecyclede printercartridges. Controleer Google of uw Gouden Gids voor een lokale leverancier van gerecyclede printercartridges. U kunt ook gratis formulieren online vinden die u kunt downloaden, aanpassen en afdrukken. Begin met onze formulieren op Formnet. Een andere manier om geld te besparen is het kopen van gebruikte apparatuur. U kunt tot 60 procent besparen met gebruikte computerapparatuur, kopieerapparaten en kantoormeubilair.

15. Penny-Pinching-promoties
Wilt u uw bedrijf met een beperkt budget op de markt brengen? De mensen die je kent kunnen helpen. Hier zijn drie manieren waarop de mensen in uw netwerk uw marketinginspanningen kunnen ondersteunen: 1. Verdeel de advertentie- en promotiekosten met naburige bedrijven. Promoot gezamenlijk een trottoirverkoop of ga verder met uw marketingalliantie door mailinglijsten, distributiekanalen en leveranciers te delen met bedrijven die aanvullende goederen of diensten verkopen. 2. Vraag de mensen die je kent om hulp. Het soort ondersteuning dat u het liefst van uw contacten wilt krijgen, zijn verwijzingen: de namen van specifieke personen die uw producten en diensten nodig hebben. Dus ga je gang en vraag ernaar! Uw contacten kunnen prospects ook uw naam en nummer geven. Naarmate het aantal verwijzingen dat u ontvangt toeneemt, neemt ook uw potentieel toe om het percentage van uw bedrijf dat door verwijzingen wordt gegenereerd, te vergroten. 3. Heb je een tevreden klant? Door anderen te vertellen wat ze hebben gewonnen door uw producten of diensten te gebruiken in presentaties of informele gesprekken, kunnen uw bronnen anderen aanmoedigen om uw producten of diensten te gebruiken.


Word een betere ondernemer

Hulp nodig om uw bedrijf nieuw leven in te blazen? Geen creatieve ideeën om uw zakelijke doelen te bereiken? We hebben een lijst samengesteld met de 100 beste tips om uw bedrijf te verbeteren. Beschouw het als uw checklist voor het onderhouden van een succesvol bedrijf.

Breid uw bedrijf uit

1. Neem het op tegen de wereld
Wilt u dat uw bedrijf wereldwijd gaat? Houd deze 9 tips in gedachten bij het bekijken van buitenlandse kusten:

 1. Onderzoek en breng uw exportreis in kaart.
 2. Weet waar je heen wilt en ga daarheen.
 3. Neem die beslissende stap en volg het met een verstandig oordeel. Spring er met beide voeten eerst in, maar houd ze stevig op de grond.
 4. Houd je ego onder controle. Laat het vooruitzicht om "wereldwijd te gaan" je ego niet opblazen en verkeerde inschattingen veroorzaken.
 5. Als het ruikt, eruitziet of slecht aanvoelt, probeer het dan niet te rationaliseren. Vertrouw je instinct.
 6. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.
 7. Maak persoonlijk contact met aandacht, hoffelijkheid, professionaliteit en consistentie.
 8. Rekening houden met een doorlooptijd van drie jaar voor penetratie op de wereldmarkt. Het kost tijd en geduld.
 9. Verwelkom het onbekende op een wereldwijde markt.

2. Waar vindt u uitbreidingsfinanciering?
U hebt misschien persoonlijke spaargelden of geld geleend van vrienden en familie gebruikt om aan de slag te gaan, maar waar gaat u heen als het tijd is om uw bedrijf te laten groeien? Als u nog geen drie jaar actief bent of niets als onderpand te bieden heeft, is het mogelijk dat traditionele kredietinstellingen uw bedrijf niet willen financieren. Er zijn echter opties - als u weet waar u moet zoeken. Probeer deze drie financieringsbronnen om uw uitbreidingsplannen te financieren:

 • Ga terug naar diezelfde vrienden en familie. Als je eerste lening niet geformaliseerd was, doe het dan deze keer door documenten op te stellen met een vast afbetalingsplan en rente.
 • Volg de route van de overheid. Veel ondernemers krijgen financiering, inclusief microleningen, van door SBA gesteunde geldschieters.
 • Praat met uw leveranciers. Een andere methode om financiering voor benodigdheden of materialen te verkrijgen, is door leveranciers van die producten te benaderen over het openen van een kredietlijn bij hen, zodat u uw voorraad kunt opslaan of grondstoffen voor uw product kunt kopen zonder dat u vooraf contant geld hoeft te betalen.

3. Moet u een andere locatie openen?
Dit is misschien niet uw beste keuze voor bedrijfsuitbreiding, maar het is wat vaak als eerste in u opkomt bij zoveel ondernemers die uitbreiding overwegen. Bekijk de volgende zes tips om te zien of het openen van een tweede locatie de juiste zet is voor uw bedrijf:

 • Zorg ervoor dat u een consistente winst behoudt en dat u de afgelopen jaren een gestage groei heeft laten zien.
 • Kijk naar de trends, zowel economisch als voor consumenten, voor indicaties over het doorzettingsvermogen van uw bedrijf.
 • Zorg ervoor dat uw administratieve systemen en managementteam buitengewoon zijn - u hebt ze nodig om een ​​nieuwe locatie in gebruik te nemen.
 • Maak een compleet businessplan voor een nieuwe locatie.
 • Bepaal waar en hoe u financiering krijgt.
 • Kies uw locatie op basis van wat het beste is voor uw bedrijf, niet op uw portemonnee.

4. Franchising en licentieverlening
Heeft u er ooit over nagedacht om van uw bedrijf een franchise of zakelijke kans te maken? De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen, is of uw bedrijf kan worden omgezet in een bedrijfsvorm die iemand anders zou kunnen exploiteren (een franchise) of dat u een gestandaardiseerd product of dienst heeft die iemand meerdere keren zou kunnen doorverkopen (een zakelijke kans). Hoewel u misschien denkt dat voor het uitbreiden van uw bedrijf kapitaal moet worden aangetrokken, werknemers moeten worden aangenomen, apparatuur moet worden gekocht en kantoor- of magazijnruimte moet worden gehuurd, is het vaak winstgevender – en minder riskant – om uw product in licentie te geven aan een groot bedrijf met productiemogelijkheden en een bestaande verkooporganisatie. kracht om het werk voor je te doen.5. Hoe andere markten te targeten?
Als je aan tieners verkoopt, begin dan met marketing aan studenten. Als u aan werkende moeders verkoopt, werkt uw product misschien met een paar aanpassingen voor thuisblijvende moeders. Een andere strategie is om een ​​op de detailhandel gericht product of dienst te nemen en deze in het groot te verkopen. Zo kan een horecabedrijf dat gespecialiseerd is in taarten, taarten en andere lekkere desserts, contact opnemen met lokale bakkerijen om zijn goederen op groothandelsbasis te verkopen. Hoewel de prijs die u van de bakkerijen krijgt lager zal zijn (omdat de bakkerijen het aan hun klanten moeten prijzen om winst te maken), zult u meer producten verkopen en een consistente cashflow genereren waarop u kunt rekenen.

Voortzetting van uw persoonlijke ontwikkeling

6. Ga op vakantie!
Veel eigenaren van kleine bedrijven scheppen op over hoe onmisbaar ze zijn en dat ze nooit op vakantie gaan. Maar als u geen tijd neemt om te ontspannen, bent u een verschrikkelijk voorbeeld voor uw medewerkers. Geen vakantie nemen is geen teken van een onmisbare bedrijfseigenaar, het is een bewijs van een ineffectieve leider. Het is het kenmerk van een prikkelbare baas met een hoog personeelsverloop.

Je moet je voorbereiden op die eerste vakantie, zodat je het echt rustig aan kunt doen terwijl je piña colada's nipt op je Caribische loungestoel. Als u bang bent om vakantie te nemen, bent u misschien te actief in de alledaagse taken van uw bedrijf en laat u het niet toe. Als u dezelfde taken uitvoert als uw werknemers, stop er dan onmiddellijk mee - u bent de baas, de leider, de visionair.

U moet beginnen door ervoor te zorgen dat u uw medewerkers voldoende hebt opgeleid om hun werk te doen. Laat ze die verantwoordelijkheden dan uitvoeren zonder dat je altijd over hun schouders meekijkt. Naarmate uw werknemers meer succes hebben en minder mislukkingen, zullen ze genieten van de meer veeleisende uitdagingen die voor hen liggen, zodat u tijd heeft om uw bedrijf op te bouwen en u tijd overhoudt voor een vakantie.

7. Ontwikkel uw sociaal kapitaal
Sociaal kapitaal lijkt erg op zijn monetaire broer of zus. Het wordt, net als monetair kapitaal, verzameld door een persoon of een bedrijf en gebruikt voor de productie van rijkdom. Simpel gezegd, het is de accumulatie van middelen die zijn ontwikkeld via persoonlijke en professionele netwerken. Deze bronnen omvatten ideeën, kennis, informatie, kansen, contacten en natuurlijk verwijzingen.

Het effectief ontwikkelen van uw sociaal kapitaal kan een ontmoedigende taak zijn. Als u dit echter doet binnen een gestructureerd, georganiseerd netwerkkader, profiteert u van uw inspanningen en kunt u beginnen met het opbouwen van uw kapitaalbalans om uw bedrijfsresultaten positief te beïnvloeden. Een belangrijke manier waarop sociaal kapitaal wordt verworven, is door te netwerken, omdat succesvol netwerken draait om het opbouwen en onderhouden van solide, professionele relaties. Plan uw mond-tot-mondreclame op dezelfde manier als elke andere marketinginspanning. Geef constant doorverwijzingen. Het helpt bij het opbouwen van uw contactnetwerk en ook bij goed zakelijk karma. En toon te allen tijde professionaliteit. Door betrouwbaar te zijn, een product op tijd af te leveren, afspraken consequent na te komen en anderen met hoffelijkheid te behandelen, krijgt u een professionele reputatie en wordt u herinnerd door degenen die u een bijdrage wilt leveren aan uw sociale kapitaal.

8. Een denktank voor uw bedrijf creëren
Als business professional heb je een constante toevoer van informatie nodig om succes te behalen. Je moet op de hoogte blijven van trends en problemen en gelijke tred houden met snelle economische en technologische veranderingen om concurrerend te worden en te blijven.

Je hebt misschien al ontdekt dat het bijna onmogelijk is om al deze informatie alleen bij te houden. Er is gewoon te veel van. Gelukkig is de kennis die je mist altijd de specialiteit van iemand anders, dus je kunt bij anderen terecht voor hulp. Er zijn meestal op zijn minst een paar mensen die u kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde problemen of speciale problemen die u kunt tegenkomen in het bedrijf of beroep waarin u zich bevindt of waarin u geïnteresseerd bent. In plaats van specifieke kennis, moet u van tevoren weten met wie u contact moet opnemen en waar u de informatie kunt krijgen die u nodig heeft.

Wanneer je je belangrijkste contacten hebt geïdentificeerd, begin dan met deze mensen in contact te komen om je kennisnetwerk te vergroten en te verbeteren. Terwijl u dit doet, zullen uw netwerk en de informatie die u nodig heeft om uw bedrijf op te bouwen, uitbreiden en groeien.

9. Hoe een persoonlijk leerprogramma te volgen?
Wat moet u doen om op de lange termijn te genieten van de voordelen van een persoonlijk leerprogramma? Abonneer u op zakelijke tijdschriften en e-mailnieuwsbrieven en lees ze consequent. Als je een Palm of Pocket PC hebt, gebruik dan e-booksoftware om zakelijke artikelen en e-books te lezen. Luister naar geluidsbanden in uw auto. Leg jezelf erop toe om elke maand minstens één of twee zakelijke boeken te lezen (of ernaar te luisteren). Schrijf u in voor seminars en korte lessen die praktische vaardigheden aanleren, zoals marketing, verkoop, boekhouding, juridische kwesties, enz. - hoe meer u over elk van deze onderwerpen weet, hoe beter u toezicht kunt houden op mensen die deze taken uitvoeren voor jij.Over het algemeen moet u van uw opleiding een prioriteit maken en er aanzienlijke hoeveelheden tijd voor inplannen. Hoewel een deel hiervan in je dag kan worden geperst (zoals lezen terwijl je in de rij staat te wachten), zal je voor veel ervan iets anders moeten opgeven dat waarschijnlijk niet zo belangrijk is (zoals televisie kijken). 10. Waarom je nooit zou moeten stoppen met leren
Zakelijk succes op lange termijn is afhankelijk van voortdurende persoonlijke groei. Dat bereiken betekent vandaag beter zijn dan gisteren en morgen beter zijn dan vandaag. Een veelgemaakte fout van veel ondernemers is dat ze "gewoon geen tijd hebben" om te werken aan de dingen die hen beter maken in wat ze doen. Ze raken verstrikt in de dagelijkse activiteiten van hun bedrijf en kunnen daar niet voorbij kijken. Je hebt misschien wel eens gehoord dat sommige dingen dringend zijn en andere belangrijk, maar weinig dingen zijn beide. Veel ondernemers besteden hun tijd aan urgente zaken omdat hun gebrek aan planning en langetermijnperspectief voortdurend voor extra urgente zaken zorgt. Zelfstudie is een goed voorbeeld van iets dat extreem belangrijk is, maar helemaal niet urgent.

Wat u moet doen, is uzelf onderdompelen in gegevens en het uw doel maken om die informatie op te nemen en te begrijpen, deze om te zetten in kennis en die kennis vervolgens te gebruiken om ervaring op te doen. Dit is natuurlijk een taak voor de lange termijn, en de belangrijkste reden waarom de meeste mensen er niet in slagen om het vol te houden, is omdat de feedbacklus zo lang is. Het duurt vaak maanden van hard werken voordat je positieve veranderingen begint te zien - je zult de veranderingen niet zien op het moment dat ze zich voordoen, maar je zult op een dag terugkijken en verbaasd zijn over hoeveel je oordeelsvermogen en zakelijke vaardigheden zijn gegroeid. Je zult merken dat je helderder gaat denken, je begrijpt meer van wat je ziet en hoort en je ondernemersvisie wordt helderder.

Slimme geldbesparende tactieken

11. Brainpower kopen
Soms is het niet wat je koopt, maar hoe je koopt dat je geld bespaart. Bekijk deze slimme winkeltips:

 • Vergroot uw budget met ruilhandel. Het ene product of dienst ruilen voor een ander is een goede manier om contante uitgaven te voorkomen en langzaam bewegende voorraad te ontladen. Als u liever niet rechtstreeks met andere bedrijven onderhandelt, huur dan een ruilmakelaar in (vermeld in de Gouden Gids onder "Ruilhandel"), of sluit u aan bij een commerciële ruilclub of -ruil.
 • Tijd voor uw betalingen. Vraag leveranciers of ze kortingen geven voor vervroegde betaling. Als dat niet het geval is, is het in uw voordeel om uw rekeningen - inclusief nutsvoorzieningen, belastingen en leveranciers - zo laat mogelijk te betalen zonder kosten. Hoe langer geld op uw rekening staat, hoe langer het rente voor u oplevert.
 • Sluit je aan bij een vereniging. Veel handels- en bedrijfsverenigingen hebben redelijke lidmaatschapskosten en bieden kortingen op alles, van verzekeringen, reizen en autoverhuur tot interlokale telefoondiensten, recepten en zelfs golfbaankosten.
 • Vraag minimaal drie biedingen op alles. Zelfs alledaagse aankopen verdienen het om rond te shoppen. Als u de lagere prijs van een concurrent citeert, zal een leverancier of verkoper die prijs vaak evenaren om uw bedrijf binnen te halen.
 • 12. Werknemerseconomie
  Werknemers kunnen uw duurste investering zijn. Als u niet zeker weet of u klaar bent om de sprong te wagen om een ​​fulltime werknemer in dienst te nemen - en hun voordelen te betalen en de HR-hoofdpijn op te lossen - zijn er alternatieven. Leasing van werknemers - waarbij u uw personeel overdraagt ​​aan een professionele werkgeversorganisatie die uw werknemers terug aan u verhuurt - kan u aanzienlijk geld besparen op personeelsbeloningen, zegt Bruce Steinberg van de American Staffing Association (ASA).

Of, in plaats van te betalen voor werknemers die inactief zijn als de zaken traag zijn, kunt u overwegen tijdelijke werknemers in te huren om pieken in het bedrijfsleven op te vangen. Een andere manier om gratis of goedkope hulp te krijgen - en studenten de kans te geven de kneepjes van het vak te leren - is door stagiaires in te huren. Neem contact op met uw plaatselijke universiteit voor meer informatie.

13. Verzekeringsinformatie
Het kopen van een verzekering is een van die noodzakelijke kwaden die alle slimme ondernemers verdragen. Maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Hier zijn enkele kostenbesparende ideeën:

 • Opslaan door associatie. Neem bij het zoeken naar verzekeringen contact op met uw brancheorganisatie. Veel verenigingen bieden competitieve groepsverzekeringen aan.
 • Verhoog uw eigen risico. Door het eigen risico van uw verzekering te verhogen, verlaagt u meestal uw premie. Zelfs als u uiteindelijk het eigen risico moet betalen, is het waarschijnlijk minder dan het bedrag dat u bespaart.
 • Maak een vriend bij slecht weer. Door een alternatieve vestigingsplaats te regelen bij een grote calamiteit, kunt u wellicht besparen op een bedrijfsschadeverzekering, adviseert het Verzekerings Informatie Instituut. U kunt bijvoorbeeld met een bedrijf in dezelfde branche afspreken om bij schade gebruik te maken van hun faciliteiten en vice versa.
 • 14. Kantooroverhead
  Kleine kantoorbenodigdheden kunnen u de nek omdraaien, tenzij u slim koopt. Koop gerecyclede printercartridges. Controleer Google of uw Gouden Gids voor een lokale leverancier van gerecyclede printercartridges. U kunt ook gratis formulieren online vinden die u kunt downloaden, aanpassen en afdrukken. Begin met onze formulieren op Formnet. Een andere manier om geld te besparen is het kopen van gebruikte apparatuur. U kunt tot 60 procent besparen met gebruikte computerapparatuur, kopieerapparaten en kantoormeubilair.

15. Penny-Pinching-promoties
Wilt u uw bedrijf met een beperkt budget op de markt brengen? De mensen die je kent kunnen helpen. Hier zijn drie manieren waarop de mensen in uw netwerk uw marketinginspanningen kunnen ondersteunen: 1. Verdeel de advertentie- en promotiekosten met naburige bedrijven. Promoot gezamenlijk een trottoirverkoop of ga verder met uw marketingalliantie door mailinglijsten, distributiekanalen en leveranciers te delen met bedrijven die aanvullende goederen of diensten verkopen. 2. Vraag de mensen die je kent om hulp. Het soort ondersteuning dat u het liefst van uw contacten wilt krijgen, zijn verwijzingen: de namen van specifieke personen die uw producten en diensten nodig hebben. Dus ga je gang en vraag ernaar! Uw contacten kunnen prospects ook uw naam en nummer geven. Naarmate het aantal verwijzingen dat u ontvangt toeneemt, neemt ook uw potentieel toe om het percentage van uw bedrijf dat door verwijzingen wordt gegenereerd, te vergroten. 3. Heb je een tevreden klant? Door anderen te vertellen wat ze hebben gewonnen door uw producten of diensten te gebruiken in presentaties of informele gesprekken, kunnen uw bronnen anderen aanmoedigen om uw producten of diensten te gebruiken.


Word een betere ondernemer

Hulp nodig om uw bedrijf nieuw leven in te blazen? Geen creatieve ideeën om uw zakelijke doelen te bereiken? We hebben een lijst samengesteld met de 100 beste tips om uw bedrijf te verbeteren. Beschouw het als uw checklist voor het onderhouden van een succesvol bedrijf.

Breid uw bedrijf uit

1. Neem het op tegen de wereld
Wilt u dat uw bedrijf wereldwijd gaat? Houd deze 9 tips in gedachten bij het bekijken van buitenlandse kusten:

 1. Onderzoek en breng uw exportreis in kaart.
 2. Weet waar je heen wilt en ga daarheen.
 3. Neem die beslissende stap en volg het met een verstandig oordeel. Spring er met beide voeten eerst in, maar houd ze stevig op de grond.
 4. Houd je ego onder controle. Laat het vooruitzicht om "wereldwijd te gaan" je ego niet opblazen en verkeerde inschattingen veroorzaken.
 5. Als het ruikt, eruitziet of slecht aanvoelt, probeer het dan niet te rationaliseren. Vertrouw je instinct.
 6. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.
 7. Maak persoonlijk contact met aandacht, hoffelijkheid, professionaliteit en consistentie.
 8. Rekening houden met een doorlooptijd van drie jaar voor penetratie op de wereldmarkt. Het kost tijd en geduld.
 9. Verwelkom het onbekende op een wereldwijde markt.

2. Waar vindt u uitbreidingsfinanciering?
U hebt misschien persoonlijke spaargelden of geld geleend van vrienden en familie gebruikt om aan de slag te gaan, maar waar gaat u heen als het tijd is om uw bedrijf te laten groeien? Als u nog geen drie jaar actief bent of niets als onderpand te bieden heeft, is het mogelijk dat traditionele kredietinstellingen uw bedrijf niet willen financieren. Er zijn echter opties - als u weet waar u moet zoeken. Probeer deze drie financieringsbronnen om uw uitbreidingsplannen te financieren:

 • Ga terug naar diezelfde vrienden en familie. Als je eerste lening niet geformaliseerd was, doe het dan deze keer door documenten op te stellen met een vast afbetalingsplan en rente.
 • Volg de route van de overheid. Veel ondernemers krijgen financiering, inclusief microleningen, van door SBA gesteunde geldschieters.
 • Praat met uw leveranciers. Een andere methode om financiering voor benodigdheden of materialen te verkrijgen, is door leveranciers van die producten te benaderen over het openen van een kredietlijn bij hen, zodat u uw voorraad kunt opslaan of grondstoffen voor uw product kunt kopen zonder dat u vooraf contant geld hoeft te betalen.

3. Moet u een andere locatie openen?
Dit is misschien niet uw beste keuze voor bedrijfsuitbreiding, maar het is wat vaak als eerste in u opkomt bij zoveel ondernemers die uitbreiding overwegen. Bekijk de volgende zes tips om te zien of het openen van een tweede locatie de juiste zet is voor uw bedrijf:

 • Zorg ervoor dat u een consistente winst behoudt en dat u de afgelopen jaren een gestage groei heeft laten zien.
 • Kijk naar de trends, zowel economisch als voor consumenten, voor indicaties over het doorzettingsvermogen van uw bedrijf.
 • Zorg ervoor dat uw administratieve systemen en managementteam buitengewoon zijn - u hebt ze nodig om een ​​nieuwe locatie in gebruik te nemen.
 • Maak een compleet businessplan voor een nieuwe locatie.
 • Bepaal waar en hoe u financiering krijgt.
 • Kies uw locatie op basis van wat het beste is voor uw bedrijf, niet op uw portemonnee.

4. Franchising en licentieverlening
Heeft u er ooit over nagedacht om van uw bedrijf een franchise of zakelijke kans te maken? De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen, is of uw bedrijf kan worden omgezet in een bedrijfsvorm die iemand anders zou kunnen exploiteren (een franchise) of dat u een gestandaardiseerd product of dienst heeft die iemand meerdere keren zou kunnen doorverkopen (een zakelijke kans). Hoewel u misschien denkt dat voor het uitbreiden van uw bedrijf kapitaal moet worden aangetrokken, werknemers moeten worden aangenomen, apparatuur moet worden gekocht en kantoor- of magazijnruimte moet worden gehuurd, is het vaak winstgevender – en minder riskant – om uw product in licentie te geven aan een groot bedrijf met productiemogelijkheden en een bestaande verkooporganisatie. kracht om het werk voor je te doen.5. Hoe andere markten te targeten?
Als je aan tieners verkoopt, begin dan met marketing aan studenten. Als u aan werkende moeders verkoopt, werkt uw product misschien met een paar aanpassingen voor thuisblijvende moeders. Een andere strategie is om een ​​op de detailhandel gericht product of dienst te nemen en deze in het groot te verkopen. Zo kan een horecabedrijf dat gespecialiseerd is in taarten, taarten en andere lekkere desserts, contact opnemen met lokale bakkerijen om zijn goederen op groothandelsbasis te verkopen. Hoewel de prijs die u van de bakkerijen krijgt lager zal zijn (omdat de bakkerijen het aan hun klanten moeten prijzen om winst te maken), zult u meer producten verkopen en een consistente cashflow genereren waarop u kunt rekenen.

Voortzetting van uw persoonlijke ontwikkeling

6. Ga op vakantie!
Veel eigenaren van kleine bedrijven scheppen op over hoe onmisbaar ze zijn en dat ze nooit op vakantie gaan. Maar als u geen tijd neemt om te ontspannen, bent u een verschrikkelijk voorbeeld voor uw medewerkers. Geen vakantie nemen is geen teken van een onmisbare bedrijfseigenaar, het is een bewijs van een ineffectieve leider. Het is het kenmerk van een prikkelbare baas met een hoog personeelsverloop.

Je moet je voorbereiden op die eerste vakantie, zodat je het echt rustig aan kunt doen terwijl je piña colada's nipt op je Caribische loungestoel. Als u bang bent om vakantie te nemen, bent u misschien te actief in de alledaagse taken van uw bedrijf en laat u het niet toe. Als u dezelfde taken uitvoert als uw werknemers, stop er dan onmiddellijk mee - u bent de baas, de leider, de visionair.

U moet beginnen door ervoor te zorgen dat u uw medewerkers voldoende hebt opgeleid om hun werk te doen. Laat ze die verantwoordelijkheden dan uitvoeren zonder dat je altijd over hun schouders meekijkt. Naarmate uw werknemers meer succes hebben en minder mislukkingen, zullen ze genieten van de meer veeleisende uitdagingen die voor hen liggen, zodat u tijd heeft om uw bedrijf op te bouwen en u tijd overhoudt voor een vakantie.

7. Ontwikkel uw sociaal kapitaal
Sociaal kapitaal lijkt erg op zijn monetaire broer of zus. Het wordt, net als monetair kapitaal, verzameld door een persoon of een bedrijf en gebruikt voor de productie van rijkdom. Simpel gezegd, het is de accumulatie van middelen die zijn ontwikkeld via persoonlijke en professionele netwerken. Deze bronnen omvatten ideeën, kennis, informatie, kansen, contacten en natuurlijk verwijzingen.

Het effectief ontwikkelen van uw sociaal kapitaal kan een ontmoedigende taak zijn. Als u dit echter doet binnen een gestructureerd, georganiseerd netwerkkader, profiteert u van uw inspanningen en kunt u beginnen met het opbouwen van uw kapitaalbalans om uw bedrijfsresultaten positief te beïnvloeden. Een belangrijke manier waarop sociaal kapitaal wordt verworven, is door te netwerken, omdat succesvol netwerken draait om het opbouwen en onderhouden van solide, professionele relaties. Plan uw mond-tot-mondreclame op dezelfde manier als elke andere marketinginspanning. Geef constant doorverwijzingen. Het helpt bij het opbouwen van uw contactnetwerk en ook bij goed zakelijk karma. En toon te allen tijde professionaliteit. Door betrouwbaar te zijn, een product op tijd af te leveren, afspraken consequent na te komen en anderen met hoffelijkheid te behandelen, krijgt u een professionele reputatie en wordt u herinnerd door degenen die u een bijdrage wilt leveren aan uw sociale kapitaal.

8. Een denktank voor uw bedrijf creëren
Als business professional heb je een constante toevoer van informatie nodig om succes te behalen. Je moet op de hoogte blijven van trends en problemen en gelijke tred houden met snelle economische en technologische veranderingen om concurrerend te worden en te blijven.

Je hebt misschien al ontdekt dat het bijna onmogelijk is om al deze informatie alleen bij te houden. Er is gewoon te veel van. Gelukkig is de kennis die je mist altijd de specialiteit van iemand anders, dus je kunt bij anderen terecht voor hulp. Er zijn meestal op zijn minst een paar mensen die u kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde problemen of speciale problemen die u kunt tegenkomen in het bedrijf of beroep waarin u zich bevindt of waarin u geïnteresseerd bent. In plaats van specifieke kennis, moet u van tevoren weten met wie u contact moet opnemen en waar u de informatie kunt krijgen die u nodig heeft.

Wanneer je je belangrijkste contacten hebt geïdentificeerd, begin dan met deze mensen in contact te komen om je kennisnetwerk te vergroten en te verbeteren. Terwijl u dit doet, zullen uw netwerk en de informatie die u nodig heeft om uw bedrijf op te bouwen, uitbreiden en groeien.

9. Hoe een persoonlijk leerprogramma te volgen?
Wat moet u doen om op de lange termijn te genieten van de voordelen van een persoonlijk leerprogramma? Abonneer u op zakelijke tijdschriften en e-mailnieuwsbrieven en lees ze consequent. Als je een Palm of Pocket PC hebt, gebruik dan e-booksoftware om zakelijke artikelen en e-books te lezen. Luister naar geluidsbanden in uw auto. Leg jezelf erop toe om elke maand minstens één of twee zakelijke boeken te lezen (of ernaar te luisteren). Schrijf u in voor seminars en korte lessen die praktische vaardigheden aanleren, zoals marketing, verkoop, boekhouding, juridische kwesties, enz. - hoe meer u over elk van deze onderwerpen weet, hoe beter u toezicht kunt houden op mensen die deze taken uitvoeren voor jij. Over het algemeen moet u van uw opleiding een prioriteit maken en er aanzienlijke hoeveelheden tijd voor inplannen. Hoewel een deel hiervan in je dag kan worden geperst (zoals lezen terwijl je in de rij staat te wachten), zal je voor veel ervan iets anders moeten opgeven dat waarschijnlijk niet zo belangrijk is (zoals televisie kijken). 10. Waarom je nooit zou moeten stoppen met leren
Zakelijk succes op lange termijn is afhankelijk van voortdurende persoonlijke groei. Dat bereiken betekent vandaag beter zijn dan gisteren en morgen beter zijn dan vandaag. Een veelgemaakte fout van veel ondernemers is dat ze "gewoon geen tijd hebben" om te werken aan de dingen die hen beter maken in wat ze doen. Ze raken verstrikt in de dagelijkse activiteiten van hun bedrijf en kunnen daar niet voorbij kijken. Je hebt misschien wel eens gehoord dat sommige dingen dringend zijn en andere belangrijk, maar weinig dingen zijn beide. Veel ondernemers besteden hun tijd aan urgente zaken omdat hun gebrek aan planning en langetermijnperspectief voortdurend voor extra urgente zaken zorgt. Zelfstudie is een goed voorbeeld van iets dat extreem belangrijk is, maar helemaal niet urgent.

Wat u moet doen, is uzelf onderdompelen in gegevens en het uw doel maken om die informatie op te nemen en te begrijpen, deze om te zetten in kennis en die kennis vervolgens te gebruiken om ervaring op te doen. Dit is natuurlijk een taak voor de lange termijn, en de belangrijkste reden waarom de meeste mensen er niet in slagen om het vol te houden, is omdat de feedbacklus zo lang is. Het duurt vaak maanden van hard werken voordat je positieve veranderingen begint te zien - je zult de veranderingen niet zien op het moment dat ze zich voordoen, maar je zult op een dag terugkijken en verbaasd zijn over hoeveel je oordeelsvermogen en zakelijke vaardigheden zijn gegroeid. Je zult merken dat je helderder gaat denken, je begrijpt meer van wat je ziet en hoort en je ondernemersvisie wordt helderder.

Slimme geldbesparende tactieken

11. Brainpower kopen
Soms is het niet wat je koopt, maar hoe je koopt dat je geld bespaart. Bekijk deze slimme winkeltips:

 • Vergroot uw budget met ruilhandel. Het ene product of dienst ruilen voor een ander is een goede manier om contante uitgaven te voorkomen en langzaam bewegende voorraad te ontladen. Als u liever niet rechtstreeks met andere bedrijven onderhandelt, huur dan een ruilmakelaar in (vermeld in de Gouden Gids onder "Ruilhandel"), of sluit u aan bij een commerciële ruilclub of -ruil.
 • Tijd voor uw betalingen. Vraag leveranciers of ze kortingen geven voor vervroegde betaling. Als dat niet het geval is, is het in uw voordeel om uw rekeningen - inclusief nutsvoorzieningen, belastingen en leveranciers - zo laat mogelijk te betalen zonder kosten. Hoe langer geld op uw rekening staat, hoe langer het rente voor u oplevert.
 • Sluit je aan bij een vereniging. Veel handels- en bedrijfsverenigingen hebben redelijke lidmaatschapskosten en bieden kortingen op alles, van verzekeringen, reizen en autoverhuur tot interlokale telefoondiensten, recepten en zelfs golfbaankosten.
 • Vraag minimaal drie biedingen op alles. Zelfs alledaagse aankopen verdienen het om rond te shoppen. Als u de lagere prijs van een concurrent citeert, zal een leverancier of verkoper die prijs vaak evenaren om uw bedrijf binnen te halen.
 • 12. Werknemerseconomie
  Werknemers kunnen uw duurste investering zijn. Als u niet zeker weet of u klaar bent om de sprong te wagen om een ​​fulltime werknemer in dienst te nemen - en hun voordelen te betalen en de HR-hoofdpijn op te lossen - zijn er alternatieven. Leasing van werknemers - waarbij u uw personeel overdraagt ​​aan een professionele werkgeversorganisatie die uw werknemers terug aan u verhuurt - kan u aanzienlijk geld besparen op personeelsbeloningen, zegt Bruce Steinberg van de American Staffing Association (ASA).

Of, in plaats van te betalen voor werknemers die inactief zijn als de zaken traag zijn, kunt u overwegen tijdelijke werknemers in te huren om pieken in het bedrijfsleven op te vangen. Een andere manier om gratis of goedkope hulp te krijgen - en studenten de kans te geven de kneepjes van het vak te leren - is door stagiaires in te huren. Neem contact op met uw plaatselijke universiteit voor meer informatie.

13. Verzekeringsinformatie
Het kopen van een verzekering is een van die noodzakelijke kwaden die alle slimme ondernemers verdragen. Maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Hier zijn enkele kostenbesparende ideeën:

 • Opslaan door associatie. Neem bij het zoeken naar verzekeringen contact op met uw brancheorganisatie. Veel verenigingen bieden competitieve groepsverzekeringen aan.
 • Verhoog uw eigen risico. Door het eigen risico van uw verzekering te verhogen, verlaagt u meestal uw premie.Zelfs als u uiteindelijk het eigen risico moet betalen, is het waarschijnlijk minder dan het bedrag dat u bespaart.
 • Maak een vriend bij slecht weer. Door een alternatieve vestigingsplaats te regelen bij een grote calamiteit, kunt u wellicht besparen op een bedrijfsschadeverzekering, adviseert het Verzekerings Informatie Instituut. U kunt bijvoorbeeld met een bedrijf in dezelfde branche afspreken om bij schade gebruik te maken van hun faciliteiten en vice versa.
 • 14. Kantooroverhead
  Kleine kantoorbenodigdheden kunnen u de nek omdraaien, tenzij u slim koopt. Koop gerecyclede printercartridges. Controleer Google of uw Gouden Gids voor een lokale leverancier van gerecyclede printercartridges. U kunt ook gratis formulieren online vinden die u kunt downloaden, aanpassen en afdrukken. Begin met onze formulieren op Formnet. Een andere manier om geld te besparen is het kopen van gebruikte apparatuur. U kunt tot 60 procent besparen met gebruikte computerapparatuur, kopieerapparaten en kantoormeubilair.

15. Penny-Pinching-promoties
Wilt u uw bedrijf met een beperkt budget op de markt brengen? De mensen die je kent kunnen helpen. Hier zijn drie manieren waarop de mensen in uw netwerk uw marketinginspanningen kunnen ondersteunen: 1. Verdeel de advertentie- en promotiekosten met naburige bedrijven. Promoot gezamenlijk een trottoirverkoop of ga verder met uw marketingalliantie door mailinglijsten, distributiekanalen en leveranciers te delen met bedrijven die aanvullende goederen of diensten verkopen. 2. Vraag de mensen die je kent om hulp. Het soort ondersteuning dat u het liefst van uw contacten wilt krijgen, zijn verwijzingen: de namen van specifieke personen die uw producten en diensten nodig hebben. Dus ga je gang en vraag ernaar! Uw contacten kunnen prospects ook uw naam en nummer geven. Naarmate het aantal verwijzingen dat u ontvangt toeneemt, neemt ook uw potentieel toe om het percentage van uw bedrijf dat door verwijzingen wordt gegenereerd, te vergroten. 3. Heb je een tevreden klant? Door anderen te vertellen wat ze hebben gewonnen door uw producten of diensten te gebruiken in presentaties of informele gesprekken, kunnen uw bronnen anderen aanmoedigen om uw producten of diensten te gebruiken.


Word een betere ondernemer

Hulp nodig om uw bedrijf nieuw leven in te blazen? Geen creatieve ideeën om uw zakelijke doelen te bereiken? We hebben een lijst samengesteld met de 100 beste tips om uw bedrijf te verbeteren. Beschouw het als uw checklist voor het onderhouden van een succesvol bedrijf.

Breid uw bedrijf uit

1. Neem het op tegen de wereld
Wilt u dat uw bedrijf wereldwijd gaat? Houd deze 9 tips in gedachten bij het bekijken van buitenlandse kusten:

 1. Onderzoek en breng uw exportreis in kaart.
 2. Weet waar je heen wilt en ga daarheen.
 3. Neem die beslissende stap en volg het met een verstandig oordeel. Spring er met beide voeten eerst in, maar houd ze stevig op de grond.
 4. Houd je ego onder controle. Laat het vooruitzicht om "wereldwijd te gaan" je ego niet opblazen en verkeerde inschattingen veroorzaken.
 5. Als het ruikt, eruitziet of slecht aanvoelt, probeer het dan niet te rationaliseren. Vertrouw je instinct.
 6. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.
 7. Maak persoonlijk contact met aandacht, hoffelijkheid, professionaliteit en consistentie.
 8. Rekening houden met een doorlooptijd van drie jaar voor penetratie op de wereldmarkt. Het kost tijd en geduld.
 9. Verwelkom het onbekende op een wereldwijde markt.

2. Waar vindt u uitbreidingsfinanciering?
U hebt misschien persoonlijke spaargelden of geld geleend van vrienden en familie gebruikt om aan de slag te gaan, maar waar gaat u heen als het tijd is om uw bedrijf te laten groeien? Als u nog geen drie jaar actief bent of niets als onderpand te bieden heeft, is het mogelijk dat traditionele kredietinstellingen uw bedrijf niet willen financieren. Er zijn echter opties - als u weet waar u moet zoeken. Probeer deze drie financieringsbronnen om uw uitbreidingsplannen te financieren:

 • Ga terug naar diezelfde vrienden en familie. Als je eerste lening niet geformaliseerd was, doe het dan deze keer door documenten op te stellen met een vast afbetalingsplan en rente.
 • Volg de route van de overheid. Veel ondernemers krijgen financiering, inclusief microleningen, van door SBA gesteunde geldschieters.
 • Praat met uw leveranciers. Een andere methode om financiering voor benodigdheden of materialen te verkrijgen, is door leveranciers van die producten te benaderen over het openen van een kredietlijn bij hen, zodat u uw voorraad kunt opslaan of grondstoffen voor uw product kunt kopen zonder dat u vooraf contant geld hoeft te betalen.

3. Moet u een andere locatie openen?
Dit is misschien niet uw beste keuze voor bedrijfsuitbreiding, maar het is wat vaak als eerste in u opkomt bij zoveel ondernemers die uitbreiding overwegen. Bekijk de volgende zes tips om te zien of het openen van een tweede locatie de juiste zet is voor uw bedrijf:

 • Zorg ervoor dat u een consistente winst behoudt en dat u de afgelopen jaren een gestage groei heeft laten zien.
 • Kijk naar de trends, zowel economisch als voor consumenten, voor indicaties over het doorzettingsvermogen van uw bedrijf.
 • Zorg ervoor dat uw administratieve systemen en managementteam buitengewoon zijn - u hebt ze nodig om een ​​nieuwe locatie in gebruik te nemen.
 • Maak een compleet businessplan voor een nieuwe locatie.
 • Bepaal waar en hoe u financiering krijgt.
 • Kies uw locatie op basis van wat het beste is voor uw bedrijf, niet op uw portemonnee.

4. Franchising en licentieverlening
Heeft u er ooit over nagedacht om van uw bedrijf een franchise of zakelijke kans te maken? De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen, is of uw bedrijf kan worden omgezet in een bedrijfsvorm die iemand anders zou kunnen exploiteren (een franchise) of dat u een gestandaardiseerd product of dienst heeft die iemand meerdere keren zou kunnen doorverkopen (een zakelijke kans). Hoewel u misschien denkt dat voor het uitbreiden van uw bedrijf kapitaal moet worden aangetrokken, werknemers moeten worden aangenomen, apparatuur moet worden gekocht en kantoor- of magazijnruimte moet worden gehuurd, is het vaak winstgevender – en minder riskant – om uw product in licentie te geven aan een groot bedrijf met productiemogelijkheden en een bestaande verkooporganisatie. kracht om het werk voor je te doen.5. Hoe andere markten te targeten?
Als je aan tieners verkoopt, begin dan met marketing aan studenten. Als u aan werkende moeders verkoopt, werkt uw product misschien met een paar aanpassingen voor thuisblijvende moeders. Een andere strategie is om een ​​op de detailhandel gericht product of dienst te nemen en deze in het groot te verkopen. Zo kan een horecabedrijf dat gespecialiseerd is in taarten, taarten en andere lekkere desserts, contact opnemen met lokale bakkerijen om zijn goederen op groothandelsbasis te verkopen. Hoewel de prijs die u van de bakkerijen krijgt lager zal zijn (omdat de bakkerijen het aan hun klanten moeten prijzen om winst te maken), zult u meer producten verkopen en een consistente cashflow genereren waarop u kunt rekenen.

Voortzetting van uw persoonlijke ontwikkeling

6. Ga op vakantie!
Veel eigenaren van kleine bedrijven scheppen op over hoe onmisbaar ze zijn en dat ze nooit op vakantie gaan. Maar als u geen tijd neemt om te ontspannen, bent u een verschrikkelijk voorbeeld voor uw medewerkers. Geen vakantie nemen is geen teken van een onmisbare bedrijfseigenaar, het is een bewijs van een ineffectieve leider. Het is het kenmerk van een prikkelbare baas met een hoog personeelsverloop.

Je moet je voorbereiden op die eerste vakantie, zodat je het echt rustig aan kunt doen terwijl je piña colada's nipt op je Caribische loungestoel. Als u bang bent om vakantie te nemen, bent u misschien te actief in de alledaagse taken van uw bedrijf en laat u het niet toe. Als u dezelfde taken uitvoert als uw werknemers, stop er dan onmiddellijk mee - u bent de baas, de leider, de visionair.

U moet beginnen door ervoor te zorgen dat u uw medewerkers voldoende hebt opgeleid om hun werk te doen. Laat ze die verantwoordelijkheden dan uitvoeren zonder dat je altijd over hun schouders meekijkt. Naarmate uw werknemers meer succes hebben en minder mislukkingen, zullen ze genieten van de meer veeleisende uitdagingen die voor hen liggen, zodat u tijd heeft om uw bedrijf op te bouwen en u tijd overhoudt voor een vakantie.

7. Ontwikkel uw sociaal kapitaal
Sociaal kapitaal lijkt erg op zijn monetaire broer of zus. Het wordt, net als monetair kapitaal, verzameld door een persoon of een bedrijf en gebruikt voor de productie van rijkdom. Simpel gezegd, het is de accumulatie van middelen die zijn ontwikkeld via persoonlijke en professionele netwerken. Deze bronnen omvatten ideeën, kennis, informatie, kansen, contacten en natuurlijk verwijzingen.

Het effectief ontwikkelen van uw sociaal kapitaal kan een ontmoedigende taak zijn. Als u dit echter doet binnen een gestructureerd, georganiseerd netwerkkader, profiteert u van uw inspanningen en kunt u beginnen met het opbouwen van uw kapitaalbalans om uw bedrijfsresultaten positief te beïnvloeden. Een belangrijke manier waarop sociaal kapitaal wordt verworven, is door te netwerken, omdat succesvol netwerken draait om het opbouwen en onderhouden van solide, professionele relaties. Plan uw mond-tot-mondreclame op dezelfde manier als elke andere marketinginspanning. Geef constant doorverwijzingen. Het helpt bij het opbouwen van uw contactnetwerk en ook bij goed zakelijk karma. En toon te allen tijde professionaliteit. Door betrouwbaar te zijn, een product op tijd af te leveren, afspraken consequent na te komen en anderen met hoffelijkheid te behandelen, krijgt u een professionele reputatie en wordt u herinnerd door degenen die u een bijdrage wilt leveren aan uw sociale kapitaal.

8. Een denktank voor uw bedrijf creëren
Als business professional heb je een constante toevoer van informatie nodig om succes te behalen. Je moet op de hoogte blijven van trends en problemen en gelijke tred houden met snelle economische en technologische veranderingen om concurrerend te worden en te blijven.

Je hebt misschien al ontdekt dat het bijna onmogelijk is om al deze informatie alleen bij te houden. Er is gewoon te veel van. Gelukkig is de kennis die je mist altijd de specialiteit van iemand anders, dus je kunt bij anderen terecht voor hulp. Er zijn meestal op zijn minst een paar mensen die u kunnen helpen bij het oplossen van bepaalde problemen of speciale problemen die u kunt tegenkomen in het bedrijf of beroep waarin u zich bevindt of waarin u geïnteresseerd bent. In plaats van specifieke kennis, moet u van tevoren weten met wie u contact moet opnemen en waar u de informatie kunt krijgen die u nodig heeft.

Wanneer je je belangrijkste contacten hebt geïdentificeerd, begin dan met deze mensen in contact te komen om je kennisnetwerk te vergroten en te verbeteren. Terwijl u dit doet, zullen uw netwerk en de informatie die u nodig heeft om uw bedrijf op te bouwen, uitbreiden en groeien.

9. Hoe een persoonlijk leerprogramma te volgen?
Wat moet u doen om op de lange termijn te genieten van de voordelen van een persoonlijk leerprogramma? Abonneer u op zakelijke tijdschriften en e-mailnieuwsbrieven en lees ze consequent. Als je een Palm of Pocket PC hebt, gebruik dan e-booksoftware om zakelijke artikelen en e-books te lezen. Luister naar geluidsbanden in uw auto. Leg jezelf erop toe om elke maand minstens één of twee zakelijke boeken te lezen (of ernaar te luisteren). Schrijf u in voor seminars en korte lessen die praktische vaardigheden aanleren, zoals marketing, verkoop, boekhouding, juridische kwesties, enz. - hoe meer u over elk van deze onderwerpen weet, hoe beter u toezicht kunt houden op mensen die deze taken uitvoeren voor jij. Over het algemeen moet u van uw opleiding een prioriteit maken en er aanzienlijke hoeveelheden tijd voor inplannen. Hoewel een deel hiervan in je dag kan worden geperst (zoals lezen terwijl je in de rij staat te wachten), zal je voor veel ervan iets anders moeten opgeven dat waarschijnlijk niet zo belangrijk is (zoals televisie kijken). 10. Waarom je nooit zou moeten stoppen met leren
Zakelijk succes op lange termijn is afhankelijk van voortdurende persoonlijke groei. Dat bereiken betekent vandaag beter zijn dan gisteren en morgen beter zijn dan vandaag. Een veelgemaakte fout van veel ondernemers is dat ze "gewoon geen tijd hebben" om te werken aan de dingen die hen beter maken in wat ze doen. Ze raken verstrikt in de dagelijkse activiteiten van hun bedrijf en kunnen daar niet voorbij kijken. Je hebt misschien wel eens gehoord dat sommige dingen dringend zijn en andere belangrijk, maar weinig dingen zijn beide. Veel ondernemers besteden hun tijd aan urgente zaken omdat hun gebrek aan planning en langetermijnperspectief voortdurend voor extra urgente zaken zorgt. Zelfstudie is een goed voorbeeld van iets dat extreem belangrijk is, maar helemaal niet urgent.

Wat u moet doen, is uzelf onderdompelen in gegevens en het uw doel maken om die informatie op te nemen en te begrijpen, deze om te zetten in kennis en die kennis vervolgens te gebruiken om ervaring op te doen. Dit is natuurlijk een taak voor de lange termijn, en de belangrijkste reden waarom de meeste mensen er niet in slagen om het vol te houden, is omdat de feedbacklus zo lang is. Het duurt vaak maanden van hard werken voordat je positieve veranderingen begint te zien - je zult de veranderingen niet zien op het moment dat ze zich voordoen, maar je zult op een dag terugkijken en verbaasd zijn over hoeveel je oordeelsvermogen en zakelijke vaardigheden zijn gegroeid. Je zult merken dat je helderder gaat denken, je begrijpt meer van wat je ziet en hoort en je ondernemersvisie wordt helderder.

Slimme geldbesparende tactieken

11. Brainpower kopen
Soms is het niet wat je koopt, maar hoe je koopt dat je geld bespaart. Bekijk deze slimme winkeltips:

 • Vergroot uw budget met ruilhandel. Het ene product of dienst ruilen voor een ander is een goede manier om contante uitgaven te voorkomen en langzaam bewegende voorraad te ontladen. Als u liever niet rechtstreeks met andere bedrijven onderhandelt, huur dan een ruilmakelaar in (vermeld in de Gouden Gids onder "Ruilhandel"), of sluit u aan bij een commerciële ruilclub of -ruil.
 • Tijd voor uw betalingen. Vraag leveranciers of ze kortingen geven voor vervroegde betaling. Als dat niet het geval is, is het in uw voordeel om uw rekeningen - inclusief nutsvoorzieningen, belastingen en leveranciers - zo laat mogelijk te betalen zonder kosten. Hoe langer geld op uw rekening staat, hoe langer het rente voor u oplevert.
 • Sluit je aan bij een vereniging. Veel handels- en bedrijfsverenigingen hebben redelijke lidmaatschapskosten en bieden kortingen op alles, van verzekeringen, reizen en autoverhuur tot interlokale telefoondiensten, recepten en zelfs golfbaankosten.
 • Vraag minimaal drie biedingen op alles. Zelfs alledaagse aankopen verdienen het om rond te shoppen. Als u de lagere prijs van een concurrent citeert, zal een leverancier of verkoper die prijs vaak evenaren om uw bedrijf binnen te halen.
 • 12. Werknemerseconomie
  Werknemers kunnen uw duurste investering zijn. Als u niet zeker weet of u klaar bent om de sprong te wagen om een ​​fulltime werknemer in dienst te nemen - en hun voordelen te betalen en de HR-hoofdpijn op te lossen - zijn er alternatieven. Leasing van werknemers - waarbij u uw personeel overdraagt ​​aan een professionele werkgeversorganisatie die uw werknemers terug aan u verhuurt - kan u aanzienlijk geld besparen op personeelsbeloningen, zegt Bruce Steinberg van de American Staffing Association (ASA).

Of, in plaats van te betalen voor werknemers die inactief zijn als de zaken traag zijn, kunt u overwegen tijdelijke werknemers in te huren om pieken in het bedrijfsleven op te vangen. Een andere manier om gratis of goedkope hulp te krijgen - en studenten de kans te geven de kneepjes van het vak te leren - is door stagiaires in te huren. Neem contact op met uw plaatselijke universiteit voor meer informatie.

13. Verzekeringsinformatie
Het kopen van een verzekering is een van die noodzakelijke kwaden die alle slimme ondernemers verdragen. Maar dat betekent niet dat je de bank moet breken. Hier zijn enkele kostenbesparende ideeën:

 • Opslaan door associatie. Neem bij het zoeken naar verzekeringen contact op met uw brancheorganisatie. Veel verenigingen bieden competitieve groepsverzekeringen aan.
 • Verhoog uw eigen risico. Door het eigen risico van uw verzekering te verhogen, verlaagt u meestal uw premie. Zelfs als u uiteindelijk het eigen risico moet betalen, is het waarschijnlijk minder dan het bedrag dat u bespaart.
 • Maak een vriend bij slecht weer. Door een alternatieve vestigingsplaats te regelen bij een grote calamiteit, kunt u wellicht besparen op een bedrijfsschadeverzekering, adviseert het Verzekerings Informatie Instituut. U kunt bijvoorbeeld met een bedrijf in dezelfde branche afspreken om bij schade gebruik te maken van hun faciliteiten en vice versa.
 • 14. Kantooroverhead
  Kleine kantoorbenodigdheden kunnen u de nek omdraaien, tenzij u slim koopt. Koop gerecyclede printercartridges. Controleer Google of uw Gouden Gids voor een lokale leverancier van gerecyclede printercartridges. U kunt ook gratis formulieren online vinden die u kunt downloaden, aanpassen en afdrukken. Begin met onze formulieren op Formnet. Een andere manier om geld te besparen is het kopen van gebruikte apparatuur. U kunt tot 60 procent besparen met gebruikte computerapparatuur, kopieerapparaten en kantoormeubilair.

15. Penny-Pinching-promoties
Wilt u uw bedrijf met een beperkt budget op de markt brengen? De mensen die je kent kunnen helpen. Hier zijn drie manieren waarop de mensen in uw netwerk uw marketinginspanningen kunnen ondersteunen: 1. Verdeel de advertentie- en promotiekosten met naburige bedrijven. Promoot gezamenlijk een trottoirverkoop of ga verder met uw marketingalliantie door mailinglijsten, distributiekanalen en leveranciers te delen met bedrijven die aanvullende goederen of diensten verkopen. 2. Vraag de mensen die je kent om hulp. Het soort ondersteuning dat u het liefst van uw contacten wilt krijgen, zijn verwijzingen: de namen van specifieke personen die uw producten en diensten nodig hebben. Dus ga je gang en vraag ernaar! Uw contacten kunnen prospects ook uw naam en nummer geven. Naarmate het aantal verwijzingen dat u ontvangt toeneemt, neemt ook uw potentieel toe om het percentage van uw bedrijf dat door verwijzingen wordt gegenereerd, te vergroten. 3. Heb je een tevreden klant? Door anderen te vertellen wat ze hebben gewonnen door uw producten of diensten te gebruiken in presentaties of informele gesprekken, kunnen uw bronnen anderen aanmoedigen om uw producten of diensten te gebruiken.


Bekijk de video: Konflik dalaman Beirut tidak halang misi MALBATT 850-8 ke Lubnan